Ünlü gurme Vedat Milor yaşadıklarını anlattı: Deniz ürünlerindeki büyük tehlike!
Uzmanların haftada en az iki kere tüketilmesi konusunda önerilerde bulunduğu deniz ürünlerindeki büyük tehlike gözler önüne serildi. Denizlerdeki kirlilik seviyesinin artması, deniz ürünlerinde de ağır metal riskini çoğalttı. Özellikle dipte yaşayan kılıç, ton ve köpek balığı yüksek miktarda cıva içerdiği için tehlike saçıyor. Birçok nörolojik hastalığı beraberinde getiren cıva için uzmanlar uyarılarda bulunurken, 2007 yılında cıva zehirlenmesi geçiren ünlü gurme Vedat Milor da yaşadıklarını anlattı.
Omega-3 ve proteinden zengin, sofraları süsleyen deniz ürünlerinden bazıları vücuda verdiği yararın yanında zarar da veriyor. Bunun nedeni olarak, denizlerdeki kirliliğin artması ve ürünlerde ağır metal oluşumunun tetiklenmesi olarak görülüyor.
EN SON GALERİLER
- 1 Estetik çılgınlığı dur durak bilmiyor! "Ağlayarak geliyorlar" Bu fotoğrafa benzemek istiyorlar...
- 2 Sabahları Türk kahvesine sadece 1 kaşık ekleyin! 1 haftada 3 kilo verdiriyor...
- 3 Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! Tükettiğiniz anda hasarlı hücreleri hedef alıp yeniliyor
- 4 Her lokması adeta eklemleri çürütüyor! Vücudu iltihap yuvasına dönüştüren o besin: Ağzınıza sürmeyin...
- 5 Romatizma hastaları dikkat! Asla tüketmemeniz gereken 6 yiyecek
- 6 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 7 Kolesterolü ilaçsız düşürüyor! Damarlardaki tıkanıklığı tek seferde açıyor
- 8 Denizin 14 metre altında mucize tedavi! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor…
- 9 Beyin için en önemli gıdalardan olduğu kanıtlandı! Bir kez bile tüketildiğinde…
- 10 Aralıklı oruç hızlı kilo verdiriyor! 3 ayda 12 kilo vermek mümkün mü?
- 11 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı