Bayramda ağızları "lavanta lokumu" tatlandıracak
Bayramların vazgeçilmezi olan geleneksel tatlılar, değişen zamanla birlikte adeta evrim geçirerek yerini yeni lezzetlere bırakıyor. Emek ürünü eski güzel ve lezzetli tatlılarda kullanılan malzemeler, elbette o tatlının kimliğini oluşturuyordu. Tereyağı, Antep Fıstığı, fındık damaklarda tat bırakan lezzetlerin püf noktalarıydı. Teknoloji ile birlikte AR-GE çalışmaları mutfağa da girdi. Tarihi lezzetlerden birçoğu, seri üretime teslim oldu. Ancak Afyonkarahisar'da son yılların gözde bitkilerinden olan lavanta, lokum ile aynı kaba girdi. İşte o yeni tadın hikayesi…
Afyonkarahisar'da bir firma tarafından üretilen lavanta lokumu, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlardan ilgi görüyor. Kentte yeni lezzetler konusunda Ar-Ge çalışmalarını sürdüren bir firmanın son dönemlerde üretimini yaptığı lavanta lokumu, kavşak noktası Afyonkarahisar'a gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanıyor.
EN SON GALERİLER
- 1 4 yaşındaki Arya Şener’in feci sonu: Acı haber herkesi ağlattı!
- 2 17 yaşındaki Aleyna’nın feci sonu! Olay öncesi yengeme tehdit mesajları atmış!
- 3 İstanbul’da korkunç görüntü: Beton mikserinin çarptığı kadın öldü!
- 4 Cip yayaların arasına daldı: 4 yaralı!
- 5 Külotlu çorap cinayetinde savcıdan dikkat çeken rapor: Cinayeti tek başına işlemedi!
- 6 Doktorları şoke eden o görüntü! Boynundaki şişkinliğin içinden bakın neler çıktı?
- 7 Antalya'da devrilen zift yüklü tırda can pazarı: 2 yaralı
- 8 Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün oldu mu?
- 9 Yalı Çapkını 70. bölüm 2. fragmanı takip ediliyor! Yeni bölümde meğer Seyran ve Ferit...
- 10 Bütün şehir o gizemli pankartı konuşuyor: Kim bu Nurettin?
- 11 Sadece özel ekip yapabiliyor: Elma, patates soymaya benzemez!