17 Aralık AK Parti'yi yükseltti
Paralel yapının AK Parti'nin oylarını düşürmek için, 17 Aralık'ta başlattığı operasyonlar ters etki yaptı. Pollmark'ın anketine göre AK Parti'nin yerel seçim oy oranı yüzde 49.4'e yükseldi. "Başbakan'a güven" ise yüzde 49.5

GENEL SEÇİM OLSA YÜZDE 49.2
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da önünde bulunan ankete göre vatandaşlara "milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre AK Parti'nin oyları yüzde 49.2 düzeyinde çıktı. CHP'nin oyları yüzde 25.8, MHP'nin yüzde 14.2, BDP'nin yüzde 7.4 olarak gerçekleşti. Vatandaşlara yerel seçimlerde kime oy verecekleri de soruldu. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların yüzde 49.4'ü AK Parti, yüzde 28.3'ü CHP, yüzde 13.2'si MHP, yüzde 6.2'si de BDP'ye oy vereceğini söyledi. Diğer partilere oy vereceklerin oranı ise yüzde 2.9'da kaldı. Büyükşehir statüsü dışında kalan illerde de durum farklı değil. AK Parti'nin oyları yüzde 49. CHP'nin yüzde 14.9, MHP'nin yüzde 22.6, BDP'nin yüzde 2, diğer partilerin ise yüzde 11.7 oy alması bekleniyor.
ERDOĞAN VE HÜKÜMET BAŞARILI
Ankete göre vatandaşların yüzde 47'si hükümeti başarılı, yüzde 14.9'u kısmen başarılı, yüzde 34.4'ü başarısız buluyor. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 3.7. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanların oranı yüzde 49.5 iken, kısmen başarılı bulanların oranı yüzde 12.4. Erdoğan için başarısız diyenlerin oranıysa yüzde 34.

EN SON HABERLER
- 1 Dışişleri Bakanlığı'ndan Benin'e taziye mesajı
- 2 Murat Ongun ve Emrah Bağdatlı’nın avukatlarının savcılık ifadelerine ulaşıldı
- 3 SON DAKİKA | Dışişleri'nden 1915 olayları tepkisi: Hiçbir hükmü yok
- 4 Başkan Erdoğan’dan Türk Kızılay’a kurban bağışı!
- 5 Türk medyasını korumak için önemli adım! MHP Meclis'e kanun teklifi verdi
- 6 Bakan Fidan: Türk dünyası bir bütün olarak Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecek
- 7 Bakan Uraloğlu: Mevcut aramaların yüzde 75'ini karşıladık
- 8 Başkan Erdoğan Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mesaj gönderdi
- 9 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye en yüksek teknoloji alanındaki atılımını sürdürecek
- 10 PKK şüphelisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı!