Pazar 20.09.2009 00:00
Son Güncelleme: Pazar 20.09.2009 15:22

Liderlerden bayram mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih'teki Şehzade Camii'nde kıldı.
Erdoğan, sabah saat 06.00 sıralarında Saraçhane'deki Şehzade Camii'ne geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun da eşlik ettiği Erdoğan, bayram namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti. Ramazan bayramına ilişkin mesajı sorulan Erdoğan, "Bir rahmet, bereket ayını geride bıraktık. Bundan dolayı hüzünlüyüz. Ama bu hüznün yanında bayrama ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bayramlarımız barışın, kardeşliğin, dayanışmanın yanında özellikle ramazan ayı bir paylaşmanın gerçekleştiği bir ay. Bu ay içerisinde varlık sahibi olanlar yoksulluğun ne demek olduğunu anlayabildiler. Bu anlayışla bayrama ulaştık. Ülkemizin birliği, beraberliği için el ele vermek sureti ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak gayreti içinde olmalıyız. Bunlar tek başına olmaz. Hep birlikte atmamız gereken adımlar, yapmamız gereken şeyler var" diye konuştu.

BAYKAL, TORUNLARIYLA BAYRAM NAMAZI KILDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Milli birliğimizi korumanın gereklerini unutmamamız lazım. Sadece birlik, beraberlik konuşmaları yaparak bu iş olmaz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilememiz lazım'' dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Milli birliğimizi korumanın gereklerini unutmamamız lazım. Sadece birlik, beraberlik konuşmaları yaparak bu iş olmaz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilememiz lazım'' dedi.
Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Camisi'nde iki torunuyla birlikte kıldı. Torunları Alican ve Mehmet ile camiye gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi. Cami çıkışı vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin bayramını da kutladı.
Baykal, bütün vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, nice bayramlara birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve huzur içinde ulaşmayı diledi.
Bayramların, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıkması gereken günler olduğunu vurgulayan Baykal, ancak buruk bir bayram geçirildiğini söyledi.
Baykal, ekonomik kriz nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısının son dönemde hızla arttığını, ciddi ekonomik sıkıntılar yaşandığını üzüntüyle gördüğünü ifade ederek, ''İnşallah gelecekte bu ekonomik sıkıntıları, sorunları aşmış bir noktada oluruz. Daha güzel bayramları hep beraber yaşarız. Bu bayram gününde ben işinden uzaklaşmış, çoluğunun, çocuğunun ihtiyaçlarına cevap veremez hale düşmüş, borçlarını ödeyemez hale düşmüş milyonlarca insanımızın acısını yüreğimde taşıyarak bu bayramı kutluyorum. Bu bakımdan buruk diyorum. Onları unutarak bu bayramı yaşamak mümkün değildir'' diye konuştu.
Türkiye'nin terör dolayısıyla da çok büyük acılar yaşamaya devam ettiğini kaydeden Baykal, şehitlerin acısını yüreğinde taşıdığını kaydetti. Baykal, şöyle devam etti:
''Bu memleketin bağımsızlığı, bütünlüğü için görev yapmakta olan yüz binlerce insanımızı bu bayram gününde unutamayız. Şehitlerimizi, gazilerimizi unutamayız. Onların da acılarını hep beraber hissetmeliyiz, kendimizi onların yerine koymalıyız diye düşünüyorum.
Türkiye'de terör bizi çok büyük bir şekilde rahatsız ediyor ama en azından terör kadar bizi rahatsız eden milli birliğimizi, bütünlüğümüzü, sarsmaya yönelik, milletimizi, parçalamaya yönelik arayışlara çabalara bilerek, bilmeyerek memleketin içindeki insanların da göz yummasıdır. Hatta yer yer fırsat vermesidir, destek vermesidir. Bu bayramda bu üzüntüleri de yaşıyoruz. Bu konuda daha bilinçli olmamız lazım. Milli birliğimizi korumanın gereklerini unutmamamız lazım. Sadece birlik, beraberlik konuşmaları yaparak bu iş olmaz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilememiz lazım. Bu konuda da üzüntülerimiz olduğunu ifade etmeliyim.''
İstanbul'da yaşanan sel felaketi nedeniyle yaşanan acıların da tüm toplum tarafından paylaşıldığını belirten Baykal, bayrama girerken bütün bu üzüntü ve acıları yaşayanları unutmamak, onlarla dayanışma içinde olmak gerektiğini söyledi. Bu acılara karşın geleceğe yönelik umutların her zaman ayakta kalması gerektiğini ifade eden Baykal, ''Ben hiç kuşku duymuyorum Türkiye milli birliğini, bütünlüğünü bozmak isteyenler karşısında bu oyunlara, bu tuzaklara düşmeyeceğini en kısa zamanda çok açık bir şekilde ortaya koyacaktır'' dedi.
Ekonomik ve sosyal sorunların birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelineceğine inandığını belirten Baykal, geleceğe yönelik umutların hiç bir zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.
Daha sonra Ümitköy'deki bir simit fırınına giden Baykal, kuyruğa girerek sıra bekledi. Sıra beklerken vatandaşlarla sohbet eden ve bayramlaşan Baykal, simit satın aldı. Baykal, simit fırınında çalışanlarla sohbet ederek, işlerinin durumunu sordu.
BAHÇELİ, BAYRAM NAMAZI KILDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı namazını Gazi Merkez Camisi'nde kıldı.
Bahçeli, camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaştı ve cami için yardım yaptı.
Bahçeli, daha sonra, MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş ve bazı partililer ile partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti.
Türkeş'in mezarına kırmızı ve beyaz renkte karanfiller bırakan, mezarı sulayan ve dua eden Devlet Bahçeli, mezarlığın güvenlik görevlileriyle de bayramlaştı.
RAMAZAN BAYRAMI KUTLANIYOR
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kocatepe Camisi'nde bayram namazı kıldı.
Ankaralılar, erken saatlerden itibaren bayram namazlarını kılmak üzere Kocatepe Camisi'ne geldi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç ile İçişleri Bakanı Atalay da bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı. Arınç ve Atalay, namazın ardından cemaatle bayramlaştı.
Arınç, namazın ardından gazetecilerin Ramazan Bayramı'nı da kutladı.
Ramazan ayının ardından bayrama kavuşulduğunu, herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
''Bütün milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sevinçle, coşkuyla, güzelliklerle dolu, güzel bir ay geçirdik. İnşallah bayramlarımız da huzur, mutluluk içinde geçsin ve daha nice ramazanlara hep beraber kavuşalım. Bugün Bayram namazını, sayın bakanımızla birlikte Kocatepe Camisi'nde kıldık. Bu vesileyle sizlerin de bayramımızı tebrik ettik. Sizin vasıtanızla da bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayram ülkemize, milletimize, güzellikler, mutluluklar, huzur ve refah getirir.''
İçişleri Bakanı Atalay da bütün vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.
Bayramın, daha fazla kardeşliğe ve birlikteliğe vesile olmasını dileyen Atalay, şunları kaydetti:
''Vatandaşlarımız rahatça, huzurla bayramlarını yapsınlar. Bütün hizmet birimlerimiz, bütün güvenlik birimlerimiz işinin başında. Biz işimizin başındayız, vatandaşlarımız rahat etsinler diye. Belki bir uyarı; her zaman olduğu gibi, trafikte dikkat edilsin. Bayramlarda daha fazla trafik kazası ve daha fazla can kaybı bizi üzüyor. Biz olanca tedbirleri aldık. Denetimlerimiz çok yoğun. Ama vatandaşlarımız yine de tedbirli olsunlar. Ulaşacakları yere inşallah sağlıkla ulaşsınlar. Onları bekleyenleri üzmesinler. Bir son temennim de, yürüttüğümüz bu kardeşlik, milli birlik çalışması açısından bu bayram inşallah farklı bir bayram olsun.
Bütün vatandaşlardan dileğim, birbirinizi çok ziyaret edin. Herkes birbirini arasın. Hiç kapısı çalınmadık insanların kapısı çalınsın ve herkes birbiriyle bu bayram daha fazla kucaklaşsın. Bizim bu daha fazla birlikteliğe ihtiyacımız var ve bayramlar bunun için iyi bir fırsattır. Bu bayramı öyle değerlendirelim diyorum.''
Camiden ayrılırken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'a bir kadın, İçişleri Bakanı Atalay'a ise genç bir satıcı birer buket çiçek verdi.
Atalay, Adnan Ali Güneş (8) ve Emre Güneş (5) adlı çocuklardan ''Cennet Bahçesi'' adlı oyunu aldı. Atalay, ''İlk bayram harçlığınız benden olsun'' diyerek, çocuklara 100 TL verdi.
Kocatepe Camisi, Bayram Namazı dolayısıyla tamamen doldu. Cemaatin arasında, Ankara'da yaşayan yabancıların olması da dikkati çekti.
Cami avlusunda satıcılar cemaate çiçek, simit ve çay sattı.

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN ANTALYA'DA
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ramazan bayramının, barışın kardeşliğin, dostluğun ve huzurun daha da arttığı günlere vesile olmasını diledi.
TBMM Başkanı Şahin, Ramazan bayramı namazını Antalya Muratpaşa camisinde kıldı. Şahin, namazın ardından cami içinde Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser ve cami görevlileriyle birlikte vatandaşların bayramını kutladı.
Şahin, cami çıkışında da çocuklarla ve dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşarak onlara lokum ikram etti.
Basın mensuplarının da bayramını kutlayan Şahin, gazetecilere bayramla ilgili düşüncelerini aktardı.
Şahin, bayram mesajında şunları söyledi:
''Milletçe sahip olduğumuz en önemli değerlerden birini, mübarek Ramazan bayramını yaşıyoruz. Bir Ramazan ayından buraya ulaştık. Manevi yönümüzün, insani duygularımızın ön plana çıktığı müstesna günlerdir bu günler. Bu vesileyle sevgili Antalyalıların, aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin, barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun daha da arttığı, artacağı günlere vesile olmasını diliyorum. Buna da doğrusu sadece bizim ülkemizin değil tüm insanlığın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Huzur ve barış içinde tüm vatandaşlarımız aileleriyle birlikte bayramı inşallah huzur içinde yaşarlar.''
DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU VE SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ, BAYRAM NAMAZINI FATİH CAMİSİ'NDE KILDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı. Camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, cami avlusundaki Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini de ziyaret etti.
Davutoğlu, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti. Bu arada, Fatih Belediyesince, bayram namazının ardından Fatih Camisi avlusunda hazırlanan masalarda vatandaşlara kahvaltı verildi. Öte yandan, kalabalık cemaat nedeniyle cami içine giremeyen vatandaşlar avluya karton sererek ya da yanlarında getirdikleri seccadeler üzerinde namaz kıldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.