Paris'te SABAH'a PKK saldırısı
Paris'te PKK'nın Avrupa'daki yöneticilerinin yargılandığı duruşmayı izlemek isteyen SABAH Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, davanın sanıklarından Hacı Karakoyun'un azmettirmesiyle saldırıya uğradı

'SİYASİ ÇALIŞMA SUÇ DEĞİL'
Fransa'nın PKK'yla ilişkilendirilen dernek, şirket ve kişilere yönelik operasyonları 2007'den sonra yoğunlaştı. 2007'de Fransız hâkim Thierry Fragnoli'nin başlattığı soruşturmada, Türk adli makamları Fransız makamlarına pek çok bilgi ve belge gönderdi. dava, PKK'nın Avrupa'daki varlığına ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor. Duruşmalar 6 Temmuz'a kadar pazartesi, salı, çarşamba günleri olmak üzere sürecek, karar eylül ayında verilecek. Duruşmaları Kürt İnanç Birliği'nden temsilciler, Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu yöneticileri, Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu yönetimi, Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (Kon-Kurd) yönetimi, BDP temsilcileri de izledi. Paris'teki PKK sempatizanları da dün adliye yakınındaki Chatelet Meydanı'nda toplandı. Çadır kuran PKK sempatizanları davaya son verilmesini istedi.
Hâkimin tavrına tepki
PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda dün yer alan haberde, Fransa'daki davanın hâkiminin sanıklara karşı 'politik tavır' takındığı savunuldu. Yargılamanın 4 yıl önceki soruşturmaya dayandırıldığı belirtildi ve 'dört yıl boyunca süren sorgular boyunca esnaf ve Kürt siyasetçilerin suçlamaları reddetmesine rağmen ısrarla esnafların ticari ilişkileri Kürt politikacılarıyla ilişkilendirilmek istendiği' savunuldu. Mahkeme başkanı anti-terör hâkiminin tavrının da değişmediği vurgulandı. Haberde, sanık avukatları ve sanıkların hâkimin tavrına tepkileri, şu ifadelerle aktarıldı: "Hâkimin müdafi avukatları ve sanıklara göre 'politik' olan tavrı dikkat çekti. Anti-terör savcısını aratmayan soru yöntemleri, Fransa'da siyasi sığınmacı olan sanıklara karşı OFPRA başvurularındaki delillerin dava dosyasına eklenmesi ile 'hukuki olmayan' birçok argümanın öne sürülmesi 'siyasi bir tavır' olarak değerlendirildi."
DARP VE TEHDİT
Beş kişi tarafından darp edilen SABAH Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in gömleği yırtıldı. Şimşek "Seni burada gömeriz. Duruşmayı izleme, Paris'i terk et" şeklinde tehditlerle karşılaştı.
EN SON HABERLER
- 1 AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası hayatını kaybetti
- 2 İzmir'de Kemalpaşa Belediyesi'ne usulsüzlük operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı
- 3 Lütfü Savaş'tan flaş hamle! 6 Nisan'daki kurultay için de iptal davası açacak
- 4 Başkan Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u kabul etti
- 5 Bağlıca-Yapracık'ta TIR parkı tepkisi: Erdal Beşikçioğlu rantçı arıyorsa aynaya baksın
- 6 Soylu, Özgür Özel’in yalan zincirini 7 soru 7 cevapla kırdı
- 7 SABAH’tan HSK’ya üst düzey ziyaret
- 8 DHKP-C’den tutuklu Selçuk Kozağaçlı’nın tahliyesine itiraz: Yeniden tutuklandı
- 9 CHP'nin "şaibeli kurultay" skandalında yeni iddia! "Çekyat altında delegelere dağıtmak için 2 milyon dolar vardı"
- 10 CHP kurultayının iptal davası ertelendi