Mor ekmekten sonra, ilk kez mor simit üretildi
Japonya'da zorunlu olarak tüketilen mor ekmek Türkiye'de ilk kez üretildiği Malatya'da önce rengi ile dikkat çekti. Çok sağlıklı olduğu anlaşılan mor ekmeğe şimdi mor simit eklendi. İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra bu kez dekez Edirne'de simidi de üretildi. İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Kara, özellikle koronavirüs günlerinde en büyük risk grubundaki kronik rahatsızlığı bulunan hastalara mormiksten üretilen ürünlerin iyi geldiğini söyledi.
İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından 12 yıllık çalışmalarla üretilen ve birçok kronik rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiks ürününün ekmekten sonra, Edirne'de simidi de üretildi.
EN SON GALERİLER
- 1 Cip yayaların arasına daldı: 4 yaralı!
- 2 Külotlu çorap cinayetinde savcıdan dikkat çeken rapor: Cinayeti tek başına işlemedi!
- 3 Doktorları şoke eden o görüntü! Boynundaki şişkinliğin içinden bakın neler çıktı?
- 4 Antalya'da devrilen zift yüklü tırda can pazarı: 2 yaralı
- 5 Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, kaç gün? Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı, 9 gün mü olacak, son durum ne?
- 6 Yalı Çapkını 70. bölüm 2. fragmanı yayınlandı: Dikkatlerden kaçan o şok detay! Meğer Seyran...
- 7 Bütün şehir o gizemli pankartı konuşuyor: Kim bu Nurettin?
- 8 Sadece özel ekip yapabiliyor: Elma, patates soymaya benzemez!
- 9 Bahar Kaban’ı sokak ortasında katletti: Cinayet sonrası kan donduran mesaj!
- 10 Rus eşi Elena’yı 14 yerinden bıçaklayıp öldürdü: Dikkat çeken eski eş detayı!
- 11 Adana’da kahreden manzara: Cesedi sulama kanalında bulundu!