Giriş Tarihi: 7.7.2021 13:00 Son Güncelleme: 7.7.2021 13:45

HKÜ’nün yeni açılan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü”nün tanıtım toplantısında lezzet geçidi

Bu sene ilk kez öğrenci kabul edecek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün akademisyenleri, bölümün tanışma ve tadım etkinliğinde özel aperatif lezzetler hazırlayarak, katılımcıların beğenisine sundu.Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde yapılan etkinlikte, farklı içeriklere sahip atıştırmalıklar, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Görün Arun ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki akademisyenlere ikram edildi.Güzel...

Bu sene ilk kez öğrenci kabul edecek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün akademisyenleri, bölümün tanışma ve tadım etkinliğinde özel aperatif lezzetler hazırlayarak, katılımcıların beğenisine sundu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde yapılan etkinlikte, farklı içeriklere sahip atıştırmalıklar, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Görün Arun ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki akademisyenlere ikram edildi.
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler arası iş birliğinin artırılması için düzenlenen programda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri bölümün vizyonu, misyonu ve amacı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Gaziantep açık bir mutfak
Tadım ve tanışma etkinliğinde konuşma yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “HKÜ olarak açık bir mutfak olarak nitelendirilen lezzet diyarı Gaziantep’e akademik alt yapımız, teorik ve pratik bilgi birikimimiz ile gastronomi alanında da katkı sunmak istiyoruz. Mutfak kültürümüzün sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ve güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılmasını da bir vazife olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerimizden, özverili bilimsel çalışmalar bekliyoruz” dedi.
“Bölüm olarak gerekli tüm alt yapıya sahibiz”
Bölüm olarak ihtiyaç duyulan tüm alt yapıya sahip olduklarını söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Furkan Baltacı, “Gastronomi bölümü olarak bilimsel anlamda, gastronomi eğitiminin gerektirdiği, tüm alt yapıya sahibiz. Altyapıdan kastımız, mutfağımız ve bilimsel donanımımızdır. Gastronomi, bilim olarak disiplinlerası bir alt yapı gerektirmektedir. Gıda Mühendisliği, Beslenme Diyetetik Bilimi, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi bu yapının temel taşlarıdır. Bölümümüz bu yapıyı güçlü bir şekilde inşa etmiş bulunmaktadır” diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Gaziantep Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Gaziantep Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

GAZIANTEP HAVA DURUMU

21 Mayıs 2024 Salı

30 º

30 º / 18 º
Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.