Yiyeceklerin taze olup olmadığını anlamanın püf noktaları!
Satın aldığımız gıda ürünlerinin taze olması sadece lezzetleri değil sağlığımız açısından da çok önemli. Peki tazeliklerinden nası emin olacağız? İşte gıdaların taze ya da bayat olduğunu anlayabilmenin püf noktaları...
PATATES
Kabuğu yeşile dönmüşse içerdikleri 'solanin' adlı madde zehirlenmeye yol açabiliyor. Yeşil renk koyulaştıkça zehirleme etkisi artıyor ve vücut direnci zayıf kişilerde ölüme bile neden olabiliyor. Filizlenmiş patates kişide baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal gibi zehirlenme belirtilerine yol açabiliyor.
EN SON GALERİLER
- 1 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 2 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 3 Yaza kadar tüm fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlayacak tarif! Metabolizma hızına tavan yaptırıyor
- 4 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 5 Bağırsaklarınızdaki çürümenin sinyali! Eğer yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 6 Kanserin ilk belirtisini açıklandı! Teşhisten yıllar önce ortaya çıkıyor
- 7 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 8 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 9 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...
- 10 Tek yudumu kronik kabızlığı bitiriyor! Sabahları içtiğinizde tıkalı bağırsakları anında açıyor…
- 11 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor