Bu ismi herkes veremezdi

Güvensizliği ortadan kaldırır
Şerafettin Elçi'nin yeğeni Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, "Tahir Elçi, Kürtler ve Türkler arasında sevilen bir kişiydi. İsminin verilmesi aileyi ve bölgeyi çok etkiler. Barış sürecine katkı sunar. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yanlış uygulamalardan kaynaklı Türkler ve Kürtler arasında güvensiz ortamı yaratılmış. Bu uygulamayla birlikte bu güvensizlik ortamı ortadan kalkabilir. Kürt sorunun demokratik çözümüne katkı sunar. Elçi ailesi olarak Başbakan Sayın Erdoğan'a ve tüm katkısı geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Barış ve kardeşlik adımı
Başbakan'la yaptıkları görüşmede Elçi ismini önerdiklerini belirten Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı da "Elçi'nin adının verilmesi barışa ve kardeşliğe çok büyük bir anlam katacak. Elçi bu halkın gönlüne taht kurmuş bir aydın olarak aramızda yaşayacak. Bu güzel jest için Başbakanımız Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Halk üç dönemdir boşuna seçmiyor
Şerafettin Elçi'nin ağabeyi Seyid Eşraf Elçi, 80 yaşında olduğunu ve uzun yıllar siyaset yaptığını belirterek, "Sayın Tayyip Erdoğan, insanlığı, insanları tanıyan bir erbaptır. Bu kararı herkes veremez, bu kararı verdiği için onu takdir ettim. Halk üç dönemdir onu boşuna seçmiyor. Temenni ederim ki, Allah onu şaşırtmasın onu doğru yolda ilerletsin. Bu vatana, bu millete hizmetlerinden dolayı uzun ömürler versin. İsteseydi ismini vermeyebilirdi. Demek ki o bunu uygun görmüş, Şerafettin'i de tam anlamıştır. Şerafettin kadar insancıl, insanları ve kötülükten kaçan bir insana zor rastlanır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 KKTC'de başörtülü öğrenci okula alınmadı! AK Parti Sözcüsü Çelik: İnsan haklarına aykırı fanatizm
- 2 Başkan Erdoğan, Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesine telefon! Hak ettikleri cezayı alacaklar
- 3 PKK'lı Azad Barış'tan 6 milyon 500 binlik para transferi! Tutuklanan Ebru Özdemir'in sevk yazısı ortaya çıktı
- 4 Şişli Belediye Başkan Yardımcı Ebru Özdemir tutuklandı
- 5 Son dakika | Gine'de Recep Tayyip Erdoğan Camii açıldı: Aramızdaki kardeşliğin nişanesi olacak
- 6 MHP Lideri Bahçeli: İBB yankesicilerin eline, siyasi emellerine hapsolmuştur
- 7 Bakan Tunç'tan Avrupa'ya bildiri tepkisi: İç hukukumuza müdahale
- 8 Emine Erdoğan BM’den dünyaya seslendi: Dünya 5’ten büyüktür, adil dünya mümkün
- 9 Özgür Özel'den sonra şimdi de Ekrem İmamoğlu: Türkiye'yi şikayet için sıraya girdiler!
- 10 Firari Bağdatlı’nın nikahını İmamoğlu kıydı