Çakallı menemen ustaları, menemen tartışmasına noktayı koydu
"Soğanlı mı, soğansız mı olur" tartışmaları uzun süre Türkiye'nin gündemini meşgul etmişti. Samsun'un özel lezzetlerinden 'Çakallı menemeni' yapan ustalar, ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun menemenin sabah soğansız, öğleden sonra soğanlı yapıldığını söylemesi üzerine, bu tartışmalara son noktayı koymak istedi. Çakallı menemeni ustaları, "menemen öğleden önce de sonra da soğansız yapılır" dedi.
Samsun'un ünlü lezzetlerinden 'Çakallı menemeni' Samsun-Ankara yolundaki Çakallı mevkiinde bulunan tesislerde bolca yapılıyor. Tarihte kervanların konakladığı bölge olan Çakallı'da menemen yapılan 30 tesis bulunuyor. Rağbet gören menemen bölgenin de en önemli istihdam kaynaklarından birisi.
EN SON GALERİLER
- 1 Son dakika haberi | Diyanet duyurdu: 2024 Kurban kesim bedeli belli oldu! Vekaletle Kurban kesim bedeli ne kadar?
- 2 Uzmanı açıkladı: Dişlerinizin sararmasının asıl nedeni! Eğer böyle fırçalıyorsanız…
- 3 Amazon'dan Türkiye'ye kuşlar taşıyor! Geceleri kapanıp, güneşle yeniden açılıyor: Bu çiçeği koparan yandı!
- 4 ABD’de ölen fenomen Yağmur Taktaş hakkında çarpıcı gelişme: Cenaze şu anda…
- 5 İstanbul'un göbeğinde tekmeli-yumruklu kavga: 2 grup birbirine girdi! Genç kadın yerde kaldı
- 6 Makas atan iki sürücünün kaza anı kamerada: Trafiği birbirine kattılar!
- 7 İngilizce öğretmeni Saadet Çay’ın feci sonu: Göğsünden tek kurşunla!
- 8 BİM AKTÜEL KATALOG 7-10 Mayıs: Benzinli ATV, elektrikli bisiklet fırsatı BİM'de! İndirim şenlikleri bu hafta başlıyor
- 9 Ters yöne girdi, ambulansa çarptı: Polisten kaçan sürücü ortalığı birbirine kattı
- 10 Eski voleybolcu hırsızlık yaparken yakalandı: Meğer sevgilisi ile birlikte…
- 11 Hatay depremi sonrası ortaya çıktı: Tam iki buçuk metre uzunluğunda!