İşte PKK haracının belgesi
Şırnak Jandarma Komutanlığı, KCK operasyonunda zengin işadamlarına kesilmiş HPG makbuzlarını ele geçirdi. Makbuzlarda, tehditle para istendiği dikkat çekerken, Şırnak'ta bu yolla 2 milyon lira toplandığı belirlendi
BAYRAKLI MAKBUZ
PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda terör, örgütünün para temin etmek için vatandaşlardan zorla para topladığı tespit edildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak Batman ve Mardin illerinde yapılan operasyonda, İ.A. isimli şahsın evinde gizlenmiş şekilde PKK'ya para toplamak için hazırlanan makbuzlar bulundu. Makbuzda HPG'nin sözde bayrağı, terör örgütünün kamplarından Haftanin Saha Komutanlığı yazılı kaşe ve veriliş tarihi de bulunuyor. Makbuzu alanların parayı ödemek için makbuzda belirtilen irtibat numarasını arayarak istihbarat biriminde görevli teröristle irtibata geçtiği ve istenilen parayı ödedikleri belirlendi. Makbuzlarda, para alınacak iş adamlarının isimleri ve verecekleri para miktarının yazılı olduğu görüldü.
2 MİLYON LİRA TOPLANDI
Ele geçen makbuzlarda, işadamlarına para vermeleri için yapılan tehditler de dikkat çekiyor. Makbuzların birinde bulunan "Sizin şahsi durumunuzu yakinen biliyor ve takip ediyoruz. Eğer çalışmalarınızda olumsuz bir durumun olmasını istemiyorsanız bu nota gereken çerçevede yaklaşmanız faydanızadır" şeklinde tehdit içerikli ifadelerle işadamları terör örgütüne para vermeye zorlanıyor. Bir yandan bölgedeki esnafı örgüte destek propagandası yapmak için kepenkleri kapatmaya zorlayan PKK, diğer taraftan da işadamlarından tehditle topladığı paralarla terörü finanse etmeye çalışıyor. Jandarma ekipleri, terör örgütünün söz konusu makbuzlardan Şırnak'ta 250 tane dağıttığını ve 2 milyon lire para topladığını belirledi. İşadamlarını terör kıskacından kurtarmaya çalışan Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, artık askerlere çarşı izni verilmesi gibi uygulamalarıyla esnaflarla ve vatandaşlarla sıcak diyalog yolları kuruyor.
Eski yöntem
Kasım 2007'de de Yüksekova'da PKK adına makbuz karşılığı vergi topladıkları iddia edilen, aralarında köy korucusu ile dönemin DTP'li yöneticilerinin de bulunduğu biri kadın 8 kişi tutuklanmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Yavaş’ın şeffaflık maskesi düştü: ABB’de denetim yapılmadan rapor hazırlandı!
- 2 Meta'dan Gazze soykırımına dijital sansür! "Amaçları kör, sağır, dilsiz toplum yaratmak"
- 3 MHP lideri Bahçeli'den DEM Parti açıklaması: 27 Şubat İmralı çağrısı karşılık bulmalıdır
- 4 Üsküdar Belediyesi'nde maaş krizi! Personelin parasını ödeyemediler
- 5 Son dakika haberi | Başkan Erdoğan'dan Filistinlilere soykırıma tepki: İsrail terör devletidir!
- 6 Üsküdar Belediyesi'nde maaş krizi! Personelin parasını ödeyemediler
- 7 Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi El Durubi ile görüştü
- 8 Sabrımızı kimse yanlış anlamasın
- 9 Meta'dan Gazze soykırımına dijital sansür! "Amaçları kör, sağır, dilsiz toplum yaratmak"
- 10 Başkan Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü