Mangal nasıl yapılır? Püf noktaları!
İyi bir mangal nasıl yapılır? Kömürde pişmiş et, tavuk ve sebzelerle kurulan enfes sofralar, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte olduğunda insan bu keyfe doyamıyor. Mangaldan daha fazla keyif almanın sırrı ise etin lezzetinden ve kıvamından geçiyor elbette. Yaz sıcaklarıyla herkes kendini piknik alanlarına atmışken, mangal yapmanın inceliklerini, lokum gibi etler pişirmenin sırlarını sizin için derledik. Mangala tavsiyelerimizi okuyup gitmenizi tavsiye ederiz.
Mangal nasıl yapılır? Püf noktaları
Mangalın keyifli ve lezzetli olmasının sırrı öncelikle etten geçiyor. İyi bir etin sırrı da doğru alışveriş. Hayvanın hangi kısmından et almanız gerektiğini bilmelisiniz. Etiniz taze ve kaliteli olmalı. Dana eti seviyorsanız bonfile ya da antrikot mangalda enfes olacaktır. Kuzu eti sevenler için ise kuzunun kaburgasından alınan kalem pirzola doğru bir seçimdir. Ayrıca et miktarını kişi sayısına göre ayarlamayı da ihmal etmeyin.
EN SON GALERİLER
- 1 Gerçek Müge Anlı’da ortaya çıkmıştı! Muğla’daki Şaban Ataş cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı
- 2 Tatil için Alanya'ya gelmişlerdi! Yanan otomobildeki 2 Polonyalı turist hayatını kaybetti
- 3 T1 hattında korkunç kaza! Beton mikseri çarptı, tramvayın camları kırıldı
- 4 8 yaşındaki öz kızı için müstehcen sözler kullanmıştı: 'Yeliz Tutar' rumuzlu anne hakkında yeni karar
- 5 Ata Emre Akman cinayetindeki kilit isimdi: Sultan Durmaz ilk kez konuştu!
- 6 12 gün sonra dirildi: Yeniden doğmuş gibiyim!
- 7 Keserli dehşet! Başına ve bacaklarına defalarca vurdu: İşte korku dolu o anlar
- 8 Genç hemşire Selen Bilgin'in sır ölümü: Refakatçi kaldığı hastaneden cesedi çıktı!
- 9 Çorum’da sokak ortasında dehşet! Eşine ve baldızına kurşun yağdırdı, intihar etti
- 10 100 Gün Suyun Altında Kaldı 20 Yaş Gençleşti! Suya gömülü gençlik sırrı Florida'da ortaya çıktı
- 11 Ata Emre Akman'ın katili E.Ö. ifadesinde her şeyi anlattı: Babası mı azmettirdi?