Giriş Tarihi: 19.01.2010

Kolibasili nasıl tespit edildi?

Eyüp İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gıda kontrolörleri Mine Sevil Kara ve Şirin Yılmaz tarafından hazırlanan 011101 seri numaralı 'Denetim ve Kontrol Raporu'na göre gecede servis yapılan levrek balığı, çerkes tavuğu, humus, bademli pilav ve kazandibi tatlısından numuneler Esma Sultan Yalısı'nda alındı. Mutfak sorumlusu Murat İlanlı'nın da imza attığı raporda ürünlerin The Marmara Oteli'nin yemekhanesinden geldiği tespiti yer aldı. Aynı gün incelenmek üzere Florya'daki İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne götürülen numunelerden yapılan analize ilişkin hazırlanan 18 Aralık 2009 tarihli raporda, çerkes tavuğu, bademli pilav ve humus mezesinde normalin üzerinde "kanalizasyon bulaşığı" olarak bilinen "E.coli" (Kolibasili) ve "Staph.aureus" bakterisi bulunduğunu belirtildi. Rapor üzerine Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.