İftar sofralarının geleneksel lezzeti: Fırın Ağzı
Kayseri'de iftara davet edilen misafirlere özel hazırlanan "fırın ağzı", yapılışı, sunumu, kokusu, damakta bıraktığı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Kayseri ve yöresinde bağ oturmalarında tercih edilen ve daha çok ramazan ayıyla özdeşleşen fırın ağzı, yemekten ziyade bir kültür olarak yaşatılıyor.
Kasaplara saatler öncesinden gelen müşteriler tarafından hazırlatılan ''fırın ağzı", taş fırınların ağzına yakın kısmında pişirildiği için bu isimle anılıyor. Geleneksel lezzet, kuzu eti, kuyruk yağı, domates, biber, sarımsak ve baharatla hazırlanıyor. Tepsiye konulup üzeri folyo ile kapatıldıktan sonra taş fırında 3-4 saat pişirilen yemek, servise hazır hale geliyor.
EN SON GALERİLER
- 1 1 Mayıs provokasyonu! Polise taş ve sopalarla saldırdılar...
- 2 109 yıldır bitmeyen cesaret ve minnet: Vatan uğruna şehit düşen atalarının izinde yürüdüler
- 3 8 yaşındaki Hasret’i diri diri gömdüğü ortaya çıkmıştı…Esra Erol'daki 'Dadı Meryem' 13 yıl sonra itiraf etti: Suçu amcasına attı!
- 4 Beşiktaş-Gayrettepe'deki yangında korkunç detay: İlk otopsi sonuçları çıktı... 29 kişi böyle can vermiş
- 5 CHP’deki para sayma skandalıyla ilgili yeni görüntü: Sürükleyerek taşıdı!
- 6 CHP’deki para skandalında yeni görüntüler ortaya çıktı: Çantanın ağırlığından sürükleyerek götürmüş!
- 7 Tüm pusulalar kaç zarfa koyulacak? İşte 10 soruda 31 Mart yerel seçimleri...
- 8 Sicili kabarık çıktı: Bülent Cihantimur ile ilgili bir skandal daha...
- 9 Son dakika haberi: Eylem Tok ve oğlunun kaçtığı korkunç kazanın akşamında neden yaşandı? Arkadaşının ifadesi ortaya çıktı
- 10 Bursa Valisi Demirtaş, kayıp denizcilerden ikisinin cesedine ulaşıldığı iddiasını yalanladı
- 11 Erzincan'da toprak kaymasının yaşandığı maden ocağı bölgesi havadan görüntülendi