Giriş Tarihi: 6.09.2012 08:37 Son Güncelleme: 6.09.2012 17:50

Cephanelikte facia! 25 askerimiz şehit düştü

Afyonkarahisar'da kent merkezinin Kışlacık mevkiinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda dün akşam saat 21.15 sıralarında el bombaları tasnif edilirken korkunç bir patlama meydana geldi. TSK 25 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte meydana gelen patlamada, 25 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.
Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu.
Patlamanın ardından çıkan yangın nedeniyle, çok sayıda ekip ve yangın söndürme aracı birliğe girdi. Herhangi bir patlama ihtimaline karşın, bölgeye girmek için olay yerine zırhlı araç istendi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'e ait panzerler birliğe giriş yaptı.
Öte yandan, bölgede elektrikler kesilirken, polis araçlarından, yakın yerlerde oturan vatandaşların uzaklaşmaları yönünde anonslar yapıldı.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ''20 kadar yaralı olduğu ifade ediliyor. Sağlık Bakanımız UMKE ekiplerine talimat verdi. İtfaiye ve orman teşkilatı itfaiyesi orada ama saçılan, patlamamış el bombaları ihtimaline karşı müdahale edemiyor. Gerekirse sabah, orman yangın helikopterleri sevk edilecek'' dedi.
Başsavcı: Şehitlerin cenazesi 1.5 kilometrekareye yayılmış
Afyonkarahisar'daki patlamada dış müdahalenin mümkün görünmediğini ifade eden Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, patlama etkisi ile cesetlerin 1.5 kilometrekarelik bir alanda yayılmış olabileceğini söyledi.
Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlama ile ilgili konuşan Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, patlamanın yaşandığı yerde dehşet bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Hürriyet.com.tr'nin haberine göre olayda bir dış müdahalenin olmuş olmasının mümkün görünmediğini söyleyen Başsavcısı Yazar, patlama etkisi ile cesetlerin 1.5 kilometrekarelik bir alanda yayılmış olabileceğini söyledi.
Patlamadan hemen sonra olay yerine gittiklerini söyleyen Başsavcı Yazar, "İlk gittiğimiz sırada kışlaya girmek mümkün değildi. Yangın da çıkmıştı. Çevredeki otluk alanlarda yangın vardı. Gece olduğu için yangına da müdahale edilemedi. Patlamamış mühimmat korkusu da vardı. Elektrikler kesilmişti" dedi.
ASKERLER CEPHANELİĞE GÖTÜRÜLDÜ

Günün ışıması ile birlikte olayın dehşetinin ortaya çıktığını söyleyen Başsavcı Yazar, kışlada ilk incelemelerde bulunan ekibin içinde yer aldı. Patlamanın şiddeti ile bir tek beton parçalarının kaldığını söyleyen Yazar "Olayın yaşandığı yer cephaneliğin olduğu alan. Bu alan askerlerin bulundukları kışlaya 1 kilometre mesafede.
Askerler, mühimmat tasnifi için kamyon ile olay yerine getirilmiş. Tasnifin yapıldığı sırada bu patlama meydana gelmiş. Patlamanın etkisi ile askerlerin cesetleri ve oradaki patlamış mühimmat 1.5 kilometrelik bir alana yayılmış durumda. Çok acı bir görüntü vardı. Ben daha çok cephaneliğin olduğu bölgede incelemede yaptım. Arazi arama tarama işlemi yapan ekipler alana savrulan ceset parçalarını topladı" şeklinde konuştu.
CESET PARÇALARI TOPLANDI
Toplanan ceset parçalarının tek-tek poşetlere konulduğunu söyleyen Başsavcı Yazar, söz konusu işlerin bugün bitebileceğini söyledi. Ceset parçaları üzerinde Ankara'da yapılacak DNA testleri sonrası hangi cesedin kime ait olduğunun belirlenebileceğini söyledi. Başsavcı Yazar, söz konusu işlemin birkaç gün sürmesini beklediğini ifade etti.
"ORADA NE YAŞANDIĞINI BİLEMİYORUZ"
Olayın neden meydana geldiği konusunda henüz net bir yanıtın olmadığını söyleyen Başsavcı Yazar "Bu konuda çok yönlü soruşturma yapılıyor. Hem bizim, hem askeri savcılığın, hem de Genelkurmay'ın disiplin soruşturması sürüyor. Olay ile ilgili onlarca kişi inceleme yapıyor.
Bir yandan kriminal ekipler delil topluyor, bir yandan bomba uzmanı ekipler çalışma yürütüyor. Orada ne yaşandığını bilemiyoruz. Konu teknik bir konu... El bombası hangi hallerde patlar, el bombası kendi kendine patlar mı? Çeşitli tip bombalar var, bir saldırı tipi bir savunma tipi... Bunlar teknik konular. Bazı bombaların fünyeleri üzerlerinde bulundu, bazı fünyeler dışarıda bulundu. Bunu bilirkişiler açıklayabilir." dedi.
'DIŞARIDAN MÜDAHALE MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR'
Başsavcı Yazar, olayda bir sabotaj ihtimali ile ilgili soruya ise "Dışarıdan bir müdahale olmuş olabileceğini düşünmüyorum. Böyle bir müdahale mümkün görünmüyor" dedi.
Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı'na 1 Eylül'de biten adli tatil sonrası resmen başladığını söyleyen Adem Yazar "Hiç kolay değil. Pazartesi göreve başladık. İki gün sonra bu olayın olması...Böyle sakin bir yerde. Son dönemlerde ülkemizin üzerinde bir karabulutlar dolaşıyor. Bunlar araştırılacak tabiki" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz kışlaya geldi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, incelemelerde bulunmak üzere patlamanın olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi.
Kışlaya giden yolda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, daha sonra makam aracıyla kışlaya giriş yaptı.

"18 bomba uzmanı mühimmat arama çalışmalarını yürütmektedir''

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar'daki patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpeğin bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürüttüğünü bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığı'ndaki cephanelik deposunda, mühimmat sayımı ve tasnifi esnasında meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu ve 8 askerin de yaralandığı hatırlatıldı.
Şehitlerin 2'sinin astsubay, 2'sinin uzman çavuş, 21'inin ise er/erbaş olduğu belirtilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla olaya anında müdahale edildiği ifade edildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun olaydan hemen sonra Afyonkarahisar'a intikal ettiği anımsatılarak, yangına müdahale için Afyonkarahisar itfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 5 yangın söndürme arazözü, AFAD ekipleri, 20 ambulans, 2 adet 4 kişilik ambulans, helikopter ambulans ve ambulans uçağın hazır bulundurulduğuna işaret edildi.
Bakan Eroğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gece yaptığı görüşmenin akabinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin Afyonkarahisar'a intikal ettirildiği, 80 kişilik 112 çalışanının bölgeye sevk edildiği belirtilerek, Uşak ve Eskişehir'den takviye sağlık ekiplerinin 2 saat içinde bölgede konuşlandırıldığı ifade edildi.
''5 psikolog ve din görevlisi hazır bulunduruluyor''

İl emniyet teşkilatı tarafından 200 kişilik çevik kuvvet ekibi ve 70 polisin çevre güvenliğini sağladığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpek bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürütmektedir.
Olay mahallinde vatandaşların bombaların saçıldığı alana girmemesi ve güvenlikli bir ortam sağlanması maksadıyla emniyet teşkilatı sürekli uyarı ve bilgilendirme anonsları yapmaktadır.
Patlamadan sonra gece saatlerinde Ataköy İlköğretim Okulu açılmış ve kurulan çadırlarda şehit yakınlarının ailelerinin gerekli ihtiyaçları karşılanmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından şehit yakınlarının gerekli ihtiyaçları temin
edilmiştir.''
Bakan Eroğlu'nun patlamada yaralanan 8 askeri ziyaret ettiği, yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtilerek, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu vurgulandı.
''Şehit olan askerlerimizin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal etmiştir'' denilen açıklamada, olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun konuya ilişkin ''Yaşanılan bu üzücü kaza neticesinde şehit olan 25 askerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, tedavileri süren 8 askerimize de acil şifalar temenni ediyorum'' değerlendirmesine de yer verildi.
Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel ile Vali Balkanlıoğlu'nu aradı
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak, Ataköy Kışlacık mevkisinde el bombalarının bulunduğu bir cephanelikte meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi aldı.
Vatandaşlar, kan bağışı için hastanelere koştu

Türk Kızılayı'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, patlama haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Merkezi'nden 50 ünite kan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Takviye amacıyla Bursa Kan Merkezi'nden 100 ünite kan da Afyonkarahisar'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
Türk Kızılayı'nın kan bağışı otobüsü de Afyonkarahisar kent meydanında gönüllü vatandaşlardan kan bağışı almaya başladı. İhtiyaç halinde bölgeye kan takviyesi yapılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürü Buldan

Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, patlamanın meydana geldiği bölgede, aydınlatma çalışmalarını sürdürdüklerini ve 30 kişilik acil kurtarma ve sivil savunma ekibiyle müdahale için hazır halde beklediklerini bildirdi.

7 kişi acil servise başvurdu

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, patlamadan dolayı hastanelerine 4'ü asker toplam 7 kişinin başvurduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
''El bombasının patlaması sonucu seri patlamalar oldu''

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mühimmat Depo Komutanlığı'nda el bombası depolanan bir depoda sayım ve tasnif işlemleri sırasında kaza eseri bir patlama olduğunu, yapılan araştırmalar ve askeri yetkililerin tespitlerinin olayın sabotaj veya terör olayı olmadığını, tamamen kaza eseri olduğu yönünde patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Afet acil durum ekipleri bölgeye sevk edildi

Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, patlamanın ardından Uşak'tan bir arama kurtarma aracı ile 6 ambulansın Afyonkarahisar'a sevk edildiğini belirtti. Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de bölgeye gönderildi.
Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, patlamadan dolayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 4'ü asker 7 yaralının getirildiğini belirterek, çevre illere giden yaralı olmadığını kaydetti.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Yemenici, şöyle konuştu:
''Patlama meydana geldikten 5 dakika sonra 10 ambulansımız olay yerine intikal etti. Şu an kışlanın önünde 18 ambulansımız, 3 UMKE timimiz olmak üzere tüm yönetim kadromuzla bekliyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki bütün doktorlarımız göreve çağrıldı. Başhekim dahil bütün yönetici arkadaşlarımız hazır bekliyorlar. Muhtemel yaralıların durumuna göre yoğun bakım ve diğer yatakları da hazırladık. Yatak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızdan itidalli olmalarını istiyoruz. Ayrıca diğer illerden 9 ambulans ve 3 UMKE timi de çevre kentlerden ilimize doğru hareket etti. Sağlık yönünden olay tamamen kontrolümüz altında.''
Afyonkarahisar Valisi: Yangın kontrol altına alındı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yangının kontrol altına alındığını belirterek, ''Çevrede küçük çalı yangınları var. Belediyemizin, askeriyenin itfaiye ekipleri orman teşkilatımızın araçları burada. Sabah yangın söndürme uçakları gelecek. İhtiyaç olduğunda müdahale edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekipleri arama kurtarma ekipleri burada hazır bekliyorlar. Olayın daha acı bir sonuç vermemesi için sabırla bekliyoruz. Kesinlikle kan ihtiyacı yoktur. Vatandaşlarımız bu yönde çıkar haberlere inanmasın'' dedi.
Orgeneral Kıvrıkoğlu olay yerinde

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da patlamanın meydana geldiği bölgeye gelerek askeri yetkililerden bilgi aldı. Bu arada, patlamanın yaşandığı kışlanın önünde toplanan asker yakınları, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.
Tesislerde, patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın kontrollü patlatmalarının yapılacağı bildirildi.
Yaralıların isimleri belirlendi

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralanan 4'ü asker 7 kişinin isimleri belirlendi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlamada yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz ve Fatih Yüksel ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Hastanede tedavileri devam eden askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah saatlerinde taburcu edilecekleri bildirildi. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk de tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Yaralı sayısı 9'a yükseldi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlamada yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz ve Fatih Yüksel ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk de, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.
Olayda vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki asker Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz da 112 Acil Servis ekiplerince Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Teknik incelemeler sürüyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposundaki patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunarak, ''Askeri savcılık incelemesi ile olayın neden kaynaklandığını belirlemek için uzman ekiplerin yaptığı teknik incelemeler sürüyor'' dedi.

İlköğretim okulu bahçesine sahra çadırı kuruldu
Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından bir ilköğretim okulu bahçesine, kışlada bulunan askerlerin yakınları ve olaydan etkilenen vatandaşlar için 30 kişilik sahra çadırı kuruldu.
Afyonkarahisar Belediyesi ise kışla önünde bekleyen ve görev yapan personele çorba ve ekmek ikramında bulundu. Olaydan sonra polis, gece boyunca kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.

Uzman ekipler inceleme yaptı

Afyonkarahisar'da patlamanın meydana geldiği askeri bölgede, günün ışımasıyla uzman ekipler inceleme yapmaya başladı. Patlamanın meydana geldiği askeri tesiste çevreye mühimmat saçılması nedeniyle gece boyunca hazırda bekleyen ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte Kışlacık mevki ile Ataköy arasındaki cephanelik bölgesinde incelemelerine başladı. Patlamanın tesislerde önemli hasara yol açtığı, cephaneliğin kullanılamaz hale geldiği, bir askeri kamyonunda da parçalandığı görüldü. Jandarma ve emniyete ait çok sayıda olay yeri inceleme aracı da tesislere giriş yaptı.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu sabaha karşı ayrıldığı kışlaya, günün ışımasıyla geri döndü. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da sabahın ilk ışıklarıyla tesise geldi.
Askeri yetkililer ve güvenlik görevlileri, olay yeri çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, sivillerin bölgeye yaklaşmasını engelledi, tesislere gidilen yol da sivil araç trafiğine kapatıldı.
Sivil savunma, arama-kurtarma, sağlık, itfaiye ekipleri gece boyunca, tesislerin çevresinde hazır bekletildi.
25 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi.
Patlama sonucunda, 25 askeri personelin şehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı belirtilerek, ''Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz'' ifadeleri kullanıldı.
'Tamamen bir kaza olduğu konusunda ben de kesinlikle mutmainim''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, patlamaya ilişkin ''Tamamen bir tasnif, sayım yapılırken meydana gelen bir kaza, terörle alakası yok, kontrollü nokta. İglo tip dediğimiz cephaneliklere dışarıdan müdahale, sabotaj söz konusu değil. Tamamen bir kaza olduğu konusunda ben de kesinlikle mutmainim'' dedi.
Patlamanın meydana geldiği iglo tipi cephaneliği gördüğüne belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
''El bombalarının bulunduğu bir cephanelikte maalesef sayım, tasnif yapılırken içeride el bombasının kaza neticesinde patlaması sonucunda büyük bir patlama meydana gelmiş, arkasından yangın meydana geldi. Patlamanın olduğu kısım yandı. İlk belirlemelere göre 25 tane şehidimiz var. 2 astsubay, 2 uzman, 21 erbaş toplam maalesef 25 şehidimiz var, ruhları şad olsun, milletimizin başı sağ olsun. Tamamen bir kaza neticesi, muhtemelen bir el bombasının yere düşmesi neticesinde bir patlama. Burası bir cephanelik, zaman zaman olabiliyor böyle kazalar. Pakistan'da, Hindistan'da da oldu. Acı bir hadise, bir kaza neticesinde olan bir husus.''
Vatandaşlar kışla dışına dağılan el bombaları konusunda uyarıldı

Bakan Eroğlu, patlama neticesinde bazı mühimmatın, el bombaların fırlayarak kışla dışına dağıldığını belirterek, gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını, Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun askeri yetkililere, kendisinin de il jandarma alay komutanı ve il emniyet müdürlüğüne gerekli talimatları verdiklerini anlattı.
Vatandaşların her ihtimale karşı dikkatli davranmasını isteyen Eroğlu, dağılan mühimmatların, el bombalarının kontrollü şekilde patlatıldığını, bu patlama seslerinden sonra vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini söyledi.
Eroğlu, ''Az önce bir televizyon kanalının muhabiri elinde el bombası ile dolaşırken gördük şaşırdık. Şimdi özellikle bu bölgeye hiç bir vatandaşın girmemesi lazım ayrıca uzman ekipler geldi, Ankara'dan ve bunlar kontrollü şekilde patlatılacak'' dedi.
''Kaza, terörle alakası yok''

Patlamanın kesinlikle kaza sonucu meydana geldiğini dile getiren Eroğlu, ''Kesinlikle terör olamaz, çünkü çok kontrollü bir alan. Tamamen bir tasnif, sayım yapılırken meydana gelen bir kaza, terörle alakası yok, kontrollü nokta. İglo tip dediğimiz cephaneliklere dışarıdan müdahale söz konusu değil, dışarıdan bir sabotaj söz konusu değil. Bende yapısını biliyorum, askerlikte bu tip cephanelikten çok yaptığımız için biliyorum. Tamamen bir kasa olduğu konusunda ben de kesinlikle mutmainim'' diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.