Soma'da eylem yasak
Manisa Valiliği, "Hassas günlerin yaşandığı bir dönemde ilçede yasadışı, provokatif eylemlere girişenlere asla izin verilmeyeceğini" duyurdu
10 AVUKATA KELEPÇE
Soma girişinde kontroller yapan polis, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile üyeler Günay Dağ ve Efkan Bolaç'ın da aralarında bulunduğu 10'a yakın avukatı gözaltına aldı. Avukatlar sağlık kontrollerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Manisa Valiliği, dışarıdan gelen grupların yasadışı eylem yaptıklarını, tüm uyarılara rağmen dağılmayan grubun "eylemlerin provokatif yönü de göz önünde bulundurularak, tazyikli su ve gaz kullanılarak dağıtıldığını" belirtti. Valilik "Bu acılı ve hassas dönemde yasa dışı, provokatif eylemlere izin verilmeyeceğini" duyurdu.
İZMİR VE İSTANBUL'DA GÖZALTILAR
İzmir'de, Talatpaşa Bulvarı'nı trafiğe kapatarak ateş yakan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. 50 kişi gözaltına alındı. İstanbul Beyoğlu'nda da yaklaşık 70 kişilik grup Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. Polise taş ve şişe atan eylemcilerden 10'u gözaltına alındı. Ankara Güvenpark'ta toplanan bir grup ise polisin müdahalesiyle dağıldı.
EN SON HABERLER
- 1 AK Partili Hüseyin Yayman'dan Özgür Özel'e sert tepki: CHP intihara koşuyor!
- 2 Türk savaş gemileri Burgaz Limanı'nı ziyaret etti
- 3 Suriye Ordusu sıcak bölge için harekete geçti: Terör örgütü YPG/SDG'ye karşı yeni hamle!
- 4 Bakan Fidan Gazze Barış toplantısına katıldı!
- 5 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: SDG mutabakata uymalı bir ülkede 2 ordu olmaz
- 6 Mansur Yavaş'tan milyarlık vurgun! ‘Devlet "bedava" dedi, o müteahhide 2,5 milyar dağıttı!
- 7 AK Parti MYK toplandı
- 8 Türkiye'ye görünmez tehdit: Dijital abluka
- 9 Vatandaş şikayet etti! RTÜK'ten 3 yapıma para cezası
- 10 AK Parti Teşkilat Başkanlığı’ndan sahaya güçlü hamle