Salı 06.01.2015 00:00
Son Güncelleme: Salı 06.01.2015 14:39

Başbakan Davutoğlu: Gün hesap sorma günüdür

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık olağan (AK Parti) Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu.

Yunus Emre Arvas / Sabah.com.tr
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu 4. Murat'a atfedilen "Geçme namert köprüsünden, koy aparsın su seni, Sinme tilki gölgesinde, koy yesin aslan seni " dizeleriyle seslendi.
Davutoğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) tebrik ettiği sırada AK Partililer, izleyici sıralarından "İşte ordu işte komutan" sloganları yükseldi. Davutoğlu bu sloganlara, "İşte millet işte hizmetkarınız" cevabını verdi.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
GÜN HESAP SORMA GÜNÜDÜR, BİZ DE HESAP SORMA MAKAMIYIZ
Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada ' 2015 yılının ilk grup toplantısı olması vesilesi ile ve ayrıca 2 haftadır grup toplantısı yapmamamız nedeniyle 1 yıllık ve 1 aylık muhasebe yapmak durumundayız. Günlük ve anlık gelişmelerin ötesinde soğuk kanlı olarak nereden geldiğimizi ve nereye doğru gittiğimizi anlamak için bu yıl dönümleri bir vesiledir. Gün, hesap günüdür. Gün hesap verme günüdür. 1 yıl içinde yapılan her türlü faaliyetin hesap sorma günüdür. Biz hesap sorma makamındayız. Millet adına hesap sorma makamındayız. Ne yapmak istiyorlardı bu odaklar? Kanatları altına aldıkları muhalefet partileri ile 3 hedefleri vardı. Siyasi iktidarsızlık, ekonomik kriz, Türkiye'yi uluslararası alanda itibarsızlaştırmak ve yanlızlaştırmak. Şimdi gelin bütün millet olarak bunun muhasebesini yapalım. Bu hedeflerine ulaşabildiler mi? Ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Bunun hesabını sormak da bizim görevimizdir.

EN BÜYÜK DESTEĞİ MİLLETTEN ALDIK
Gür bir sesle diyoruz ki millet iradesine sahip çıkmıştır. Ben AK Parti olarak grubumuza, teşkilatımızın her bir neferine ve AK Parti'ye oy veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Milletimize takdirlerimi şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi tek tek bağrıma basıyor teşekkür ediyorum. Bütün bu oyunları bozan AK Parti grubunun sağlam yapısıdır. 2002'den bu yana her türlü tuzağa karşı en büyük desteğimizi milletten almışızdır. İnadına birlik, beraberlik ve siyasi hedef doğrultusunda azimle çalışmıştır. AK Parti grubunun her bir ferdi ismini altın harflerle siyasi tarihe yazdıracaktır. Hiç bir grup darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmamıştır, gösterdiğiniz iradeden dolayı hepinizi şükranla selamlıyorum.
AK Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı değişimi sonrasında alnımız ak çıktıktan sonra her hafta sonunu hafta arasını yeni bir ilimizde geçiriyoruz. Şuana kadar 35 ilimizi gezdik. Bunun içinde Van'da var, Eskişehir, Trabzon, Hatay, Gaziantep... Muhalefete baktım 1 ay içinde neler yapmışlar diye Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul ve İzmir'e, Bahçeli de bizim zorumuzla Tunceli'yi ziyaret etmiş başka da bir ziyaret yok. Biz milletle birlikte bu tarihi yürüyüşe devam edeceğiz. Demokratik istikrarın teminatı AK Parti grubudur. 2015 Haziranına giderken demokrasimizi güçlendirerek devam edeceğiz.
KARA HABER ÜRETTİLER
Ne haberler çıkardılar Gezi provokasyonlarından sonra. Ekonomik kriz kapıda dediler, Türkiye krize girebilir dediler. Paralel çete onun uluslararası teşvikçileri ve yurt içindeki işbirlikçileri hep kara haber üretmeye çalıştılar. Gelin 1 yıllık bir ekonomik muhasebe yapın ve her birinize ayrıca teşekkür ediyorum. Gelin yeni bütçenin hesabını yapın. Türk ekonomisi sağlam olduğunu ispat etti. Kara haber bekleyenlere bir kara haber de biz verelim. İhracatın ithalata karşılığı yüzde 70'lere geldi. Bu ekonominin gücü kaynağı milletin güveni ile iktidara gelmiş AK Parti kadrolarının temiz siyasetidir. Ekonomimiz böylesine kriz dönemlerinde büyümeyi sürdürüyorsa enflasyonu kontrol altında tutuyorsa bunun arkasında bereketli bir ekonomi var, bunun arkasında ekonomiyi ahlakla yürüten siyasi bir kadro var. Herkes hesap soruyor bizde de hesap sorma vakti. Sayın Bahçeli yolsuzlukla ilgili konuştu. O bir gecede yüzde 7 binlere çıkan faizleri hatırlatırız. Bizim kriz bekleyenlere cevabımız çok açık ve nettir; Daha çok beklerler. Biz bu toprakların bereketini temsil ediyoruz.
TÜRKİYE'Yİ TERÖR DESTEKÇİSİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR
Üçüncü hedefleri Türkiye'yi uluslararası alanda itibarsızlaştırmak ve yanlızlaştırmaktı. Her türlü karalama kampanyası yaptılar. Başka ülkedeki olayları görmeyen medya bizdeki en küçük şeyleri büyük büyük gösterdi uluslararasına. Uluslararası medya paralel çetenin işbirlikçileri harekete geçti. Tek hedefleri vardı bir başarı hikayesini karalamak. Soğuk savaştan bu yana İslam dünyası diktatörleşme ve terörle itham edilerek hep bir kara dünya olarak takdim edildi. 90'lardan beri bu böyledir. AK Parti ile oluşan başarı hikayesi karalanan İslam dünyasının ve tarihte başarı gösterilemeyeceğine inanılan mazlum millette bir umut ışığı uyandırdı. Yükselen bir güç olarak Türkiye'nin alternatif bir yol oluşturma çabasını engelleme gayreti var. İki iddia sürekli gündemde tutuldu. Türkiye uluslararası teröre destek veriyor iddiası. Onların aklına müslümanlık deyince iki şey akıllarına geliyor. Otoritelleşme ve terör. Türkiye'de sağlanan demokratikleşmeye sağlanan hak ve özgürlüklere bakınız. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin başarısının yansımasıyla oldu. Bize karşı bu kampanyaları hep sürdürdüler. Arap Baharı'nda sokaklara çıkıp demokrasi talebinde bulunanlar için ister Mısır Tahrir Meydanı'nda sonradan bastılıran o gençler önlerinde AK Parti başarı hikayesini görerek hak ve özgürlük için yola çıktılar. Bütün bu medya operasyonları ile bunu karalayarak ortadoğu'da, Balkanlarda yükselen değer AK Parti'yi yıpratmaya çalıştılar. Onlar ne kadar çabalarsa çabalasınlar biz biliyoruz ki Gazze'linin, Filistinli'nin, Suriyeli'nin kalbinde de al bayrak var.
AL BAYRAĞI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bir çok ülke ile anlaşmalar yaptık. Bu nasıl bir yalnızlaşma ki bu kadar yoğun bir ziyaretçi Türkiye'ye geliyor. Nakış nakış dünyanın her yerine bu siyasetimizi anlatmak üzere yola çıkmaya yorulmadan bıkmadan dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Makedonya ziyaretimde oradaki kardeşlerimizle birlikte olmak üzere Üsküp'e gittim. Resmi ziyaretler güzel geçti. Bizi duygulandıran gelişme Türçe Bayram ziyaretinde gerçekleşti. Her yıl tertiplenen bu bayrama 2 yıl önce Dışişleri Bakanı olarak katılmıştım. Benden bir talepte bulundular. Türkiye'ye gönül bağıyla bağlı olan soydaşlarımız sizden albayrak istiyorlar, bir kaç bin tane yollar mısınız dedi. Ben de binlerce değil, Makedonya'da isteyen her aileye 3 hediyemiz olacak. Albayrak, Kur'an-ı azimüşşan ve Türkçe sözlük. Birileri bundan rahatsız oluyor. Bizim itibarımıza saldıranlar aslında Albayrak'ın balkanlarda her eve gişine saldırıyorlar. Biz de inadına bu misyonu sürdüreceğiz. Evladı Fatih'andan size selam var. Türkiye sağlam dursun, balkanlar bize emanet diyorlar biz de diyoruz ki siz Türkçe'mize Albayrağımıza, Kur'anımıza sahip çıkın sizin geleceğiniz de bize emanet.
ŞİŞLİ'DEKİ OLAYLARDAN CUMHURİYET ÇIKAR MI?

Evet biz bu oyunları bozduk. Türkiye bugün bütün dünyada demokrasisini ispat etmiş, dünyada etkisini her an gösteren bir ülkedir. Komisyon kararı ne olmuş olsaydı dahi ne yönde olsaydı dahi geçen sene yaşadıklarımız. Daha önce MİT müsteşarımızın sorguya çağrılması, MİT tırlarına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi bir darbe süreciydi bir vesayet kurma süreciydi. Birileri bütün bu süreçte Türkiye'nin demokrasiye darbe vurmak istedi. Türkiye'nin itibarına darbe vurmak istedi. Bu darbe teşebbüsünü yapanlar bugün tarih önünde de millet önünde de hem mahçup, hem mahkumdurlar. Paralel çete bu hesaplar içine girmişken tek başına değildi. Bugün bu tartışmaları yürütmeye çalışan muhalefet liderlerine sesleniyorum. Biz muhasebemizi yapıyoruz siz de yapın. Bir CHP'li vekil çıktı dedi ki paralel ile işbirliği yaparak hata yaptık dedi. Bunu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne bakarak söyledi. O darbecilerle iş birliği yaptınız. CHP ne yaptı bu dinleme yapanlara sahip çıktı. Haksız bir şekilde vatandaşın onurunu rencide edenlere siyasi iradeyi ve milli iradeyi vesayet altına almak isteyenlerle işbirliği yaptı. CHP'nin kimseye söyleyecek sözü yoktur. Sadece kendi işlerine baksınlar. Bakınız Şişli'de yaşananlara. Şişli eski Belediye Başkanı CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı oluyor, onun oğlu diğerinin yanına veriliyor. Eğer Hayri İnönü seçimi kazanırsa görevi oğluna devredecek. Burada bir vesayet kültürü var. Araya mafya vs giriyor. Burada bir saltanat kültürü var. Cumhuriyet adıyla bağdaşmayan ve burada bir şiddet kültürü var tehdit şantaj kültürü. Şimdi bunlardan Cumhuriyet çıkar mı? İki ayı dolduruyor hala Şişli sorununu çözemediler. Çünkü bu sorun zihniyet sorunu.

HİÇ BİR ŞEKİLDE MÜDAHİL OLMADIK

İkinci boyut komisyonun dün aldığı kararın hukuki boyutu. Soruşturma süreci hukuki bir süreçtir. Şimdi geçen yıl ilgili bakanlarla ilgili iddialar ortaya atıldığında bakanlar görevlerinden istifa ettiler, kendi talepleri ile soruşturma başlatıldı. Soruşturma komisyonunu etkileyecek şekilde açıklamada bulunmak hukuka aykırıdır. Hukukun kendi içinde işlemesine izin vermek gerekir. Bir kez daha söylüyorum. Biz bu süreç içinde hiç bir şekilde komisyona müdahil olmadık, telkinde bulunmadık. Yasaların ve anayasanın getirdiği sorumluluk da budur. İhsası reyde bulunmak bir suçtur. Biz soruşturma komisyonunu kurduk. Süreçte hiç bir şekilde müdahalede bulunmadık telkinimiz olmadı. Şimdi herkesin komisyondan çıkan rapora saygı duyması lazım ve raporun detaylarını beklemesi lazım. Hiç bir şekilde bu tarz bir müdahale doğru değildir. Soruşturma komisyonu kendi vicdanı ile hukuk anlayışı içerisinde bir karar vermiştir bunun gereğini raporunu sunarak yapacaktır. Biz siyaset olarak atılacak tüm adımları attık.

NEYİ NE ZAMAN YAPACAĞIMIZA BİZ KARAR VERİRİZ

Bunun üçüncü ayağına dikkat çekmek isterim. Soruşturma komisyonu kendi kanaatleri yönünde karar alırken şimdi Meclis'imizin AK Parti'yi yönlendirme yaptığı iddiası var. AK Parti bir vicdan hareketidir, bir reform hareketidir. 12 Yıl içindeki başarının arkasında vatandaşlarımızın halkımızın alın teri ile getirdiği vergileri en iyi şekilde koruduğumuzdur. Aksi takdirde yabancı yardımı olmadan, doğalgaz petrol yatağı bulmadan bu rakamlara çıkmışsa o yükselişi sağlayan kadrolar halkın emaneti olan her kuruşa sahip çıkmışlardır. Biz, geçmiş 12 yıl içinde 3 alanda savaş ve seferberlik ilan ettik. Yasaklara, yolsuzluklara ve yoksulluğa. Yasakları birer birer kaldırdık. Başörtü yasağını kaldırdık. Yolsuzlukla mücadele konusunda büyük bir başarıya imza attık. Bu konuda da en net tedbirleri AK Parti aldı. Bütün odakları kaynakları kuruttuk. Ticaret kanununda diğer bir çok doğrudan bu konuda yaptığımız devrim mahiyetindeki çalışmalarla gerçek bir mücadele yürüttük. Statükoya teslim olmadık. Bu mücadele üzerinden birileri AK Parti içinde tartışma çıkarmak isterse bizim kararlarımız etkilemek isterse bizim cevabımız açıktır. 4. Murad'ın bir sözü vardır 'geçme namerd köprüsünden, ko aparsın su seni, yatma tilki gölgesinde, ko yesin aslan seni'. Biz AK Parti'nin lekelenmesine kesinlikle izin vermeyiz. AK Parti birliğini bozmadı, kararlılığını hiç eksiltmedi, azmini hiç kırmadı. Yoluna hep kendi tayin ettiği şekilde devam etti. Dışardan gelen tehditlere boyun eğmedik. Hep gönlümüzü kapalı tuttuk. Bizim milletimizde bizi hiç bir zaman aslanlara yem etmedi. Biz aslanlarla mücadele ettik ama milletimizi arkamıza alarak mücadele ettik. AK Parti vicdanın, adaletin, reformun, yolsuzluklarla mücadelenin ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza biz karar veririz. Soruşturma komisyonunun raporuna saygı duyarız, Meclis'in takdirine saygı duyar, kaldığımız yerden yolumuza tek bir gönül olarak, tek bir yürek olarak devam ederiz. Kimse AK Parti üzerinde oyun oynamaya kalkmasın. AK Parti sadece Meclis grubundan oluşan bir hareket değildir. AK Parti sadece bize oy veren seçmenlerden oluşan bir hareket değildir. Tarihin derinliğinden gelip ebediyete yürüyen bir ruhun bu dönemde tecessüm etmiş şeklidir. AK Parti bize Albayrak gönderin diyen evladı fatihanın siyasi adıdır.
TARİHE BORCUMUZ VARDIR
Geçen haftalarda söylemiştik. Neredeyse her hafta yeni bir reform açıklayacağız demiştik. Herkes bilsin ki kim ne hamle yaparsa yapsın onun karşısında dim dik durmaya karşıyız. 2015 Haziran'ına giderken daha bir çok koalisyonlar kurabilirler. Değişik hesaplar içine girebilirler. Biz geçmişte çok hesabı bozduk, bundan sonra da bozarız. Çünkü nihai hesabı bozacak olan millettir, tarihtir. Bu birlik ve beraberlikten aldığımız güçle milletimizle yola devam edeceğiz. Her biriniz milletin adaletin temsilcilerisiniz. Bugün her zamankinden daha gür bir sesle AK Parti olarak milli irade demeye devam edeceğiz. Önümüze çıkabilecek engellere karşı hiç şüpheniz olmasın tek yürek olacağız. Bizim millete verilmiş sözümüz, tarihe karşı borcumuz var. Allah bunun gereğini yapmayı bize lütfetsin, bu yolda yolumuzu açık eylesin. Allah'a emanet olunuz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.