'Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz?'
SİLAH GERGİNLİĞİ
Bu arada Saldoğan'ın akrabası olduğunu söyleyen uzman çavuş İbrahim Karaman, avukatların "Üzerinde silah var" iddiası üzerine yaka paça dışarı çıkarıldı. Uzman çavuşun üzerinden silah çıkmazken cep telefonunun silah zannedildiği belirtildi. Ardından bir milletvekilinin koruması olduğu iddia edilen silahlı 2 polis salondan çıkarıldı.
SUÇLAMALARI REDDETTİLER
Davanın ilk duruşmasında, ayrı ayrı savunmalarını yapan tutuklu ve tutuksuz sanıklar kendilerini savundu. Sanıklar, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Hatay'dan gelerek duruşmaya katılan anne Emel Korkmaz sanıklara "O pis ellerinizle nasıl dokundunuz çocuğuma. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz? Ben Ali'yi temiz ellerimle büyüttüm" diye tepki gösterdi. Anne Korkmaz, oğlunun fotoğrafını gösterdiği sanıklara, "Oraya değil buraya bak, çocuğum var derken gözlerimin içine bak" dedi. Baba Şahap Korkmaz ise, sanıklardan İsmail Koyuncu'nun ifade verdiği sırada fenalık geçirdi. Bina önündeki ambulunsta tedavisi yapılan baba Korkmaz, duruşmada söz alarak oğluna kurulduğunu iddia ederek, ortada vahşice bir cinayetin bulunduğunu iddia etti.
'ALİ İSMAİL MİLLETİN EVLADI'
Adliye içinde ve çevresinde 2 bin polis görev yaparken, 3 TOMA hazır bekledi. Dava için farklı illerden 3 bin kişi kente geldi. Adliye önünde toplanan grup pankartlar açıp slogan attı. Zaman zaman yaşanan gerginliklerde 4 polis yaralandı. Duruşmayı Gezi eylemlerinde ölenlerin yakınları ile CHP milletvekilleri izledi. Korkmaz ailesinin avukatlığını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu üstlenirken, davaya 300 avukat girmek isteyince tartışma yaşandı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün Twitter hesabından attığı tweet'te "Ali İsmail milletin evladı. Hayatını kaybetmesine sebep olanların duruşmasında alınan tedbirler, adaletin yerini bulması içindir" ifadelerini kullandı.
HOZAT RAPORU 'PARALEL DEVLETİ' İŞARET ETTİ
Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarını araştıran alt komisyonun hazırladığı taslak raporda, "fişlemeye" işaret eden "Biyografik Bilgi Fişi" başlığını taşıyan bazı evraklara ulaşıldığı belirtildi. Bu evraklardaki "Arşiv Kayıtları ve İstihbari Bilgiler" başlığını taşıyan bölümde ise, vatandaşlarla ilgili çok detaylı istihbari bilgilerin yer aldığı ifade edilen raporda "Bu bilgilerin daha sonraki tarihlerde bugün adına 'paralel devlet' dediğiniz yapıya mensup görevliler tarafından amacı dışında kullanılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ve toplanan bu bilgilerin amacı dışında kullanılmasının ötesinde yasal olmayan bir şekilde muhafaza ve kayıt altında tutulduğu düşünülmektedir" denildi. AA
'SEÇİME KADAR HSYK ÇALIŞMASI YOK'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yasa Teklifi'nin seçime kadar Meclis çalışma takvimlerinde bulunmadığını söyledi. Elitaş, önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili iki ayrı düzenlemenin Meclis'e geleceğini, Adalet Bakanlığı ile ilgili olanın halen TBMM Anayasa Komisyonu gündeminde bulunan "Demokratikleşme Paketi" ile birleştirileceğine dikkat çekerek, "Gelecek teklif, Komisyon'da Demokratikleşme Paketi ile birleştirilecek" dedi. ANKARA
EN SON HABERLER
- 1 Üsküdar Belediyesi'nde maaş krizi! Personelin parasını ödeyemediler
- 2 Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi El Durubi ile görüştü
- 3 Meta'dan Gazze soykırımına dijital sansür! "Amaçları kör, sağır, dilsiz toplum yaratmak"
- 4 Başkan Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
- 5 Yavaş’ın şeffaflık maskesi düştü: ABB’de denetim yapılmadan rapor hazırlandı!
- 6 Başkan Erdoğan'ın Özel'e açtığı tazminat davasının detayları ortaya çıktı
- 7 MHP lideri Bahçeli'den DEM Parti açıklaması: 27 Şubat İmralı çağrısı karşılık bulmalıdır
- 8 Ekrem İmamoğlu davasında yeni gelişme: Büyükçekmece'deki ihale dosyası yolsuzluk soruşturmasına gönderildi!
- 9 Kapıkule rüşvet operasyonunda 38 şüpheli adliyede
- 10 İBB personeline Ekrem İmamoğlu dayatması: ‘İmza atmayan personel fişleniyor’ iddiası’