Uzun süre poşette tutulan kurban etleri için "yeşillenme" uyarısı
"Kurban kesim alanlarında poşete konulan etler, eve getirildiğinde hemen poşetten çıkarılmalı ve güneş görmeyen serin bir ortamda geniş bir tepsiye serilmelidir. Bu süre içerisinde alt üst yapılarak da etin tüm kısımlarının oksijenle teması sağlanmalıdır." önerisinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, kurban etlerinin uzun süre poşette kalmasının ette yeşillenmeye neden olacağını belirtti.
Bölek, yaptığı yazılı açıklamada, kurban etlerinde yeşerme, sulanma gibi nedenlerle kalite kayıplarının önlenmesi için kurbanlık hayvanların kesim öncesi ve sonrasındaki uygulamalarda usulüne uygun davranılması gerektiğini, ayrıca bu uygulamalara titizlikle riayet edilmesinin insan sağlığı açısından da büyük önem arz ettiğini anlattı.
EN SON GALERİLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 3 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 4 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 7 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 8 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 9 Tükettiğiniz anda sindirim sistemini parçalıyor! Bu besini mutfağınıza sokmayın
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 11 Alzheimer hastalığını önlediği ortaya çıktı! Gençken tüketenlerin yaşlılıkta da hafızası zehir gibi oluyor