Son Güncelleme: Salı 23.06.2015 14:24
Antep Baklavası Ramazan Sofralarındaki Yerini Aldı
Avrupa Birliği tarafından tescil edilen ilk Türk gıda ürünü olan Antep baklavası, yine sofraların gözdesi oldu. Tepsiye yerleştirilen yufkanın üzerine tereyağı ve öğütülmüş Antepfıstığı konularak yapılan ve yaklaşık 200 ile 300 derece ısıda 50 dakikaya yakın sürede pişirilen baklava, bir süre bekletildikten sonra şerbetlenip soğutulduktan sonra müşterilerinin beğenisine sunuluyor.
Antep baklavasına Ramazan ayında da çok fazla talep olduğunu söyleyen baklava ustası Şirvan Payaslı, il dışından gelen talepleri de karşıladıklarını ve kargoyla adrese gönderdiklerini söyledi. Ramazan sofralarının olmazsa olmazının baklava olduğunu belirten Payaslı, "Ramazan denince baklava sofraların olmazsa olmazı. Gaziantep denince de baklavası, fıstığıyla özdeşleşmiştir. Antep denince ilk akla gelen baklavadır. Baklavayı da Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz. Bizi tanıyan, bilenler, Antepliler telefonla arayıp istediklerinde otobüsle ya da kargoyla gönderiyoruz” dedi.
GAZİANTEP İLÇELERİ
Tüm Gaziantep HaberleriGAZIANTEP HAVA DURUMU
2 Mayıs 2024 Perşembe24 º
24 º / 15 ºEN SON HABERLER
- 1 Depremzede çocukları unutmadılar
- 2 4 yılda 400 kitap okudu
- 3 Annelere 5.8 milyon litre süt
- 4 Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu
- 5 Gaziler Diyarı’ndan Şehitler Diyarı’na tarih yolculuğu yeniden başlıyor
- 6 Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: 5 zehir taciri tutuklandı
- 7 Rumkale köylüleri turizmci oldu
- 8 Tahmazoğlu mazbatasını aldı
- 9 Polis memuru eniştesini öldürdü
- 10 Gaziantep’te en sakin seçim