İşte depremin şiddeti
Merkez üssü Kütahya Simav olan 5,7 şiddetindeki deprem, İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Yalova, Tekirdağ ve Çanakkale'de de hissedildi.
Simav'da 2, Hisarcık'ta da 1 can kaybı var. 42 yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altında.
Kütahya'daki ilk deprem 5,7 değil, 3,8. Saat 22:59:46'da ilk olarak 3,8 ile sallanan Kütahya, 23:15:22'de 5,9 ile sallandı. Bu depremin ardından son olarak 23:25:32'de 4,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.
Meydana gelen depremler arasında sadece 5,7 şiddetindeki deprem birçok ilde hissedildi.
Bu arada, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede (Yani Kütahya Simav) olduğu belirtildi.
Depremin büyüklüğü 6 olarak verildi.
TÜRK KIZILAYI BÖLGEYE EKİP GÖNDERİYOR
Türk Kızılayı, Afet Yönetimi Müdürlüğü yetkilileri, Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olarak açıklanan depremin ardından kendilerine can kaybı konusunda bir bilgi ulaşmadığını ve bölgeye en kısa zamanda ekipler gönderileceğini bildirdi.
Yetkililer, Kütahya'nın Gediz ilçesinde bina yıkıntısı olduğu bilgisine ulaşıldığını belirtti. Panik ve korkudan kaynaklı birkaç yaralanma vakası olduğunu ifade eden yetkililer, bölgeye yardım götürmek için hazırlıklara başlandığını ve en kısa sürede ekiplerin yola çıkacağını kaydetti.
ÖLÜ YA DA YARALI YOK...
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmazken, üniversiteye ait boş durumdaki bina yıkıldı ve bazı binaların camları kırıldı.
Art arda yaşanan sarsıntılardan sonra Simav ilçesine, Kütahya ve çevre ilçelerden ambulanslarla sağlık ekipleri gönderildi.
İlk belirlemelere göre, ilçe merkezi, belde ve köylerde can kaybı bulunmuyor. Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) bağlı bir binanın yıkıldığı, ancak binada kimsenin bulunmadığı, bazı binaların camlarının kırıldığı öğrenildi.
İlçe genelinde telefonların çalışmadığı, elektriklerin de kesildiği belirtildi.
Bu arada, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, diğer bazı il yetkilileriyle birlikte Simav ilçesine hareket etti.
EN SON HABERLER
- 1 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Bayram Karademir için taziye mesajı!
- 2 Bakan Kacır: “Dünyanın yedinci büyük döküm üreticisi konumundayız”
- 3 Bakan Fidan, Belçikalı mevkidaşı ile bir araya geldi!
- 4 Tera Yatırım Teknoloji Holding’e kayyum atandı!
- 5 Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan dolandırıcılık uyarısı!
- 6 Kara para aklama soruşturmasında yeni gelişme! Murat Ağırel ve Ömer Sarıgül dahil 15 kişi tutuklandı
- 7 Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu trafiğe açıldı! 2,5-3 saati bulan ulaşım 18 dakikaya düşüyor
- 8 Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy görevden alındı
- 9 Başkan Erdoğan TESK Genel Başkanı’nı kabul etti!
- 10 SPK ve Hazine’de peş peşe gelişmeler!