Salı 04.09.2012 00:00
Son Güncelleme: Salı 04.09.2012 17:09

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan 10 askerimiz bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.
OĞLUNUN TABUTU BAŞINDA NÖBET TUTAN ASKERİN TERİNİ SİLDİ
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki cenazesine on binler katıldı.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan 10 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in cenazesi, Diyarbakır'dan havalanan askeri uçakla Antalya askeri havalimanına getirildi. Burada askeri kargo uçağından naaşı alınan Türk bayrağına sarılı Sönmez'in cenazesi ilk olarak ailesinin yaşadığı Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesindeki evine getirildi. Şehidin ailesinin yaşadığı cadde Türk bayraklarıyla donatılırken, cenaze aracı tekbirlerle karşılandı. Burada anne Günay Sönmez oğlunun tabutuna dokunarak ağıtlar yaktı. Erdoğan Sönmez'in cenazesini taşıyan aracın yanına oturan anne Günay ve kız kardeşi Pınar Sönmez de fenalık geçirdi. Ayakta duramayan anne Günay ve kız kardeşine kadın askerler destek verdi. Şehidin ismi öğrenilemeyen amcasının oğlu da fenalık geçirirken sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Sönmez'in tabutu omuzlarda evinin yakınında olan Barınaklar Camiine tekbir ve dualar eşliğinde getirildi. Onbinlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde 'kahrolsun PKK', 'Meclis'te terörist istemiyoruz' sesleri yükseldi. Askerlerin omuzunda camiye getirilen Sönmez'in tabutunun başında nöbet tutuldu. Kentteki aşırı sıcak nedeniyle oğlunun tabutunun başında nöbet tutan bir askerin terini silen baba İlyas Sönmez, ağlayan eşinin kardeşine 'ağlama dayı güldürme onları' dedi.

Cami avlusunda fenalık geçiren anne Güney Sönmez yakınları tarafından dışarı çıkarıldı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş cenaze törenine katıldı. Konyaaltı Müftüsü Hüseyin Uysal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit asker Erdoğan Sönmezin cenazesi omuzlara alındı. Bando eşliğinde yaklaşık 300 metre omuzlarda taşınan Sönmez'in cenazesi toprağa verilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığına götürüldü.
EVİN TEK OĞLU OLAN ŞEHİDE GÖZYAŞI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen 10 askerden Tokatlı er Uğur Sağdıç (20), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit, ailenin tek oğluydu.
Askeri uçakla Tokat Havaalanı'na getirilen Tokatlı şehir er Uğur Sağdıç'ın cenazesi, Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Turhal Gündoğdu Mahallesi'ndeki dedesi Hamza Sağdıç'ın evinin önüne getirildi. Helallik alınmak için getirilen cenazeyi gören şehidin babası Yılmaz, anne Yeter gözyaşlarını tutamadı. Şehidin yakınları ise cenaze aracına çıkarak tabuta sarılmak istedi. Cenaze saha sonra aynı mahallede bulunan Yavşanlı Cemevi'ne getirildi.
Şehidin dedesi Hamza Sağdıç, PKK'lı teröristlerle kucaklaşan BDP milletvekillerine tepki göstererek, "PKK'lı milletvekilleri besleniyor. Onlara niye benim hakkımı veriyorsunuz, vermeyin onlara hakkımı. Şehidimi vuranın sırtına sarıldı o milletvekilleri. Dünya duysun bunları' dedi. Burada baba Yılmaz ve anne Yeter Sağdıç, oğlunun fotoğraflarını öperek gözyaşı döktü. Cenaze ardından törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
Meydandaki törene Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Aslan, CHP Milletvekilleri Orhan Düzgün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve binlerce kişi katıldı. Burada Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Konuşmanın yapılmadığı törenin ardından cenaze aracına koyulan şehir er Uğur Sağdıç, Yavşanlı Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.
Bu arada cenaze namazının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na Ülkü Ocakları tarafından "… Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak" yazılı pankart asıldı.
ŞEHİDİN BABASI: "AĞLAMAYACAĞIZ, ONLARI SEVİNDİRMEYECEĞİZ"
Şırnak Beytüşşebap'ta şehit düşen 10 askerden Bursalı Komando Onbaşı Süleyman Güleç (21), İznik ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un teselli ettiği acılı baba Halil Güleç ve askere gitmeye hazırlanan kardeş Güleç Güleç, "Bugün ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi.
Şehit komando onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesini almak için baba Halil Güleç ve yakınları sabah saatlerinde Yenişehir Havaalanı'na gitti. Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan anne Canan Güleç ise evde kaldı. Askeri uçakla gelen cenaze, daha sonra İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki baba ocağına götürüldü.
Evin önündeki törende gözyaşları sel olup aktı. Acılı baba Halil ve oğlu Güleç Güleç, "Ağlamayacağız, onları güçlendirmeyeceğiz" diyerek birbirlerini teselli etti.
Ardından şehidin naaşı köy meydanına getirildi. Baba ve yakınları son kez şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Köy meydanında kılınan cenaze namazına binlerce kişi katılarak şehidi ebediyete uğurladı. Baba Halil Güleç ve hazır asker olan oğlu Güleç Güleç, bir süre tabutu omuzlarında taşıdı. Dünden beri ilaçla ayakta duran anne Canan Güleç de oğlunu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Şehit Komando Onbaşı Süleyman Güleç, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenazede, "Senin annen ağlarken utanıyorum", "Vatan mı istedin beşikteki bebekten, bebek katili soysuz köpek" yazılı pankartlar dikkati çekti.
Cenazeye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmail Aydın, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman, Necati Özensoy, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Vali Şahabettin Harput, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile çok sayıda belediye başkanı ve vatandaş katıldı. Vali Harput, gözyaşlarına boğulan acılı babayı teselli etti.
ŞEHİDİN KARDEŞİ AĞABEYİNİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Serdar Küpeli, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.
Adıyaman'a hava yoluyla getirilen şehidin naaşı, Besni ilçesine bağlı Kesecik köyüne götürüldü. Yüzlerce araçlık konvoyla köye getirilen şehidin naaşı, cenaze aracından alınarak askerlerin omuzlarında cenaze namazının kılınacağı yere getirildi. Şehit yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşlarına boğulurken, şehit babası Mehmet Küpeli metanetini korudu. Bazı şehit yakınları tabuta sarılarak feryat edince diğer şehit yakınları "Şerefsizleri bize güldürmeyin" derken, başka bir şehit yakını da "Ağlamayın, ağlamak bize yakışmaz. Kaldırdığımız bayrağı kimse indiremez. Bu vatanı şehitlerin kanıyla kurduk biz" dedi. Acılı baba Mehmet Küpeli'nin metanetli tavrı da görenleri duygulandırırken, şehidin askeri üniforma giyen kardeşi Tayfun Küpeli Türk bayrağına sarılı tabuta sarılınca baba oğlunu işaret ederek, "Bu da hazır, bu da yetişiyor" dedi.
Şehit Jandarma Er Serdar Küpeli'nin özgeçmişinin okunmasından sonra Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından Müftü Öztürkçü namaza katılanlardan helallik istedi. Daha sonra şehidin tabutu askerlerin omzunda köyün şehitliğine götürülerek, burada toprağa verildi. Şehidin kardeşi, ağabeyini asker selamıyla uğurladı.
Cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.
KONYA ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala, Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Kesmez köyünde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala (21), Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada şehit düştü. Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Konya'ya getirilen şehit Ramazan Emre Ala'nın naaşı, ilk olarak Karapınar ilçesinde bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Burada dua edilmesinin ardından şehit Ramazan Emre Ala'nın cenazesi cenaze töreni için ilçeye bağlı Kesmez köyüne götürüldü. Şehidin anne babasının güçlükle ayakta durdukları gözlenirken, şehidin fotoğrafını cenaze namazı sırasında küçük kardeşi Fatih Ala tabutun önünde elinde tuttu. Öğle namazına müteakip yapılan cenaze törenine, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Mustafa Akış, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülmesi sırasında katılan büyük kalabalık tekbir getirdi ve PKK'yı lanetledi.
GAZİANTEPLİ UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik noktalarına teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Gaziantepli Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.
Beytüşşebap ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik noktalarına bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Gaziantepli şehit Ahmet Bozkurt'un (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, ilk olarak cenaze namazının kılınacağı Bahaeddin Nakıboğlu Camii'ne getirildi. Cenaze namazında protokol üyeleri ve Bozkurt ailesinin yanı sıra çok sayıda Gaziantepli saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından şehit için askeri tören düzenlendi. Anne Rabia Bozkurt ve baba Ali Bozkurt, tabutun taşınması sırasında metanetini korudu. Şehidin tabutuna sarılan yakınları, terör örgütüne lanet okudu. Şehidin tabutu, Mehmetçiklerin omzunda top aracına taşındı. Asri Mezarlığı'na götürülen şehidin naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.
KÖYCEĞİZ ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Çatışmada Muğlalı Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın aralarında bulunduğu 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal, Köyceğiz'e bağlı Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Beytüşşebap'ta şehit olan 23 yaşındaki Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi Muğla'ya getirildi. Cenaze saat 13.00 sıralarında C160 tipi uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi. Buradan büyük bir konvoy eşliğinde alınan cenaze, Köyceğiz ilçesi Yangı köyünde bulunan Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın evine getirildi.
Saat 15.00 sıralarında Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirilerek cenaze namazı kılındı ve ardından Yangı köyü Boğasa mezarlığında toprağa verildi.
Cenazenin alana gelişi ve mezarlığa götürülüşü sırasında aile fertlerinin feryatları yürek yakarken, vatandaşlar tekbir getirdi, sloganlar attı.

MUĞLA ANTALYA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI
Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenaze töreni nedeniyle Muğla-Antalya karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapandı. Cenazeye katılmak için Muğla'nın her tarafından köye akın eden vatandaşların araçları yüzünden Muğla-Antalya karayolunun kenarında yaklaşık 20 km'lik park kuyruğu oluşurken, cenazeye Muğla genelinden on binlerce kişi katıldı, tören alanı vatandaşları almadı.
Cenaze törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Muğla genelinden Kaymakam ve Belediye Başkanları da katıldı. Şehidin cenaze namazını Muğla Müftüsü Hasan Basis kıldırdı.
Genç yaşında şehit düşen Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Burak Erdi Uysal, Aralık ayında silah altına alındı. Para biriktirmek için Asteğmen olarak askerliğini yapan ve askere gittiğinden bu yana hiç izine gelmediği öğrenilen Burak Erdi Uysal'ın şehit olmasaydı 52 gün sonra terhis olacağı öğrenildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.