Giriş Tarihi: 14.7.2009 08:38 Son Güncelleme: 14.7.2009 17:43

Hakkari'de patlama: 4 şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bayraktepe mevkiinde mühimmat patlaması sonucu 4 asker şehit olurken Gümüşhane'de de askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bayraktepe mevkiinde mühimmat patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu bildirildi.
Şehitlerin cenazeleri Van'a getirildi. Şehitler için Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenleneceği belirtildi.
HAKKARİ VALİLİĞİ, OLAYA KAZAYLA PATLAYAN MÜHİMMATIN NEDEN OLDUĞUNU AÇIKLADI
Hakkari Valiliği, Yüksekova'da 4 askerin şehit düştüğü olaya, kazayla patlayan mühimmatın neden olduğunu açıkladı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün saat 10.00 sıralarında, Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'na ait kışla içindeki atış alanı civarında bulunan patlamamış bir mühimmatın, kazaen patlaması sonucunda iki askerin olay yerinde, iki askerin de askeri helikopterle sevk edildikleri Hakkari Askeri Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamada, yaralanan ve hayati tehlikesi olmayan bir askerin tedavisine sevk edildiği Van Askeri Hastanesi'nde devam edildiği, olayla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.
HAKKARİ'DEKİ PATLAMADA ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir kaza sonrası meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.
Yüksekova'nın Bayraktepe mevkiinde sınırdaki birliklere mühimmat götürürken meydana gelen kaza sonrasında araçlarda bulunan mühimmatların patlaması sonucu şehit olan askerlerden Ata Can'ın Mardin, Mustafa Kayan'ın Kahramanmaraş, Hakan Azkın'ın Nevşehir, Bahadır Hansolak'ın İstanbullu olduğu belirtildi.
Şehitler, gece askeri helikopterle Van Askeri Hastanesi'ne getirildi. Sabah saatlerinde Van Jandarma Asayiş Komutanlığı'nda yapılan törenlerin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.
GÜMÜŞHANE'DE ASKERİ ARAÇ TAKLA ATTI: 1 ŞEHİT
Gümüşhane'de askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.
Trabzon'dan Bayburt'a asker götüren aracın sürücüsü, Zigana Tüneli çıkışında, yola düşen kaya parçasından kaçmak isteyince araç stabilize yola girerek takla attı. Kazada yaralanan askerler, ambulanslar ve yoldan geçen otobüslerle Gümüşhane ve Trabzon'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralı askerlerden biri şehit oldu. Olay yerine gelen Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Vali Salihoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada 1 askerin şehit olduğunu, 2'si ağır 15 askerin yaralandığını söyledi. Salihoğlu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.
KAZADA ŞEHİT OLAN ASKERİN ER MEHMET CANER MERT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Gümüşhane'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerin kimliği belirlendi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon'dan Bayburt'a asker götüren aracın Zigana Tüneli çıkışında devrilmesi sonucu şehit olan askerin Amasya nüfusuna kayıtlı er Mehmet Caner Mert (21), olduğunu belirtti. Mert'in naaşının Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde bulunduğunu ifade eden Salihoğlu, 2'si ağır 15 yaralı askerin tedavilerinin ise hastanelerde devam ettiğini kaydetti.
KAZADA YARALANAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Gümüşhane'de askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan askerlerin kimlikleri belirlendi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon'dan Bayburt'a asker götüren aracın Zigana Tüneli çıkışında devrilmesi sonucu yaralanan askerlerin kimliklerinin tespit edildiğini bildirdi.
Vali Salihoğlu, kimlikleri tespit edilen yaralı askerlerden Cüneyt Avcı, Gürkan Taştan, Ömer Aykut Atacan, Uğur Yıldırım, Emrullah Kaya, Mehmet Çetin Mızrak, Şahin Coşkun ve Ali Yağız'ın Gümüşhane Devlet Hastanesinde, Ahmet Odabaş, Kadir Bozhöyük ve Eyüp Ataçlar'ın Torul Devlet Hastanesinde, Zülfikar Kalender'in ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ifade etti. Salihoğlu, araçta bulunan 3 askerin ise ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.
YÜKSEKOVADAKİ PATLAMADA ŞEHİT OLAN NEVŞEHİRLİ ER AZGIN'IN TERHİSİNE 15 GÜN KALDIĞI BİLDİRİLDİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri mühimmatın kazaen patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Hakan Azgın'ın terhisine 15 gün kaldığı bildirildi.
Şehit Jandarma Komando Er Azgın'ın, 3 gün önce Nevşehir'e bağlı Çat beldesindeki annesini telefonla arayarak, ''Ben ölürsem kulağıma 'şehit oldun' diye fısıldayın'' dediği öğrenildi. Azgın'ın şehit olduğu haberini askeri yetkilerden alan ailesi ve yakınları, büyük üzüntü yaşadı.
Şehit Hakan Azgın'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehit Piyade Onbaşı Kayan'ın cenazesi uçakla Kahramanmaraş'a, buradan da kara yolu ile ailesinin yaşadığı merkeze bağlı Avcılar köyüne getirildi. Şehit asker Kayan için Avcılar İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Kemal Sarıtaş, ''Askerimiz Mustafa Kayan, milletimizin huzur ve güveni için şehit düşmüş ve rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bir evladımızı daha şehit vermenin derin üzüntüsü içindeyiz'' diye konuştu.
İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit asker Kayan, köy mezarlığına toprağa verildi. Kahramanmaraş Vali Vekili Kürşat Kırbıyık, burada, şehit asker Mustafa Kayan'ın babası Ali Kayan'a Türk bayrağı hediye etti.
Cenaze törenine, şehit onbaşı Kayan'ın ailesi ve yakınları, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Acemi birliğini Isparta Dağ Komando Tugay Komutanlığında yaptıktan sonra dağıtımı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine yapılan Mustafa Kayan'ın terhisine 15 gün kalmıştı.
ŞEHİT ONBAŞININ EVİNDE YAS
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri mühimmatın kazayla patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayan'ın şehit haberi, baba ocağını yasa boğdu.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kahramanmaraş merkeze bağlı Avcılar köyünde oturan ailesine, oğulları Kayan'ın şehit olduğu haberini verdi. Haberi alınca gözyaşlarına boğulan baba Ali Kayan, odasından dışarı hiç çıkmazken, anne Fatma Kayan oğlunun arkasından ağıtlar yaktı.
6 kardeşin en küçüğü olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayan, acemi birliğini Isparta Dağ Komando Tugay Komutanlığında yaptıktan sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanmıştı. Hiç izin kullanmadığı öğrenilen Mustafa Kayan'ın en son pazar günü evini aradığı ve annesi babası ve kardeşleri ile telefonda görüştüğü belirtildi.
Terhisine 15 gün kala şehit olan Kayan'ın cenazesi, bugün hava yolu ile Kahramanmaraş'a, oradan da il merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Avcılar köyüne getirilecek. Şehit Kayan'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köyünde toprağa verilecek.
Bu arada, Avcılar köyü bugün ikinci şehidini son yolculuğuna uğurlayacak. Avcılar köyünden İlhan Kodalak, 1992 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşmüştü.
ŞEHİT OLAN 4 ASKERDEN BİRİ MARDİNLİ
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Bayraktepe Bölgesi'nde askeri mühimmatın patlaması sonucu şehit olan 4 askerden birinin Mardinli olduğu belirtildi.
Şehit olan Piyade Er Ata Can'ın cenazesi, Mardin'in Savur ilçesinde toprağa verildi. Uçakla Mardin'e oradan kara yoluyla doğum yeri olan Savur'un Başkavak köyüne getirilen Can'ın cenazesi, Başkavak İlköğretim Okulu bahçesindeki törenin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Törende, sinir krizi geçiren şehidin babası Mehmet, annesi Canan ile kardeşlerini askeri yetkililer teselli etti. Anne Canan Can, üzüntüsünü Arapça yaktığı ağıtla dile getirdi.
Törene, Mardin Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Vali Yardımcısı Ferhat Özen, Savur Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Mardin İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alattin Katı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar bir süre terör örgütü aleyhine slogan attı.

TEK EVLATLARININ ŞEHİT HABERİNİ ALAN AİLEYE ATEŞ DÜŞTÜ
Hakkari Yüksekova Dağ Komando Taburu'nda vatani görevini yapan Piyade Er Bahadır Han Solak'ın (20) Maltepe'deki baba evine, oğullarının, meydana gelen patlamada şehit olduğu haberi geldi. Tek evlatlarını şehit veren aileye acı haber akşam saatlerinde, sağlık ekiplerinin kontrolünde verildi.
Son olarak geçtiğimiz cuma günü oğulları Bahadırhan ile telefonla görüşen baba Mehmet Solak ile anne Naime Solak, haberle adeta yıkıldı. Sağlık ekipleri, acılı aileye sakinleştirici verdi. Anne Naime Solak, "Benim oğlum hiç kimseyi kırmazdı. Biricik oğlum şehit oldu. Ne yapalım, elden bir şey gelmiyor" dedi.
"OĞLUM ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLÜYORDU"
"Oğlum bir melekti. Bu yaşına kadar hiç kimseyi kırmadı" diye konuşan baba Mehmet Solak, oğluyla dağıtım iznine geldiğinde görüştüklerini söyledi. Solak, oğluyla telefonda ise sık sık görüştüklerini ve durumunun iyi olduğunu söylediğini belirtti. Bahadırhan'ın amcası, "İçine doğmuştu, dağıtıma geldiğinde 'ben geri gelemeyeceğim' diyordu" şeklinde konuştu.
Ailenin, oğullarının şehit olduğunu haber vermek üzere gelen askerlerden aldığı bilgilere göre, Hakkari Yüksekova Dağ Komando Taburu'nda vatani görevini yapan Bahadırhan Solak ve 3 silah arkadaşı, tel örgülerden giren koyunları uzaklaştırdıktan sonra birliğe dönerken buldukları bir cisim patladı. Patlama sonucu 4 asker şehit oldu.
Solak'ın Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektirik -Elektironik bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktığı ve bir süre Tuzla Tersanesi'nde çalıştıktan sonra askere gittiği öğrenildi.
Şehit olan Piyade Er Bahadır Han Solak'ın (20) cenazesi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Piyade Er Solak için, Maltepe'de Yusuf Ziya Üçüncü Camisinde öğle vakti tören düzenlenecek. Solak, burada kılınacak cenaze namazının ardından Gülsuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
ŞEHİT OLAN 4 ASKERİN CENAZESİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri mühimmatın kazaen patlaması sonucu şehit olan 4 askerin cenazesi, memleketlerine gönderildi.
Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'na ait kışladaki atış alanı civarında bulunan bir mühimmatın, kazaen patlaması sonucunda şehit olan Ata Can, Mustafa Kayan, Hakan Askın ve Bahadır Han Solak'ın cenazeleri helikopterle Van Askeri Hastanesine getirildi.
Buradan ambulanslarla Ferit Melen Havaalanı'na getirilen cenazeler, daha sonra askeri uçağa alındı. Ata Can'ın cenazesi Mardin'e, Mustafa Kayan'ın cenazesi Kahramanmaraş'a, Hakan Askın'ın cenazesi Nevşehir'e, Bahadır Han Solak'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.