Pazar 28.06.2009 00:00
Son Güncelleme: Pazar 28.06.2009 17:38

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul Kongresi'nin ardından bugün de Kocaeli'nde konuşma yapıyor.
AK Parti Kocaeli 3. Olağan İl Kongresi'ne konuşan Erdoğan; "Kocaeli'nin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde verdiği mücadeleyi anlatan Başbakan Erdoğan, "88 yıl sonra sanayinin, üretimin merkezi olan bir Kocaeli var. Alt yapısı ile Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş şehirler sırlamasında yer alan bir Kocaeli var" dedi.
Yine Anayasa Mahkemesi önüne dayandılar. Türkiye'nin menfaatleri için çıkarılan mayın yasısını iptal etmek için uğraşıyorlar. 6,5 yıldır mahkeme kapılarındalar. Mahkeme kapılarını aşındırdığınız gibi bir de Anadolu yollarını aşındırın. Van'a gidin, Muş'a gidin, Sivas'a gidin, Kayseri'ye gidin.
Gözleri var görmez. Kulakları var duymaz. Dilleri var 24 saat ergiden konuşur. Bir taraftan diyorlar ki darbecilere karşı buyurun beraber çalışalım. Çıkan yasa darbecilere karşı. Buyurun. AK Parti hem sınırdaki hem zihindeki mayınları temizlemeye çalışıyor.
Çetelerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Her türlü komlo karşısında dimdik ayakta durduk, sizden aldığımız güçle durmaya da devam edeceğiz...
''GEÇEN HAFTA BİR KANUN ÇIKTI MECLİSTE... "
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asker kişilerin, barış zamanında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı yetkisine giren bir suçu işlemeleri halinde bu mahkemeler tarafından yargılanmasına öngören düzenlemeye yönelik eleştirileri değerlendirirken, ''Söyledikleri laf şu; 'Bizi kandırdılar'. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri var 24 saat geriden konuşur. Durumları bu'' dedi.
Erdoğan, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Kocaeli 3. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, şunları kaydetti:
''Geçen hafta bir kanun çıktı Mecliste... Grup Başkanvekili çıkmış basın toplantısında diyor ki 'AK Parti'nin adetidir, yine bizi aldattı'. Aklın neredeydi, ne iş yapıyorsun sen? Seninle konuşuldu, görüşüldü. 'Kabul edenler' deyince bütün parti grupları el kaldırdı. 'Kabul etmeyenler' deyince kimsenin eli kalkmadı. Sen neredeydin? Orada değil miydin? Bunlar nasıl politika yapıyor, nasıl siyaset yapıyor anlamak mümkün değil... Söyledikleri laf şu; 'Bizi kandırdılar'. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dilleri var 24 saat geriden konuşur. Durumları bu. Bir taraftan diyorlar ki darbe ve darbecilere karşı hep beraber... Darbelere ve darbecilere karşı bu. Varsa hepsi yargılansın isteniyor. AK Parti çetelerle, hukuk dışı örgütlenmelerle mücadele ediyor. AK Parti hem sınırlarımızdaki, hem zihinlerdeki mayınları temizlemenin mücadelesini veriyor. AK Parti okul yapıyor, hastane yapıyor, yol yapıyor, konut yapıyor. Bunları engellemenin gayreti içerisindeler. AK Parti Türkiye'nin itibarını büyütüyor. Bunlar Türkiye'nin paçasından tutup aşağıya doğru çekiştiriyorlar.''
''MALUM BELGE'' KONUSU
''Bakın son 2 hafta içerisinde sergiledikleri tablo, açıkça söylüyorum, demokrasiyi muhafaza etme noktasında tutarlı tavır sergilediklerini zannettiğimiz için doğrusu duygulandık. Ancak şu görüldü, teyemmüm bozuldu. İki hafta demokrat olabildiler. İki hafta demokrasiyi savunabildiler'' diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
''Malum belge konusunda henüz soruşturmalar tamamlanmadan, henüz failler ortaya çıkmadan bunlar kararını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde, hatta hedefi olduğu halde AK Parti'yi mahkum etmeye başladılar. Malum belge üzerinden istismara başladılar. Kurumlar arası tartışmadan medet umdular. Kurumları birbirine düşman ilan ederek, buradan çıkar sağlayacaklarına inandılar. Boşuna uğraşıyorlar, beyhude çaba sarf ediyorlar. Çünkü demokrasi noktasında Türkiye standartlarını yükseltti. Türkiye muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında önemli mesafeler aldı. Türkiye'nin hassas dengelerini istismar ederek, kurumlar arası çatışmalardan medet umarak siyaset üretme tarzı Türkiye'de tedavülden kalkmıştır. Bugün artık kurumlarımız demokrasiye sahip çıkıyor.''
''HER TÜRLÜ KOMPLO KARŞISINDA, HER TÜRLÜ TEHDİT,KİRLİ SENARYO KARŞISINDA MİLLETİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE SARSILMADAN DİMDİK AYAKTA DURDUK. DURMAYA DA
DEVAM EDECEĞİZ''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Her türlü komplo karşısında, her türlü tehdit, kirli senaryo karşısında milletimizden aldığımız güçle sarsılmadan dimdik ayakta durduk. Durmaya da devam edeceğiz'' dedi.
Erdoğan, partisinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Kocaeli 3. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, artık Türkiye'de kurumların demokrasiye sahip çıktıklarını ve demokrasiye olan inançlarını aleni bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.
Yarın milletin karşısına çıktıklarında milletin ''Emaneti size verdik, o emaneti ne yaptınız?'' diyeceğini ve 'O emaneti sizden almaya, sizden çalmaya gayret edenlere karşı muhafaza ettiniz mi?' diye soracağını kaydeden Erdoğan, milletin 'Biz size bir irade teslim ettik o iradeyi hakkıyla temsil ettiniz mi?' diye soracağını da ifade etti.
Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
''(Demokrasiyi, laikliği, hukuku, sosyal devleti yücelttiniz mi? Büyüttünüz mü?) diye soracak. Aziz milletimiz şunu da söyleyecek; 'Biz sizden evvel de emaneti başkalarına teslim etmiştik, ama onlar o emaneti hakkıyla taşıyamadılar, muhafaza edemediler, milletin iradesini yeterince temsil edemediler. Ekonomide iç politikada, dış politikada, demokratikleşmede insan haklarında Türkiye'yi büyütemediler. Türkiye'nin itibarını, Türkiye'nin ağırlığını, saygınlığını artıramadılar. Onlar kendi kişisel çıkarlarını milletin menfaatinin üzerinde tuttular. Kişisel çıkarlarını ülke çıkarlarının önüne koydular. Peki siz ne yaptınız?' diye bize soracaklar. Hamdolsun. 6.5 yılda girdiğimiz 4 seçimde de bu soruların cevabını verdik. 4 seçimden de alnımızın akıyla çıktık. Milletimizin takdirini topladık. Aynı şekilde aynı kararlılıkla, aynı doğrulukla ve dürüstlükle yolumuza devam edeceğiz. Bir de çocuklarımız, gençlerimiz var. Yalnız o gençler bize soracaklardır; 'Bize nasıl bir ülke teslim ettiniz?' diye. 'Gelişmiş ülkelerle aramızdaki açığı ne kadar kapattınız?' diyecekler. 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ne kadar yaklaştırdınız?' diye soracaklar. Biz hem yeni nesillere, hem tarihe karşı sorumluyuz. Bu sorumluluğu alnımızın akıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.''
Başbakan Erdoğan, çetelerle, mafya ve karanlık güç odaklarıyla, hukuk dışı oluşumlarla mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, kendilerini bu mücadeleden alı koymak ve vazgeçirmek isteyenlere karşı dik tutumlarını sergilemeye devam edeceklerini kaydetti.
-''TÜRKİYE BUGÜN ÇOK DAHA GÜÇLÜ''-
''Her türlü komplo karşısında, her türlü tehdit, kirli senaryo karşısında milletimizden aldığımız güçle sarsılmadan dimdik ayakta durduk. Durmaya da devam edeceğiz'' diyen Erdoğan, şeffaf bir yönetim için çekinmeden, korkmadan hizmet edeceklerini dile getirdi.
Türkiye ekonomisini 3 kat büyüttüklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
''230 milyar dolardan devraldık. Ama 2008 yılı sonu itibariyle 742 milyar dolara çıkardık. Nereden nereye.. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 12'lere düştü. Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500 olduğu dönemleri hatırlayın. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi yüzde 5. Bu ne demek, vatandaşın cebindeki para eriyordu. Şimdi aradaki fark benim vatandaşımın cebinde kalıyor. Bütün bunların yanında çok daha önemlisi, kamu dış borç stoku itibariyle Türkiye bugün çok daha güçlü. Daha da güçlü olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Yeter ki birbirimize inanalım, birbirimize güvenilim. Biz bu yolda kararlıyız. İnandık. Emin adımlarla ilerliyoruz. 6 bin kilometre duble yol vardı bu ülkede, şimdi 9 bin kilometre biz yaptık.''
TOKİ konutlarının vatandaşların gecekondularda oturmasın diye yapıldığını da anlatan Erdoğan, şu ana kadar 350 bine yakın konutu sahiplerine teslim ettiklerini dile getirdi.
Erdoğan, hiç geliri olmayan vatandaşlara hiç peşinatsız olarak 45 metrekarelik konutları aylık 100 TL'lik taksitlerle satılacağını söyledi.
Bütün bunların Türkiye'yi ekonomisiyle, dış politikasıyla, dünyada ağırlığı olan, itibarı olan lider bir ülke konumuna yükselttiğini dile getiren Erdoğan, ''Türkiye kazandıkça, bunlar rahatsız oluyor. Türkiye yükseldikçe, bunlar tedirgin oluyor. Türkiye dünyada itibarını artırdıkça bunlar hırçınlaşıyor. Demokrasimiz güçlendikçe seviyelerini düşürüyorlar. Ekonomide yazdıkları korku senaryoları gerçekleşmedikçe bunlar saldırgan hale geliyorlar'' diye konuştu.
Türkiye'nin ekonomik krize karşı esaslı bir duruş sergilediğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bunlar inanamıyorlar. Her gün ellerine bir kırmızı dosya alarak sokaklarda dolaşıyorlar. Hergün yeni bir iftira, yeni bir nifakla halkı kandırmaya gidiyorlar. Burası hukuk devleti, git yargıya. Sadece kişileri, kurumları, partimizi töhmet altında bırakıyorlar. Kendileri usulsüz olarak 1 milyon TL'yi naylon faturalarla harcadılar. Anayasa Mahkemesi CHP'yi cezalandırdı. Sen önce bunun hesabını ver. Bu 1 milyon TL usulsuz harcamayı nereye yaptın Sayın Baykal. AK Parti'nin cemaziyülevvelinde böyle bir şey gösteremezsiniz. Ak... Ak...''
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi eleştiren Erdoğan, belediyede 2.5 ayda rüşvet ve tehdit iddialarının ayyuka çıktığını, kendilerinin de bunu kabul ederek, 2 kişiyi görevden aldıklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberlik içinde Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceklerini ifade ederek, partililerden umutsuzluğa kapılmamalarını ve heyecanlarını muhafaza etmelerini isteyerek, ''Türkiye bizden hizmet bekliyor'' dedi.
Daha sonra Kocaeli'nde yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, partililerden 2011 seçimlerine hazırlanmalarını da istedi.
Erdoğan, partililere ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şiirini de söyletti.
Ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün, Başbakan Erdoğan'a tablo hediye etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.