Giriş Tarihi: 8.12.2009 11:47 Son Güncelleme: 8.12.2009 19:23

Şehitlere hazin tören

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından törenin yapılacağı Tokat İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ndeki otopsi ve diğer işlemlerin ardından 7 şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi ambulanslara konuldu.
"ŞEHİT BABASININ GÖZYAŞLARI ASKERİ AĞLATTI" VİDEOSU
"7 ŞEHİT İÇİN TOKAT'TA TÖREN" VİDEOSU
Ambulanslar hastane önünden çıkmadan önce burada sağlık ve güvenlik görevlileri ile ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş toplandı.Şehitler için dua eden ve tekbir getiren vatandaşlar terörü lanetledi.
Bazı vatandaşların, yaşlı kadınların ve sağlık görevlilerinin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.
Tokat'ta çok sayıda ev ve iş yerinin de Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Askeri yetkililer de 7 şehidin fotoğraflarını yakalarına taktı.
MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu da hastanede önünde cenazelerin çıkarılışını takip etti.
Diren, Doğru ve Çatalyürekoğlu, buradaki bazı şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.
Alanda bulunan 72 yaşındaki Tokat Anadolu Basın Birliği Başkanı Mehmet Camgözoğlu da İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un şiirini okuyarak alandakilere duygu dolu anlar yaşattı.72 yaşında askere gitmeye hazır olduğunu dile getiren Camgözoğlu, terörü kınadı.
Cenazelerin çıkarılışı sırasında Giresunlu şehit Er Cengiz Sarıbaş'ın İstanbul'dan gelen arkadaşları Eray Kaya ve Hakan Urgancı da gözyaşlarına tutamadı. Şehit Sarıbaş ile ilkokuldan beri arkadaş olduğunu belirten Eray Kaya, arkadaşının Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak ağladı.
Şehitlerin cenazeleri daha sonra dualar ve tekbirler eşliğinde, güvenlik güçlerinin gözetiminde Tokat İl Jandarma Komutanlığı'na doğru yola çıkarıldı.
Yol güzergahındaki Gaziosmanpaşa Lisesi öğrencileri ve Vakıfbank Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri de ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları atarak terörü lanetledi. kimi öğrencilerin ve yol güzergahındaki vatandaşların göz yaşları tutamadıkları görüldü.
Şehitleri uğurlamak üzere Tokat'a çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla İl Jandarma Komutanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş teröre lanet yağdırıyor. Tören alanına gelen şehit yakınlarının da askerlere sarılarak gözyaşı döktükleri görüldü.
Şehit cenazeleri İl Jandarma Komutanlığı'ndaki törenin ardından toprağa verilecekleri illere gönderilecek.

ŞEHİT BABASININ GÖZYAŞLARI

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan askerlerden Cengiz Sarıbaş'ın acılı ailesi, 110 günlük asker olan oğullarının ardından gözyaşı döktü. Şehit Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler'deki evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Okul ve mahalleden arkadaşları ile akrabaları da şehidin evinin önünde toplandı. Sarıbaş'ın ailesi, evin yakınında oluşturulan çadırda taziyeleri kabul etti. 110 günlük asker olan Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş, oğlunun çavuş olduktan bir ay sonra şehit olduğunu kaydetti.
Sarıbaş, "Yavrum çok çalışkandı. O şerefsizlerin yanına bırakmayacağım. Dünya onlara da kalmayacak. Ben kendim gidip, komutana diyeceğim ki, 'oğlumun elbiselerini, tüfeğini bana versin, kolluk görevini ben yapacağım.' Bende jandarmaydım" dedi.
Amcasının oğlu Murat Sarıbaş ise şehit Cengiz Sarıbaş ile en son Kurban Bayramı'nda görüştüklerini belirterek, şehidin Tokat'ta rahat ve huzurlu olduğunu söylediğini kaydetti. Sarıbaş, "Cengiz 110 günlük askerdi. Acemi birliğine Tokat'a gitti. Savunmasız bir şekilde şehit ettiler" diye konuştu.
Şehidin acılı annesi Hülya Sarıbaş, oğlunun ölmediğini söyleyerek, "Vatan sağ olsun, dimdik ayaktayım. Bir oğlum daha var, gerekirse onu da şehit veririm" diye haykırdı. Şehidin ablaları da gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan şehidin babası Talip Sarıbaş, taziyeleri kabul etmek için çadıra gittiği sırada görevli askere sarılarak ağladı. Acılı babanın, "Vatan sağ olsun, oğlumda senin gibi askerdi" sözleri üzerine asker de gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ailesi daha sonra Tokat'tan yola çıkan cenazeyi karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.
BAYRAM DÖNÜŞÜ BİRLİĞİNE TESLİM OLDUĞU GÜN ŞEHİT OLDU
Tokat'ın Reşadiye ilçesine Sazak köyünde PKK terör örgütü tarafından devriye görevi yapan jandarma ekiplerine açılan ateş sonucu şehit olan 7 askerden Fatih Yonca'nın Hatay'daki anne evine ateş düştü. Şehit er Yonca'nın tezkeresine 3 ay kaldığı bildirildi.
İskenderun'a bağlı Bekbele beldesi Orhangazi köyünde oturan Fatih Yonca(24)'nın kurban bayramında izine geldiği ve önceki gün sabah birliğine teslim olduğu belirtildi. Yonca'nın sabah saatlerinde annesi Gülsüm Sönmez'i telefonla arayarak teslim olduğunu söylemesinin ardından akşam saatlerinde şehadet haberinin gelmesi ailesini ve İskenderun halkını yasa boğdu.
Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, askeri görevliler tarafından şehidin oturduğu eve gelerek acı haberi annesi Gülsüm Sönmez'e iletti. Acılı haberin duyulması ile şehidin evinden çığlıklar yükseldi. Daha bir gün önce kucağında olan oğlunun şehit haberini alan Gülsüm Sönmez onun fotoğrafını öperek ağıtlar yakmaya başladı. Anne ve babası ayrı olan ve dört kardeş olduğu öğrenilen Fatih Yonca'nın iki yıllık bilgisayar bölümünü bitirdiği ve ailesinin maddi durumunun zayıf olduğu belirtildi.
Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, "Vatan sağ olsun, daha önceki gün buradaydı. İzin dönüşü şehit haberini aldık, Gerekirse bizler de seve seve canımızı feda ederiz." dedi.
Orhangazi köyü muhtarı ve aynı zamanda şehidin dayısı olan Mustafa Sönmez ise "Kurban Bayramı'nda izine gelmişti. Önceki gün akşam gitti ve dün sabah birliğine teslim oldu. Annesine birliğine 'teslim oldum' diye telefon etmiş. Sonra da şehit haberini öğrendik. Çok acı. Gencecik yaşta şehit oldu. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

ERDOĞAN: SALDIRININ ÖNÜNDE, ARKASINDA KİM VARSA BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK

ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington'da ikamet ettiği Willard İntercontinental Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi yapan Jandarma aracına açılan ateş sonucunda 7 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, "Bu alçakla saldırıyı gerçekleştirenler, planlayanlar ve bunun taşeronluğunu ve tetikçiliğini üstelenenler bunun bedelini de ağır bir şekilde ödeyeceklerdir" dedi. Erdoğan aralarında çok sayıda Amerikalı gazetecinin de bulunduğu basın toplantısında, saldırıyı bir provakasyon olarak değerlendirdi ve zamanlamasına dikat çekti. Erdoğan, "Bugün Tokat Reşadiye'de devriye görevine çıkan jandarma aracına çapraz ateş açmak suretiyle 2 uzman çavuşumuz, er ve erbaş olmak üzere 7 evladımız şehit olmuştur. Bu hain pusunun yeri ve zamanlaması milletimizin nasıl bir tertip ve provokasyonla karşı karşıya olduğunun da açık bir ifadesidir. Bugün kurumlarımız ve aziz milletimiz bu kalleş pusunun özellikle arkasında yatan emelleri ve niyetleri basiretle, ferasetle değerlendirecektir. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine, güvenlik güçlerimize ve milletimize sabır ve metanet temmeni ediyorum. Tabii ki bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler, planlayanlar, bunun taşeronluğunu ve tetikçiliğini üstelenenler bunun bedelini de ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Tekrar söylüyorum; bu saldırının önünde arkasında kim varsa hepsi bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir" dedi.
ŞEHİT BABASI KAZIM MUTLU: ''VATAN SAĞ OLSUN''

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Er Yakup Mutlu, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde toprağa verildi.

Askeri uçakla Tokat'tan Muş Havaalanı'na getirilen şehit er Mutlu'nun cenazesi, ambulansla ailesinin yaşadığı Örenkent köyüne götürüldü. Örenkent Köyü Mezarlığı'nda düzenlenen törene, şehit Mutlu'nun babası Kazım Mutlu, nişanlısı Semra Yalçın, ağabeyi Seyfettin Mutlu ile Muş Valisi Erdoğan Bektaş, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Acaröz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kürtçe konuşan şehit babası Kazım Mutlu, oğlunu şehit verdiğini belirterek, slogan atılmamasını istedi. Mutlu, ''Biz burada askeri, polisi suçlamıyoruz. Onların suçu yok. Vatan sağ olsun. Metanetli olmamız lazım'' diye konuştu. ''Kanın durmasını istiyoruz'' diyen Mutlu, ''Ateş düştüğü yeri yaktı. 7 askerimiz şehit oldu. Üzüntülüyüz. Başka ana babalar ağlamasın. Bahçeli ve Deniz Baykal bu acıyı yaşamıyor. Çünkü askere giden çocukları yok. Bizim çocuklarımız şehit oluyor. Biz barış istiyoruz'' şeklinde konuştu.Ayakta durmakta güçlük çeken ve Kürtçe ağıt yakan şehit Mutlu'nun nişanlısı Semra Yalçın'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehit er Yakup Mutlu'nun cenazesi daha sonra kar yağışı altında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

''ASKERLİK DÖNÜŞÜ DÜĞÜN YAPACAKTI''

Ağabeyi Seyfettin Mutlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, askerliğinin bitmesine 84 gün kala şehit olan kardeşi Yakup Mutlu'nun askerlik dönüşü düğün yapmayı planladığını söyledi.

Kardeşi Yakup Mutlu ile 3 gün önce telefonda görüştüğünü anlatan Seyfettin Mutlu, ''3 gün önce beni aradı. 'Benim 84 günüm kaldı. Hemen düğünü

yapacağız. Siz hazırlıklara başlayın' demişti. Ama kısmet olmadı. Allah onun hakkını yerde bırakmasın'' dedi.

ŞEHİT JANDARMA ER CENGİZ SARIBAŞ'IN CENAZESİ,YARIN İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş'ın (20) cenazesi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Alınan bilgiye göre, Cengiz Sarıbaş'ın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedilecek.

ŞEHİT JANDARMA ER FATİH YONCA'NIN CENAZESİ MEMLEKETİ İSKENDERUN'A GETİRİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Er Fatih Yonca'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine getirildi. Hatay Havaalanı'ndan alınan ve ambulansa konulan cenaze, konvoy eşliğinde İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinin Orhangazi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.Eşinden ayrı yaşadığı belirtilen anne Gülsüm Yonca, evinin önünde oğlunun fotoğrafının yer aldığı ambulansın önüne atlayarak, ''Oğlum seni böyle mi karşılayacaktım, daha yeni geldin, nereye gidiyorsun? Seni aldığım bayramlıklarla buradan gönderdim, böyle mi gelecektin? Hani bana söz vermiştin evlenecektin'' diyerek gözyaşı döktü. Baba Bülent Yonca ise, ''Benim bir evladım daha var. Gerekirse o da gider bu vatan için şehit olur. Barış istediler, barış bu mu? Bunların yaptıkları kalleşliktir. Onları bizim elimize versinler'' dedi. Bu arada, şehidin erkek kardeşi Ömer Yonca'nın yaklaşık 5 ay önce vatani görevini tamamladığı bildirildi. Şehit jandarma erin cenazesi, baba evinde bir süre bekletildikten sonra ambulanstan indirilmeden, İskenderun'daki Askeri Deniz Hastanesi morguna götürüldü. Şehidin annesi, babası ve yakınları, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili'ye ait makam aracında konvoya eşlik etti. Şehidin cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle öğlen namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT ARSLANBAY'IN CENAZESİ ADANA'YA GETİRİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Harun Arslanbay (32)'ın cenazesi Adana'ya getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir uçakla Adana Şakirpaşa Havaalanı'na getirilen şehidin naaşını, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Vali Yardımcısı Turgut Serimer ve askeri erkan karşıladı. Askerlerin uçaktan aldığı şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adana Askeri Hastanesi'ne götürüldü. Şehit Arslanbay'ın cenazesinin, yarın sabah hastaneden alınarak Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyünde, öğle namazını müteakip toprağa verileceği bildirildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.