Cuma 28.03.2014 00:00
Son Güncelleme: Cuma 28.03.2014 16:23

Davutoğlu meydan okudu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Konya'da şahit olun, 75 milyon Türkiye ve bütün dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselişine engel olamayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ses tellerini dinlendirmek için İstanbul'da istirahat etmesi dolayısıyla Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılamadı. Erdoğan yerine Davutoğlu mitingte halka hitap etti.
Davutoğlu, Konyalı ilim adamları ve evliyalarının isimlerini sayarak ve Konyalıları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Aziz Konyalılar bu selam sadece benim selamım değil Sayın Başbakanız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıdır. Selamını kabul buyurun" dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Biliyorum hasretle onu bekliyordunuz, bekliyorsunuz onun da sizi hasretle hep kucakladığını bilirsiniz. Ne zaman Konya'dan bahis açılsa, beraberken Sayın Başbakanımızın yüzünde tebessüm belirir. En zor şartlarda, 'Konya arkamızda ise biz güçlüyüz' der. Konya'ya sevdasını bilirsiniz. Sayın Başbakanımızın bu sevdasına şahitlik eder misiniz? Uzun mücadeleden sonra 55 mitingden sonra, Sayın Başbakanımızın hiç susmayacak, dinmeyecek gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesinin kesilmeyeceğini bildiğiniz gibi istirahat ihtiyacı duydu. Dün sizler adına Kayseri'den Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız bakanımızla istişare ederek geceleyin, başbakanımıza dedik ki, 'başbakanım eğer Konya'ya gelirseniz Konya sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz, size nasıl sevdiğini bilirsiniz ama doktorlarınız uyarıyorsa, ihtiyacınız varsa, daha bu milletin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Konya'nın size ihtiyacı var, sadece bugün değil yarın değil, önümüzdeki 10 yıllar boyu belki ihtiyacı var, istirahat buyurun, Konya her zaman arkanızda olacak.' Dedi ki 'Yarın bakalım.' Bugün sabah Başbakanımızın, doktorların ısrarıyla istirahat edeceği ortaya çıktı. O zaman dedi ki, 'Konyalılara selamımı iletin. İnşallah 30 Mart zaferinden sonra seçim zaferinden sonra çok daha muhteşem mitingde, teşekkür mitinginde beraber olacağız.' Şimdi size soruyorum, Aziz Konyalılar, Sayın Başbakanımızın selamını aldınız mı? Ona mukabelede selam gönderiyor musunuz? Emin olunuz ki o da şu anda televizyon başından takip ediyordur."

"BAŞBAKANIMIZIN HALKLA NASIL KUCAKLAŞTIĞINI GÖRDÜNÜZ"

"Sayın Başbakanımız ve AK Parti ekibi sadece beden diliyle konuşmaz, gönül diliyle de konuşuyor' ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Size soruyorum, başbakanımızın size gönül diliyle hitap ettiğini hissediyor musunuz? Önemli olan da budur. Diğerlerinin beden dilleri bile halkla iletişime kapalıdır. Onlar halkla kucaklaşamaz. Onlar halkın huzura çıkamazlar ama Sayın Başbakanımız 1.5, 2 aylık performansına baktığınızda, Başbakanımızın halkla nasıl kucaklaştığını gördünüz. Herkes şahit olsun diye onun adına bir ahitleşme davetinde bulunuyorum, 12 yıl önce Başbakanımız ve ekibine bir emanet verdiniz. Bu emanet de milli iradeye sahip çıkın dediniz, milli iradeyi hiçbir güç karşısında zayıf kılmayın, dediniz. 12 yıl sonra Konya'nın meydanından soruyorum; Sayın Başbakanımızın, milli iradeye sahip çıktığına şahitlik eder misiniz. Bundan sonra milli iradeyi ayakta tutacağına şahitlik eder misiniz? Yine siz 12 yıl önce, ona, ekibine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyanın her yerinde onurla temsil etme, bu yüzlerce binlerce al bayrağı istiklal sembolü olan bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırma görevi verdiniz ve o ekibi başbakanımız ve ekibi, dünyanın her yerinde bu Aziz milleti onurla temsil etti mi? Sizin onurunuza, vakarınıza sahip çıktı mı? Bundan sonra da her ne şartta olursa olsun ve milletin vakarını izzetle temsil edeceğine inanıyor musunuz?"
Mitinge katılanların "evet" karşılığını vermesi üzerine Davutoğlu, "İşte gerçek ses budur, işte gerçek şehadet, gerçek tanıklık budur. Allah şahitliğimizden razı olsun ve daim eylesin" dedi.

"HİÇBİR KOMPLO BU HAREKETİ DURDURAMAYACAK"

"Son dönemde özellikle geçen yıl içinde ortaya bazı plan ve komplolar ortaya konduğunu, kapalı kapılar ardından şantajlar yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Şimdi size soruyorum ve size bir muhasebeye davet ediyorum, bu ilk defa olmuyor, 202 yılında AK Parti kurulduğunda başbakanımızın liderliğinde seçimlere girmeden, başbakanımızı o zaman, AK Parti Genel Başkanımızı, seçimlerden men ettiler, düşündüler ki bu hareket, bu yürüyüş sendeler. Durdu mu? O men ettikleri, muhtar olamaz dedikleri genel başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 2 ay sonra başbakan oldu mu?" diye sordu.
Hakkın ve halkın rızasını alanların hiçbir şarta engellenemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
"2004 mahalli seçimlerinde, Kıbrıs müzakereleri yürütülürken, 'genç subaylar rahatsız' diye başlıklar atarak bu harekete engel olmaya çalışanlar çıktı. Engel olabildiler mi? 2007 genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, 27 Nisan muhtırasıyla milli iradeye sekte vurmak isteyenler başarılı olabildiler mi? 2008'de AK Parti'yi kapatıp milli iradeyi teslim eden partimizi engellemeye çalışanlar, AK Parti'yi durdurabildiler mi? O zaman siz Konya'da şahit olun, 75 milyon Türkiye ve bütün dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselişine engel olamayacak inşallah."

"HİÇBİR ŞARTTA EĞİLMEYECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Konya, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her bir santimetrekaresini dolaşan, her bir vatandaşıyla kucaklaşan Başbakanımız ve ekibine en güçlü desteği verecek inşalah. Hem de Türk demokrasi tarihinin en güçlü, en rekor oy oranıyla Sayın Başbakan'a, AK Parti'ye milli iradeye destek verecek miyiz? 30 Mart akşamında herkes haddini bilecek. Bu millet, gerçek liderlerini bildi, bilecek" dedi.
Tehlikeyi en önce Konya'nın hissettiğini, tehlikeye karşı en önce Konya'nın tepki verdiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Şimdi bakınız, birlikte bir muhasebe edelim. Neden AK Parti hedefte. Neden Başbakanımız ve onun ekibi her gün bir saldırıya maruz kalıyor. Her gün bir itibar saldırısına maruz kalıyor. Şu anda milli iradeyi, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her yerinde temsil eden tek parti AK Parti'dir. Bakınız; bir aylık tempoya bakın. Başbakanımızı takip ettiniz. Bir gün Edirne'de bir gün Van'da, Muğla'da, Rize'de, her yerde... Türkiye'nin her bölgesinde 100 binlerin katıldığı, milyonların katıldığı mitingler yaptı. Her yerde hiçbir ayrım olmaksızın bu al bayrağı dalgalandırdı. Şimdi her gün Türkiye'ye karşı bir şekilde komploların aleti olan ana muhalefet partisi, başbakanımızın tabiriyle genel müdürü, Van'a, Diyarbakır'a gidebildi mi? Türkiye'nin birçok şehrinde miting yapabildi mi ? Türkiye'nin güney doğusunda ne CHP var ne de ikinci muhalefet partisi MHP var. Sadece ve sadece AK Parti var. O bölgelerde bu bayrağı dalgalandıran sadece AK Parti'dir. Peki Orta Anadolu'ya geldiğimizde burada da yine ana muhalefet partisi yok. 3. parti yok. AK Parti'nin ezici üstünlüğüyle yarışmaya çalışan ikinci muhalefet partisi var."

KILIÇDAROĞLU'NUN AKŞEHİR MİTİNGİ

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Konya'da miting yapmaya cesaret edemediğini, edemeyeceğini, Konya'yı anlayamadıklarını dile getirdi.
Onların Hz. Mevlana'nın insancıl yaklaşımını idrak edemeyeceklerine dikkati çeken Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Akşehir'e giderek orada miting yapmaya çalıştı. Biz de Akşehir'de muhteşem bir miting yaptık. Onun misliyle fazla Akşehirli hemşehrilerimizle buluştuk. Akşehir'de 'burası benim de ilçem' dedi ama belediye başkan adayını tanıtırken 'Kırşehir adayı' diye tanıttı, Akşehir adayı değil. Daha gittiği yerin adını bilmiyor. Hoca Nasreddin hayatta olsa ona 'evladım dereyi görmeden paçayı sıvama, ismini bilmediğin yere de başkan atamaya kalkma' derdi. Önce ismini öğren. Biz bu toprakların her bir santimetrekaresini biliriz. Herkesle kucaklaşırız" ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET, GERÇEK LİDERLERİNİ BİLDİ, BİLECEK"

Meydandaki "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları üzerine Davutoğlu, "Başbakanımıza olan bu haykırışınızla, çağrınızla ben alıyorum mesajı. Kendisine hep beraber iletiyoruz. 'Ne olursa olsun Konya arkanızdadır. Kim ne yaparsa yapsın Konya sizi terk etmeyecek. Konya 30 Mart'ta ses verecek'. Azeri kardeşlerimizin dediği gibi oy vermek ses vermek. Ses verecek. Konya, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her bir santimetrekaresini dolaşan, her bir vatandaşıyla kucaklaşan Başbakanımız ve ekibine en güçlü desteği verecek inşallah. Hem de Türk demokrasi tarihinin en güçlü, en rekor oy oranıyla Sayın Başbakan'a, AK Parti'ye, milli iradeye destek verecek miyiz? 30 Mart akşamında herkes haddini bilecek. Bu millet, gerçek liderlerini bildi, bilecek" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, 12 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kudretli ve şefkatli bir devlet olduğunu, dünya alemin tanıdığı bildiği bu niteliğini koruyacağını dile getirdi.

"SADECE RABBİMİZİN HUZURUNDA RÜKUDA EĞİLİRİZ"

Saldırıların arkasında milletle bütünleşen AK Parti'nin bu niteliğinin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:
"Daha 12 yıl önce başörtülüler üniversite kapılarında bekletildi, devlet memuru olamayacakları söylendi. Vatandaşlarımız ve hanım kardeşlerimiz arasında başı açık, örtülü ayrımı yapılıyordu. 12 yıl içinde üniversite kapıları açıldı. Devlet dairelerinin kapıları açıldı ama en önemlisi bu milleti temsil eden ve edecek olan TBMM'nin kapıları başı örtülü ve açık herkese açıldı. O kapıdan Konya milletvekillerimiz Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu kardeş olarak, bu milletin birlik ve beraberliğini temsil ederek Meclis'e girdiler. Bir daha Allah şahittir ki; bu topraklarda kimse bu vatan evlatlarına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamayacak. Böyle hevesi olanlar bilsinler ki; AK Parti bu ülkede iktidar oldukça, var oldukça buna asla izin vermeyecek, asla geçit vermeyecek. Asla engelleyemeyecekler bizi. Bakınız; bir başörtülü hanımefendi bundan 15 sene önce TBMM'ye girdiğinde 'dışarı dışarı' diye tempo tutulmuştu. O gün hepimizin yüreği yanmıştı ama bu sefer kimse bu tempoyu tutamadı. Aradaki fark; Meclis'te bu sefer başı dik AK Parti kadroları vardı. Hiçbir şartta eğilmeyeceğiz. Sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Başka hiçbir gücün, mihrakın karşısında eğilmeyiz, eğilmeyeceğiz."

"NE PARALEL YAPI, NE PİYONLARI, NE ONLARIN YURT DIŞINDAKİ DOSTLARI..."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "30 Mart'ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan, Anadolu'dan Trakya'dan, Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes haddini bilecek, herkes bilecek ki bu topraklarda sadece bu milletin iradesi geçer. Sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri, dua ettikleri bu millet adına karar verirler" dedi.
Davutoğlu, partisinin Konya Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde, Konya'nın maneviyatı gibi Türkiye'nin maneviyatı da yeniden inşa edilsin diye orta öğretim kurumlarına Siyer-i Nebi ve Kur'an-ı Kerim derslerinin konulduğunu söyledi.
Bir milletin onur ve vakarıyla ayakta durabileceğini ifade eden Davutoğlu, "Geçen sene sayın Başbakanımızın liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti borç defterini kapattı. Bir daha kimseden, hiçbir namertten borç istememek üzere ebediyen izzet ve onurumuzu kazandık mı? IMF defteri kapandı mı? Allah bir daha bu millete '70 sente muhtacız' diyen Başbakanlar getirmesin. Aksine onurla, başı dik bir şekilde dünyanın her yerinde bu ülkeyi temsil eden liderleri başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.
"Bakınız borç isteyen ülke vasfını tümüyle tarihe gömdüğümüz gibi, borç veren bir ülke olduk. En iyi Konyalılar anlar bunu. Dünyanın her yerine uzanan yardım elini en iyi Konya anlar. Şimdi size soruyorum, Somali'ye yaptığımız yardımdan memnun musunuz, razı mısınız?" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Somalililer, her fırsatta diyor ki; 'bebeklerimiz açlıktan ölüyordu, içecek su bulamıyorduk. Dünya bizi unuttu sanıyorduk. Ama semada ay yıldızlı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın uçağını görünce bizim de kaderimiz değişti.' İşte bundan rahatsız oluyorlar. Aziz Konyalılar; kim ne derse desin dünyanın her yerinden mazlumlara yardım etmemizden razı mısınız? Rahmetli Aliya İzzetbegoviç, büyük lider... Vefat etmeden kısa bir süre önce Başbakanımıza, 'Bosna size emanet' demişti. Bu emanetin gereği olarak Bosna'ya 100 milyon avro yardım yaptık. Boşnak kardeşlerimiz evlerine dönsün diye... Bunu da engellemeye çalıştılar. Şimdi size soruyorum; Aliya'nın emanetine sahip çıkılmasından razı mısınız? Bu sahipliğin devam etmesi için 30 Mart'ta AK Parti'ye ve Başbakanımıza destek vermeye hazır mısınız?"

"HER YERDE MAZLUMLARA SAHİP ÇIKTIK"

Davutoğlu, Suriye'de Esed'in scud füzeleri, kimyasal silahlar ve varil bombalarıyla halkını katlettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Suriye'deki kardeşlerimize, onlara bağrımızı aştık. 700 bin kardeşimizi misafir ettik. Her yerde mazlumlara sahip çıktık. Birileri de gitti o zalim Esed'in elini sıktı. O zalim Esed'in ağzıyla konuştu. İşte istiyorlar ki bu kumpasları kuranlar böylesine şantajlar içinde olanlar, Türkiye'nin bu kudretli eli zayıflasın istiyorlar. İzin verecek miyiz? Bu kudretli eli daha da güçlendirecek miyiz? Bakınız işi nereye vardırdılar. Nasıl bir ihanet içindeler ki Türk hava sahasını korumakla görevli şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zalim Esed'in uçağını düşürdüğü zaman neredeyse o rejimin ağzıyla konuştular. Hükümetimizi, ordumuzu tenkit ettiler. 'Seçim malzemesi' dediler. Yani, eğer Suriye rejimi bir sözcü gönderseydi ancak bu kadar konuşurdu. Şimdi size soruyorum. Konyalılar, hava sahamızı ve kara sınırımızı en güçlü şekilde koruyan politikamızdan razı mısınız?"

"PENSİLVANYA DA DİNLEYECEK"

Davutoğlu, şöyle devam etti:
"İğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. Milli Güvenlik Kurulu'nun talimatıyla, Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısına, bu paralel yapı ve onun işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonları, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye'nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler. 30 Mart'ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan, Anadolu'dan Trakya'dan, Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes haddini bilecek, herkes bilecek ki bu topraklarda sadece bu milletin iradesi geçer. Sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri, dua ettikleri bu millet adına karar verirler. Başka hiç kimse yurt dışında bir yerlerde oturarak, Türkiye'de değişik yapılar kurarak, her türlü kumpasın içine girerek, ana muhalefet partisi de dahil her türlü alternatifleri deneyerek, bu milletin yürüyüşüne engel olmayacak, olamayacak. Şimdi diyorlar ki; 'Nerede AK Parti kuvvetliyse, onun dışındaki partiyi destekleyin.' Tek tek gelmeyin, hepiniz birlikte gelseniz de bu millet bizim arkamızda durdukça yürüyüşümüzü kimse durduramaz. Bu yürüyüş, asırlar önce Horasan'dan başlayan bir yürüyüştür. Konya'da tohumu atılan Devlet-i Ali Osmaniyye ile cihan devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletiyle istiklalini kazanan yükselen bir yürüyüştür. Hepsi hep birlikte gelsinler, engel olamayacaklar. Bizi durduramayacaklar. Allah'ın izniyle bu al bayrak bir kez yükseldiği yerden bir daha indirilemeyecek."

"SESİMİZ KESİLSE, GÖNLÜMÜZ KONUŞUR"

Konyalılar ile ahitleşmek istediğini anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu 12 yıl içinde sayın Başbakanımız ve AK Parti kadrolarının sizin emanetinize sadık kaldıklarına şahadet eder misiniz? Bu emaneti en iyi şekilde temsil ettiğine şahadet eder misiniz? Bu emaneti 30 Mart'dan sonra da daha güçlü bir şekilde sürdürebilmeleri için destek vermeye hazır mısınız? 30 Mart'ta dünyanın her bir köşesine bu ülkenin kaderi ancak ve ancak bizim seçtiğimiz liderle belirlenir demeye hazır mısınız? 'Sayın Başbakanımızın arkasındayız' demeye hazır mısınız? Ne güzel yazmışsınız oraya; 'Sen yorulma usta, millet konuşacak' diye. Sesimiz kesilse, gönlümüz konuşur, gönlümüz durmaz, imanımız konuşur. Aziz Konyalılar; sizden 30 Mart'ta Türk demokrasi tarihinin rekorunu kırarak, en gür sesle bize destek vermenizi istiyoruz. Destek verecek misiniz? Sayın Başbakanımıza 'tamam merak etmeyin Konya tek bir vücut olarak arkanızda' diyebilecek miyiz? İnşallah 30 Mart'tan sonra sayın Başbakanımızı Konya'da tekrar misafir etmeye hazır mısınız? O misafirlikte Konya'daki o en yüksek oranla ona en iyi hediyeyi vermeye hazır mısınız? Allah sizden razı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah'a emanet olun."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.