Başbuğ cezaevinden meydan okudu
Emekli Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 'Asıl mücadelem bundan sonra başlıyor' dedi

Avukat İlkay Sezer, Başbuğ'un, "Bana teslim edilen her görevi layıkıyla yasal sınırlar içerisinde yerine getirmek üzere özveriyle canla başla yapmaya çalıştım. Bu anlamda vicdanım rahat, alnım açık, başım dik. Asıl mücadelem bundan sonra başlıyor" dediğini aktardı.
İlker Başbuğ'un Cumhuriyet'in kuruluş dönemi ve öncesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili kitaplar okuduğunu dile getiren Sezer, "Bildiğim kadarıyla Atatürk'ün yaşadığı olayları konu alan bir yayın hazırlığında" diye konuştu.
Sezer, Başbuğ'un son günlerdeki soğuk hava şartları nedeniyle kaldığı koğuşta bazı sıkıntılar olduğunu kaydetti.
Bu konuda cezaevi idaresi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bazı taleplerde bulunduklarını ifade eden Sezer, "Kaldığı bölmedeki yere petek ilavesi yapılarak konu bir nebze de olsa çözüldü. İnanıyoruz ki taleplerimiz üzerine diğer sorunlar da çözülecek" şeklinde konuştu.
Başbuğ'un üç kişi kapasiteli bir koğuşta tek başına kalmasının uygun olmadığını ifade eden avukat Sezer şunları söyledi:
"Müvekkilimiz Başbuğ 70 yaşında bir insan. Bu konuda şahsi görüşüm yanında bir kişinin kalması sağlık ve moral motivasyon açısından daha uygun olacağı yönünde. Yalnız başına kalmasından rahatsızız. Bu konuyu da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettik."
EN SON HABERLER
- 1 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten barış diplomasisi açıklaması
- 2 SON DAKİKA... ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor!
- 3 İHH Gazze için yürüyor
- 4 Metrobüs kazasında yeni görüntüler ortaya çıktı
- 5 Kassam Tugayları videoyu paylaştı: “Sayıyı merak ediyorsanız Sara Netanyahu'ya sorun”
- 6 Başkan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
- 7 Kütahya'da sır olay: Kayıp esnaf 4 gündür her yerde aranıyor!
- 8 SON DAKİKA... Başkan Erdoğan Macron ile görüştü: Gündem Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes!
- 9 İBB’nin çöktüğü Mehmet İlhan Gülay her şeyi itiraf etti: İmar karşılığında 10 milyon dolar bağış yaptık!
- 10 Bakan Kurum, yeni evlerine kavuşan Tıraş ailesini ziyaret etti: “Son inşaat bitene kadar yanınızdayız”