Gümüşhane Üniversitesi’nde nevruz coşkuyla kutlandı
Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesi, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen programda yakılan Nevruz ateşi, birlik ve beraberlik mesajlarıyla körüklendi. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Oktay Yıldız, 2026 yılında kutlanan Nevruz’un tarihsel önemine dikkat çekerek Nevruz’u “Türk’ün ilk bayramı” olarak nitelendirdi.
Gümüşhane'de baharın gelişi ve doğanın uyanışını simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı, Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen renkli etkinliklerle kutlandı. Milli birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı programa Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Geleneksel Ritüeller Büyük İlgi Gördü Kutlamalar kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Nevruz ateşi yakılarak üzerinden atlandı. Vali Cevdet Atay ve protokol üyeleri ayrıca çekiçle demir döverek Ergenekon Destanı'nı simgeleyen geleneksel ritüeli gerçekleştirdi. Program boyunca katılımcılar, yöresel oyunlar ve çeşitli etkinliklerle baharın gelişini kutladı. Kampüs alanı renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.
Rektör Yıldız: "Türk'ün Gücü Her Engeli Aşar" programda konuşan Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, Nevruz'un tarihsel derinliğine ve milli mücadele ruhuna vurgu yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un mısralarına atıfta bulunan Yıldız, Türk milletinin bağımsızlık karakterine dikkat çekerek, "Ergenekon'da koca dağlarla bezenmiş bir demir dağı deldik. Kurtuluş Savaşı'nda etrafımızı saran düşmanları dize getirdik. Bugün de ekonomik, siyasi ve askeri olarak Türkiye'nin üzerine gelen odaklara karşı duran yine Türk'ün gücüdür" ifadelerini kullandı.
Nevruz'un bu yıl Ramazan Bayramı ile aynı döneme denk gelmesinin özel bir anlam taşıdığını belirten Rektör Yıldız, "Bu yıl 21 Mart Nevruz Bayramı, Cumartesi günü Ramazan Bayramı'yla birleşti. 2026 yılında yaşanan bu güzel tevafuk, kadim geleneklerimizle manevi değerlerimizin kucaklaşmasıdır. Türk milleti Müslümanlığı kabul etmeden önce de Nevruz'u kutluyordu, İslamiyet ile birlikte bu ruhu dünyaya taşıdı" dedi.
GUMUSHANE HAVA DURUMU
18 Ekim 2026 Pazar22 º
22 º / 10 ºEN SON HABERLER
- 1 Kaldırımdaki yayaya çarptı, otomobil devrildi
- 2 Gümüşhane’de dehşet anı kamerada! Araçlar kavşakta çarpıştı
- 3 Jandarmadan suçlulara geçit yok! Gümüşhane didik didik arandı, 32 bin kişi sorgulandı: 60 gözaltı
- 4 6 bin 840 litre kuru fasulye pişirildi! Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
- 5 Mantar toplarken ayı saldırısına uğradı
- 6 Gümüşhane'de bir kişi traktörde ölü bulundu
- 7 Gümüşhane'de feci kaza! 1 ölü
- 8 Tomruk yüklü kamyonla otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı
- 9 Zigana’da motosiklet kazası! 1 ölü
- 10 Köse tüneli bekliyor