İmralı görüşmelerinde dikkat çeken detay
Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan ile dün İmralı adasında görüşen BDP heyetinin, İmralı adasında görüşmelere başlamadan önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerini bir süre bekledikleri öne sürüldü.

Kamuoyunda yaklaşık 1.5 aydır tartışılanı BDP'lilerin Abdullah Öcalan görüşmesi dün gerçekleşirken, görüşme ile ilgili ilginç detaylar da ortaya çıktı.
İstanbul Ataköy Marina'dan dün sabah saatlerinde 1 saat gecikmeli İmralı adasına hareket eden BDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreya Önder ve Altan Tan'a, İmralı yolculuğunda İmralı Cezaevi Müdürü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden bir yetkili eşlik etti.
MİT görevlileri ise BDP'li milletvekilleriyle birlikte gitmedi. İmralı adasına ulaşan BDP'liler, bir süre MİT yetkililerinin adaya ulaşmasını bekledi. Mudanya Limanı'ndan yola çıkan 2 MİT görevlisinin gelmesiyle birlikte Abdullah Öcalan'la görüşme başladı.
GÖRÜŞMEYE 1 MİT YETKİLİSİ KATILDI
BDP Milletvekillerinin Öcalan ile yaptığı ve yaklaşık 3 saat süren görüşmesine adaya gelen 2 MİT yetkilisinden biri katıldı. Sızan ilk bilgilere göre olumlu geçtiği belirtilen görüşmenin ayrıntılarının, BDP yönetimince kadarıyla kamuoyuna aktarılacağı belirtildi.
İmralı'daki görüşmenin detaylarının ve Abdullah Öcalan'ın mesajlarının, PKK'nın Kandil ve Avrupa'daki yöneticilerine de aktarılacağı kaydedildi.
Bu arada İmralı'dan dönen BDP heyeti, dün akşam Adana'dan İstanbul'a geçen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Yardımcısı Gültan Kışanak ile bir araya geldi. Saatlerce süren görüşmede, İmralı'da gerçekleşen ziyaretin detaylarının değerlendirildiği öğrenildi.
EN SON HABERLER
- 1 Aslı Baykal'dan CHP'nin boykot çağrılarına sert tepki: Ülkemizi yakma hevesindeler
- 2 Sincan Belediyesi’nden Gökhan Ünver’e destek
- 3 SON DAKİKA | Bakan Bolat duyurdu: Boykot nedeniyle maddi kaybı olan tazminat davası açabilir
- 4 SON DAKİKA | CHP'nin boykot çağrılarına soruşturma! Bakanlardan peş peşe tepkiler
- 5 Başkan Erdoğan anne ve babasının kabrini ziyaret etti
- 6 CHP ve trollerinden 'neden paylaşım yapmadın' zorbalığı! Faşizmin yeni versiyonu: Linç kampanyaları!
- 7 CHP’li Vekil Enginyurt İmamoğlu’nu ihbar etmiş: "3 kuruşluk yardım yapıyor, milyarlık reklam veriyor"
- 8 AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’ndan Özel’e tepki!
- 9 Bakan Yerlikaya duyurdu: Emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem
- 10 Bakan Tunç'tan Marmara Cezaevi açıklaması: Tutuklu ve hükümlüler, devletimize emanettir