Pazar 27.09.2009 00:00

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü

Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü İstanbul'da törenle kutlandı.

Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa anıtı önünde gerçekleştirilen tören, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve beraberindekilerin anıta çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da mesajı okundu.
Başbuğ mesajında, Türk denizcilik tarihinin en parlak zaferlerinden olan Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yılı ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Deniz Kuvvetlerimizin, ülkemizin denizlerdeki alaka ve menfaatlerini kurması ve deniz ulaştırma yollarının açık tutulması için teknik ve taktik tüm imkanlarıyla hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını büyük bir gururla izliyoruz. Deniz Kuvvetlerimiz ebedi Başkomutanımız Atatürk'ün 'mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir' düşüncesi doğrultusunda gerçekleştirdiği, özellikle milli projeler kapsamındaki faaliyetler, etkin, caydırıcı yapısı ve 'güçlü ordu güçlü Türkiye' anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarla yüce ulusumuz için güven kaynağı olmaya devam etmektedir.
Türk Deniz Kuvvetlerinin köklü gelenekleri ve şanlı tarihinden gelen tecrübesiyle gelecekte de kendisine verilecek her türlü görevi Atatürkçü düşünce sistemi ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde üstün nitelikli, eğitimli ve disiplinli personeliyle başarıyla yerine getirmeye devam edeceğine olan inancım tamdır.''
Törende Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in de mesajı okundu. Yiğit, mesajında Türk Deniz Kuvvetlerinin Türkiye'nin menfaatleri için denizlerdeki görevini kesintisiz sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'nin şanlı bayrağını da Pasifik'ten Atlantik'e kadar tüm denizlerde gururla dalgalandırdığını kaydetti.
Mesajların okunmasının ardından Koramiral Otuzbiroğlu anıt özel defterini imzaladı.
Otuzbiroğlu, Barbaros Hayrettin'e hitaben deftere ''Emin olunuz ki Türk Deniz Kuvvetleri üç tarafı denizlerle çevrili yurdumuzun deniz alaka ve menfaatlerini her şartta korumak görevini geçmişte olduğu gibi bugün de sürdürme kararlılığındadır. Ruhun şad olsun'' diye yazdı.
Törende daha sonra Koramiral ve beraberindekiler, anıtın bulunduğu meydanda yer alan Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ni de ziyaret etti.
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA ORAMİRAL YİĞİT'İN KATILDIĞI TÖREN DÜZENLENDİ
Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in katılımıyla tören düzenlendi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın gönderdiği kutlama mesajları okundu.
Daha sonra Deniz Kıdemli Albay Nafiz Turgut ''Preveze Deniz Zaferi'', İstihbarat Yüzbaşı Eyüp Uyanık da ''Türk Deniz Kuvvetleri'' konulu takdim yaptı.
Takdimlerin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Çağlar Oda Orkestrası, Serdar Öztürk tarafından Preveze Deniz Zaferi'ni kazanan Barbaros Hayrettin Paşa için bestelenen ''Barbaros Senfonisi'' ile çeşitli bahriye türkü ve marşlarından esinlenerek kompoze edilen, deniz ve bahriye sevgisini anlatan eserler seslendirdi.
Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutladı.
MARMARİS AKSAZ DENİZ ÜS KOMUTANLIĞINDA TÖREN DÜZENLENDİ
Preveze Deniz Zaferi'nin 471. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığında tören düzenlendi.
Törene, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, deniz üssünde görevli askerler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in mesajları okundu.
Deniz Yüzbaşı Emre Kamaş, burada yaptığı konuşmada, Preveze Deniz Zaferi'nin dünya tarihine yön verdiğini söyledi.
Zaferin mimarı Barbaros Hayrettin Paşa'nın Türk denizcilerinin önünde muhteşem bir örnek olduğunu belirten Kamaş, zaferin ardından Akdeniz'in Türk gölü haline geldiğini kaydetti.
Tören, Aksaz Askeri Bandosu'nun konseriyle sona erdi.
YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ÇANAKKALE'DE TÖREN DÜZENLENDİ
Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü'nün 471. yıl dönümü Çanakkale'de törenle kutlandı.
Nara Barbaros Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Abdülkadir Atalık, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaattin Sevim, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in kutlama mesajları okundu.
Törenin ardından şehitlik ziyaret edildi.
CUMHURBAŞKANI GÜL: BARBAROS HAYRETTİN PAŞA LİDERLİĞİNDE KAZANILAN PREVEZE DENİZ ZAFERİ, DONANMAMIZIN GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA İSPAT ETMİŞTİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi'nin, Türk donanmasının gücünü tüm dünyaya ispat ettiğini belirterek, Deniz Kuvvetlerinin benimsediği temel değerler ışığında, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri başarıyla icra edeceğine inandığını bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit'e bir mesaj gönderdi.
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, Silahlı Kuvvetlerin önemli bir unsuru olan Deniz Kuvvetlerinin, başarılı ve şanlı tarihi ile kıvanç kaynağı olduğunu ifade etti.
Her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artıran Deniz Kuvvetlerinin harekat kabiliyeti, donanımı ve nitelikli personeliyle üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Gül, Türk Deniz Kuvvetlernin, ''ülkenin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması ile deniz alaka ve menfaatlerinin korunması ve kollanması'' konusunda üstün bir vazife bilincine sahip olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
''Türk donanması tarihte birçok önemli başarıya imza atmış, denizcilerimiz de kahramanlıklarıyla tarihe geçmişlerdir. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi, donanmamızın gücünü tüm dünyaya ispat etmiştir.
Deniz Kuvvetlerimizin benimsediği temel değerler ışığında, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri başarıyla icra edeceğine inancım tamdır.
Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetlerinin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.''
TBMM BAŞKANI ŞAHİN: DENİZ KUVVETLERİMİZ GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE DIŞ POLİTİKAMIZA KATKILARDA BULUNMAYA DEVAM ETMEKTEDİR
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de bilgi birikimi, tecrübesi, görev bilinci ve donanımıyla Türkiye'nin barışçıl dış politikasına katkılarda bulunmaya devam ettiğini bildirdi.
Şahin, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin üstün kahramanlıklarının eseri olan Preveze Deniz Zaferi'nin şanlı tarihin en parlak sayfalarından biri olduğunu belirten Şahin, bu zafer ile denizlerdeki Türk egemenliğinin Akdeniz'de de etkinlik kazandığını bildirdi. Şahin, şunları kaydetti:
''Preveze Zaferi'ndeki ruh ve dinamizmi hiçbir zaman kaybetmeyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız milletimizin gönlünde seçkin ve saygın bir yer edinmiştir.
Deniz Kuvvetlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de bilgi birikimi, tecrübesi, görev bilinci ve donanımıyla barışçıl dış politikamıza katkılarda bulunmaya devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk donanmasının en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.''
BAŞBAKAN ERDOĞAN: ETKİNLİK VE CAYDIRICILIK VASFIYLA DENİZ KUVVETLERİMİZ, BARIŞÇI DIŞ POLİTİKAMIZA DA DEĞERLİ KATKILARDA BULUNMAKTADIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Deniz Kuvvetlerinin, bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, görev bilinci ve donanımıyla bölgesindeki caydırıcı güç konumunu muhafaza ettiğini belirterek, etkinlik ve caydırıcılık vasfıyla da Türkiye'nin barışçı dış politikasına değerli katkılarda bulunduğunu bildirdi.
Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e kutlama mesajı gönderdi.
Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin üstün cesaret ve kahramanlıklarının eseri olan Preveze Deniz Zaferi'yle, denizlerdeki Türk varlığı ve egemenliğinin, Karadeniz ve Kızıldeniz'den sonra Akdeniz'de de etkinlik kazandığını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Bugün de Deniz Kuvvetlerimiz, bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, görev bilinci ve donanımıyla bölgesindeki caydırıcı güç konumunu muhafaza etmektedir.
Memnuniyetle ifade etmek isterim ki etkinlik ve caydırıcılık vasfıyla Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılarda bulunmaktadır.
Deniz Kuvvetlerimizin üstlendikleri görevleri büyük bir sorumluluk anlayışıyla ve tam bir liyakatle yerine getiren bütün mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Türk donanmasının en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.''

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.