Kayseri pastırması "pastırma yazı"nda lezzetleniyor
Kayseri'nin zengin mutfak kültüründe akla ilk gelen yiyeceklerden pastırma, adını verdiği "pastırma yazı"nda lezzetine lezzet katıyor. Tarihi bin 500 yıl öncesine Orta Asya Türklerine kadar uzanan pastırma, "pastırma yazı" döneminde ayrı bir lezzete kavuşuyor.
EN SON GALERİLER
- 1 Türkiye’de nüfus alarm veriyor! Tek yaşayanların sayısı artıyor
- 2 REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANIYOR! 15 Mayıs Perşembe listesine göre reyting sonuçlarında zirvedeki yapım...
- 3 Mardin akrebinin peşinde 10 bin kilometre! ABD'li profesör İstanbul Havalimanı'nda yakalanmıştı
- 4 Sürücü futbolcunun eşi çıktı: Feci kazada 2 yaralı!
- 5 Rize’de kahreden kaza: 1 kişi öldü! Yaralılar var…
- 6 Motokurye Ata Emre Akman öldürülmüştü: Son görüntüleri ortaya çıktı!
- 7 O ilimizde piton alarmı sürüyor! Halk panik içinde, 4 gündür nöbette
- 8 Kocaeli'deki fabrikada yeni skandal: Önce grup seks şimdi de gizli kamera iddiası
- 9 Şaban Ataş olayında yeni gelişme! Cinayeti işlediği söylenen Burhanettin Öztürk'ün eşi konuştu: İki ismi işaret etti
- 10 Mimarı öldürdü, arkadaşını vurdu! O caniden pes dedirten sözler: Sırası gelen gider
- 11 Samsun'da ilginç olay! Eczaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı: Yaşayan ölü gibiyim