Salı 30.04.2013 00:00
Son Güncelleme: Salı 30.04.2013 13:27

Başbakan'dan çok sert tepki

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Yalancıdan Başbakan olmaz'' sözlerini hatırlatarak, ''Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Onun için de milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmıyor ve yapmaz. Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz'' dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'ndaki konuşmasına, Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'u, tebrik ederek, başarılar diledi.
TBMM'nin 93. kuruluş yıl dönümü kutladıklarını anımsatan Erdoğan, ''Ancak o hafta içinde Meclis çatısı altında, bırakın 23 Nisan 1920 ruhunu, Meclis'in saygınlığına, güven ve itibarına gölge düşürecek çok vahim bir hadise yaşandı. Benim dilim o şahsa, milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından Genel Kurul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu.
Erdoğan, ''bu saldırıyı düzenleyen edepsizin, özür dileyeceği, yüzü kızaracağı yerde, TBMM Başkanı'nı da hedef alarak, nasıl bir seviyesizliğin, çukurun içinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini'' söyledi.
Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen CHP, CHP Genel Başkanı ve CHP'nin kadın milletvekillerinden bu talihsiz olaya ilişkin, tek bir dişe dokunur, samimi açıklama gelmediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ağzına dürüstlük kelimesini her aldığında, CHP Genel Başkanı'na bu edepsiz vekilini hatırlatacağız. Diline doğruluk kelimesini her aldığında, CHP Genel Başkanı'na Meclis çatısı altındaki bu şenayeti hatırlatacağız. CHP kadın hakları, kadınların hak mücadelesi, eşitlik dediğinde, onlara üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız.
Burada Sayın Kılıçdaroğlu'na, tek bir hususu hatırlatmayı vazife addediyorum. Hafta sonunda yine gittiği yerlerde, 'Yalancıdan Başbakan olmaz' demiş. Dedim ya Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Onun için de milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmıyor ve yapmaz. Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını, izanını kaybetmiş birine kol kanat gerenden de başbakan olmaz.''

''GERİLİM VE ÇATIŞMA GÜNÜ HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK''

Başbakan Erdoğan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanacağını anımsattı. Erdoğan, çalışanların, emekçilerin, işçilerin bu gününü kutlayarak, alınteriyle ülkenin büyümesine en büyük katkıyı sağladıkları için emekçilere şükranlarını sundu.
Erdoğan, her 1 Mayıs öncesi olduğu gibi, bu 1 Mayıs öncesinde de bazı çevrelerin, özellikle bazı sendikaların gerilimi tırmandırmak, çatışma ortamı oluşturmak, 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak değil, gerilim ve çatışma günü haline dönüştürmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
KESK, DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TTB genel başkanlarıyla dün biraraya geldiğine işaret eden Erdoğan, burada, ''Artık alışılmış bazı komplekslerin aşılması, tabuların yıkılması gerekiyor'' görüşünü dile getirdiğini anlattı. Erdoğan, heyete, ''Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışmaları bulunduğunu, 30-40 metrelik kazılı şantiyelerin olduğunu, burada yapılacak bir törende provokatif eylem sonucunda olabilecek bir hareketlenmede, bırakın 20-30-40 kişiyi, 1 kişinin ölümüne dahi dayanabilir misiniz, müsaade edebilir misiniz'' dediğini aktardı.
Bunun faturasının kendilerine geleceğini ifade eden Erdoğan, kendilerine, ''Siz şantiye halindeki böyle bir Taksim Meydanı'na nasıl izin verirsiniz?'' diye sorulacağını kaydetti.

''AK PARTİ İKTİDARINA KARŞI YAPIYORUZ; BU ANLAŞILIR''

İşçi, memurların, Türkiye'de 1 Mayıs'ı kutlayamazken, 30 yılı aşkın süreden sonra bunun önünü açanın AK Parti iktidarı olduğunu dile getiren Erdoğan, bugünü rahatlıkla kutlamaların yapılabilmesi için tatil ilan ettiklerini anımsattı. Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bunu yapan iktidar biziz. Kutlamayın demiyoruz, sizden ricada bulunuyoruz. Biz 21,5 milyon oya sahip bir parti olarak, bu tür törenlerimizi Kazlıçeşme'de yapıyoruz da siz niye yapmıyorsunuz? Geçin orada yapın, gayet rahat, müsait bir yer. Alanı daraltmak, büyütmek istiyorsanız buna uygun bir yer. İstanbul'a sadece bu tür mitingler için Avrupa ve Anadolu yakasında iki yer inşa ediyoruz. Çünkü şehrin tehdide açık bu tür yerlerinde bu tür mitingleri yapmayalım, buralarda yapalım diye. Ama sadece belli bir tehdidi oluşturmak için bunlar yapılırsa bu yanlış olur.
Dün akşam kendilerine de söyledim; 30 yıl bu ülkede 1 Mayıs törenleri yapılamazken, sizin illa da Taksim Meydanı demeniz, bana şunu hatırlatıyor; AK Parti iktidarına karşı biz bunu yapıyoruz. Buradan bu anlaşılır, başka bir şey anlaşılmaz dedim. Gelin Taksim Meydanı'nda anıta, Kazancı Yokuşu'nda çelenginizi koyun, basın toplantısını yapın. Oradan da gidip Kazlıçeşme'de mitinginizi yapın. Size miting yapmayın demiyoruz. Ama bunu, bu şekilde bir gündemle yaparsanız bizi de mutlu edersin, hakikatten bu işi bayram, şölen havasında kutlamış olursunuz. Temenni ederim ki söylediklerimizden netice almış oluruz, aksi halde yarın, orada İçişleri Bakanlığımız, bütün ekibiyle, vali, emniyet müdürüyle her türlü tedbiri alacağız, kesinlikle alana böyle bir girişin yapılmasına, alanda bu tür kutlamanın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Anıta, Kazancı Yokuşu'na çelenk koyarlarsa buyursun koysunlar, basın açıklaması yapacaklarsa yapsınlar, Kazlıçeşme kendilerine açıktır dedik, orada da mitinglerini yapsınlar, Sendikalardan inatlaşma değil, samimi şekilde bir anlayış bekliyorum. Bunu şahsım, milletim, ülkem adına bekliyorum. Türkiye'de huzurun kalıcı bahar havasına girdiği şu günlerde sendikaların da gerilime, çatışmaya değil, barışa, huzura, istikrara daha fazla emek vermesini bekliyoruz. CHP Genel Başkanı da burada bir gerilim kokusu var deyip, 1 Mayıs konusuna hiç girmesin. Bu ülkede bilip bilmeden konuşanı da başbakan yapmazlar.''

''BURADAN MİLLETİME SESLENİYORUM; BİZDEN DUYMADIĞINIZ HİÇBİR İDDİAYA, SÖZE İNANMAYIN''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin vatandaşlara seslenerek, ''Bizden duymadığınız hiçbir iddiaya, hiçbir söze inanmayın. İşte çıkmış şunu söylüyorlar, pazarlık yapılıyormuş, tamamen yalandır. Alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, bu da yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın, aldanmasın'' dedi.
Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''ağzındaki baklayı'' nihayet çıkardığını belirten Erdoğan, ''Dikkat edin MHP Genel Başkanı, 'bizim İşçi Partisi (İP) ile ittifakımız yok' demiyor. Dün açıklama yapıyor; 'İP Genel Başkanı'nı Silivri'den çıkarın' diyor. Neden? İP Genel Başkanı'nı çok mu özledin Sayın Bahçeli? Gider bir de onu ziyaret edersin. İP Genel Başkanı çıkınca ne yapacaksın, fotoğraf mı çektireceksin? Artık 'photoshop' teknikleri çok ilerledi. Bunu da yapmak mümkün. Çok arzu ediyorsan, İP Genel Başkanı'nın Bekaa Vadisi'ndeki fotoğrafına kendi fotoğrafını monte ettir. Olay bu kadar basit. İP Genel Başkanı'nı savunmak sana mı kaldı? Bu mu senin milliyetçilik, ülkücülük anlayışın? Biz bu tezgaha gelmeyiz. Biz bu tahrikleri boyun eğmeyiz. Bu biz bu ittifaklar karşısında asla geri adım atmayız. Bunların maskelerini tek tek düşürecek, bu ülkede huzuru, istikrarı, kardeşliği egemen kıldığımız kadar inşallah temiz siyaseti de egemen kılacağız'' diye konuştu.
Bu hassas süreçte kimin nerede durduğunu, kimin kiminle iş yaptığını çok büyük dikkatle ve ibretle izlediklerini belirten Erdoğan, ''Gözünü kan bürümüş bu kan sevdalılarının siyasette, medyada hangi odaklara hizmet ettiğini çok ama çok iyi biliyoruz. Kimlerin kan durmasın, terör bitmesini diye çırpındığını, kendi kitlelerini yalanla, iftirayla kışkırttığını ibretle izliyoruz. MHP'nin bu anlayışla 780 bin kilometre karenin tamamına seslenecek, 76 milyonunun tamamını kucaklayacak siyaset üretebilmesi mümkün değil'' dedi.
MHP'nin 81 ilin 47'sinden milletvekili çıkartamamasının ''Türkiye partisi olamadığının göstergesi'' olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili, belediye başkanı, doğru dürüst seçmeni olmayan bir partinin ülkenin tamamını ilgilendiren bir konuda söyleyecek ne sözü olabilir? Buradan milletime sesleniyorum; bizden duymadığınız hiçbir iddiaya, hiçbir söze inanmayın. İşte çıkmış şunu söylüyorlar, pazarlık yapılıyormuş, tamamen yalandır. Alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, bu da yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın, aldanmasın. Defalarca söyledim, bugün tekrar söylüyorum; Kirli bir savaşın kazananı olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz. Kan, kanla yıkanmaz. Bu süreç zafer, yenilgi, galibiyet, mağlubiyet kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni, kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku siyasetinin, çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır. Bu sürecin kazananı, inşallah milletimiz olacaktır. Türkiye olacaktır. En önemlisi de anneler, babalar olacaktır.''

''ZATEN BÖYLE BİR ŞEY KALMADI''

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısına işaret ederek, şunları kaydetti:
''Bugün yine konuşuyor. Bahçeli'nin şu ifadesi çok anlamlı. 'BOP'un Başkanı veya Eşbaşkanı' diyor. 'Bunlarla ne tür anlaşma içerisine girdi' diyor. Gazeteciler bir sorsunlar, şu 'BOP nedir veya içeriğinde ne vardır' diye. İnanın bilmez. Bunu ciddi söylüyorum. Bilmez. Ortada artık zaten BOP diye bir şey kalmadı. Büyük Ortadoğu Projesi diye isimlendirilen bu proje... Ki Sayın Bush döneminde adımı atılmıştır. Başlamasıyla bitişi bir olmuştur. Bunun dönem içinde görevlendirilmiş ülkesi vardı; İtalya, Türkiye, Yemen. Üçünün de çalışma alanları farklıydı. Bir Ortadoğu barışı, kadın hakları ve ekonomi gibi bu alanlarda çalışmaların yapılacağı bir süreç. Bunlar dönemsel olarak yapılacak işlerdi. Ama artık zaten böyle bir şey kalmadı, bitti. Bu ortada yok. Ama bunu bitiremeyen MHP Başkanı Bahçeli ve zaman zaman da Kılıçdaroğlu....Oradan nemalandıklarını zannediyorlar. Ya nemalanmıyorsunuz. Milletimizin bu işlere prim verdiği yok. Siz ne yapacaksınız, onu söyleyin diyor. Onun için AK Parti her geçen gün daha güçleniyor, CHP kan kaybediyor, MHP de yerinde sayıyor. Durum bu...''
Bahçeli'nin bugün ''sipariş üzerine anketler yaptırılıyor'' dediğini hatırlatan Erdoğan, ''Hiç heyecanlanma. Bir sene sonra inşallah Türkiye'de seçim var. Zaten her şey ortaya çok daha net olarak çıkacak. Senin bu hakaretlerine, bütün bu edep dışı ifadelerine rağmen çıkacak. Saygısızca kullandığın hakaretlerine rağmen çıkacak. Çünkü benim milletim kendi dilini kullananlara saygı gösterir, onlara sahip çıkar. Bunu da göreceğiz. MHP Genel Başkanı, çaresizlik içinde, ne yapacağını bilemez bir halde, adeta...Geçen de söyledim; orada kayış koptu demiştim. Burada da freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı savrularak gidiyor. İnanın böyle'' dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.