En leziz 10 Osmanlı saray yemeği

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayının  saray mutfağının 5250 m2 olduğunu biliyor muydunuz? Saray’da mutfak okadar önemli bir yere sahipti ki 8 ayrı bölümden oluşuyordu. Padişah için Kuşhane mutfağında  yemek pişirilir; Haremlerine, vezirlere, harem ağlarına , Divan vezirlerine hep ayrı aşçılar ayrı mutfaklarda yemek pişiriyorlardı. Fatih Sultan Mehmet en çok karides, tavuk ve balık severdi. Ona yapılan yemeklerde en çok yumurta kullanılırdı. II. Abdülhamit’in en sevdiği yemek ise soğanlı yumurta idi. Hatta bu yemeği kim daha iyi yaparsa ödüllendiriliyordu. Çünkü bu yemek öyle herkesin yapabileceği bir yemek değildi. Yemeğin pişme süresi tam 3,5 saat sürerdi.  En çok kuzu ve koyun etinin tercih edildiği saray mutfağında etlere mutlaka tarçın konuluyordu.  En popüler sebze ise patlıcandı. Hatta patlıcan özel olarak  Çin’den getirtiliyordu. Listemizde Saray mutfağında en çok tercih edilen, padişahların en çok sevdiği, en güzel Osmanlı yemeklerini sıraladık. Yemeklerin ortak özelliği ise  hepsinin çok fazla zahmet istiyor olması.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.