Vardiya amiri: Daha önce de oldu buralara kül bastılar
Soma'daki kömür madeninde vardiya amiri olan Halil Sarı savcılıktaki ifadesinde madende iki defa daha yangın emareleri görüldüğünü, buna karşılık sadece bu noktalara kül basılarak üretimin buralarda birkaç aylığına durdurulduğunu söyledi.
Sarı, bilirkişi raporunda yer alan ve madende yüksek ısı farkları tespit edildiğine dair rapor hakkında da şunları söyledi:
"Ben bilirkişi raporunda geçen gaz ölçümlemelerinin yüksek ivme yaptığından yüksek sıcaklık farklarından haberdar olmadığım için bu konuda iş güvenliği uzmanlarını herhangi bir tedbir alıp almadığını bilmiyorum."
"Elektrikler ara ara kesilirdi"
Vardiya amiri olarak çalışan Halil Sarı'nın ifadesindeki bir diğer çarpıcı nokta ise madende elektrik kesintilerinin daha önce de yaşanmış olması. Bu, hem madendeki elektrik sistemindeki soruna hem de madencilerin bir sorun olduğunu sezip hızlı hareket edememesine sebep olmuştu. Sarı ifadesinde şöyle dedi;
"Ben elektriğin neden kesildiğini bilemem ara ara kesildiği olmuştur. Sık aralıklarla olmasa da kesinti en fazla 30 dakika sürerdi. Uzun süreli elektrik kesintisi olacağında biz bilgilendirilirdik. Bu halde gerekli tedbirler alınarak faaliyetlere başlanır. Üretim yapılmazdı. Ekipleri ocak içerisindeki düzenlemeler için çalıştırırdık." (Al Jazeera Türk)
EN SON HABERLER
- 1 Ankara merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 12 gözaltı kararı
- 2 AK Parti MYK bugün toplanıyor! İşte masadaki kritik konular
- 3 Terör elebaşı Salih Müslim'in yeğeni Usame Müslim: Biz Suriye devriminden yanayız, PKK/YPG'den değil!
- 4 ‘Bu güzel emek, gönülden gönüle çoğalsın’
- 5 En az 3 çocuk olmazsa olmaz
- 6 Terörsüz Türkiye ve ekonomi masada
- 7 İhale dosyasında yolsuzluk notu
- 8 Şoförlükle başladı huzur hakkına uzandı
- 9 CHP’li belediyede rüşvet suçlaması
- 10 TBMM’de gündem yoğun