İftar sofralarının geleneksel lezzeti: Fırın Ağzı

Kayseri'de iftara davet edilen misafirlere özel hazırlanan "fırın ağzı", yapılışı, sunumu, kokusu, damakta bıraktığı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Kayseri ve yöresinde bağ oturmalarında tercih edilen ve daha çok ramazan ayıyla özdeşleşen fırın ağzı, yemekten ziyade bir kültür olarak yaşatılıyor.

Kasaplara saatler öncesinden gelen müşteriler tarafından hazırlatılan ''fırın ağzı", taş fırınların ağzına yakın kısmında pişirildiği için bu isimle anılıyor. Geleneksel lezzet, kuzu eti, kuyruk yağı, domates, biber, sarımsak ve baharatla hazırlanıyor. Tepsiye konulup üzeri folyo ile kapatıldıktan sonra taş fırında 3-4 saat pişirilen yemek, servise hazır hale geliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.