Yeni Türkiye vizyonu
Başbakan Erdoğan, Köşk yolundaki yeni Türkiye manifestosunu açıkladı: Kaçınılmaz değişim başladı ve sürüyor. Bu değişim 77 milyonu etkileyecek. Hedef, demokrasiyi ve toplumsal refahı ilerletip öncü ülkeler arasına girmek
Cumhurbaşkanlığı süresince yol haritamız, başvuru kaynağımız olacak vizyon belgemiz Yeni Türkiye Yolunda isimi taşıyor. Bu başlığın altında şunu göreceksiniz: Demokratik yönetim, refah toplumu ve öncü ülke başlıkları bulunuyor. Yeni Türkiye vizyonuyla neyi kastediyoruz? 12 yılda ülkemizin 4 alanda dönüşmesine yollar açtık. Demokratikleşme, refah, şehirleşme, uluslararası ilişkiler.
Ülkemiz bugün 12 yıl evveline göre çok daha demokratik bir ülke. Her türlü engele rağmen demokratikleşmeden taviz vermedik. Milli iradeyi tutsak alan vesayetçi anlayış ve yapıları tavsiye ettik. Hukukun üstünlüğü, vatandaşlık hakları, çoğulculuk, çözüm süreci demokrasimize sınıf atlatmıştır.
Ülkemiz, insanımız, şimdi uluslararası alanda geçmişle kıyaslanamayacak kadar saygın konumda. Türkiye artık herkesin geleceğe güvenli baktığı bir ülkedir. Türkiye artık her sabah bir kriz veya darbe haberi alma korkusuyla yaşayanların değil, geleceğe güvenle bakan insanların ülkesidir. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren, takip eden değil, takip edilen bir ülkedir.
Göreve geldiğimizde Türkiye'nin dünyaya yaptığı yardım 45 milyon dolardı, şimdi ise 3.5 milyar dolar. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023, milletimiz için büyük bir hedeftir. Siyasette, ekonomide, kültürde, bilimde, hayat kalitesinde milletimize layık çok daha ileri düzeylere ulaşacağız.
EN SON HABERLER
- 1 Irak’ta ilk kez Irak Türkmen Cephesi’nden bir isim devlet bakanı oldu!
- 2 Alçaklığın bu kadarı! Vefat eden Dündar Ziya Gültekin'in ardından nefret kustular
- 3 Zonguldak Valiliği duyurdu! 16 Ekim 2026 Zonguldak'ta yarın okullar tatil mi?
- 4 İstanbul Afet Koordinasyon Toplantısı sona erdi! Bakan Kurum'dan kritik açıklama: Tek bir mağdur vatandaşımız kalmayacak
- 5 SON DAKİKA I İçişleri Bakanlığı duyurdu: Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt görevden uzaklaştırıldı
- 6 İstanbul'da afet toplantısı: Bakan Kurum, İstanbul'a geliyor! Sahada incelemelerde bulunacak
- 7 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı ile bir araya geldi
- 8 Dışişleri Bakanlığı'ndan 7. CICA Zirvesi açıklaması: "Türkiye etkin katkı sunmaya devam edecek"
- 9 CHP İstanbul İl Başkanlığına yeni isim atandı
- 10 Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin yarın son yolculuğuna uğurlanacak