Şener Şen'den neden gösterilerde yoksunuz sorusuna yanıt
Türk-Alman film festivaline katılan ünlü sanatçı Şener Şen, "Sizi toplumsal içerikli gösterilerde göremiyoruz?" sorusunu yanıtladı.
Şen, Türkiye'nin hiçbir kurala girilmediğini, farklı bir millet olduğumuzu belirterek, "Türk insanı filmlerde kendine ait hikâyeler buluyor" dedi.
Uğur Yücel ise, "Amerikan filmleri görsel efektlere önem vererek, ilgiyi kendisine çekmeye çalışıyor, ama artık bu görselliği insanlarımız cep telefonlarında buluyor. Sinemaya giden filmin afişine bakarak cebimdeki 7 lirayı hangi filme versem diyor. Bakıyor komedi var, neşeli vakit geçirmek için o filme gidiyor. O zaman Türk halkı da komedi filmlerine rağbet ediyor" dedi.
"17 YILDIR DULUM"
Seyirciler Şener Şen'in ailesine ait bir bilgileri olmadığını, eşini çocuklarını hiç görmediklerini ve ailevi durumunu sorunca Şen, "17 yıldır dulum, bir çocuğum var. Bir kızım var" diye yanıt verdi.
"EYLEMİ, HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLARA BIRAKTIM"
Sinema ve tiyatronun toplumsal içerikli mesajlar vermesi gerektiğini söyleyen bir seyirci, Şen'e, "Sizi neden bu tür toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?" sorusunu yöneltti.
Ünlü aktör bu soruya şöyle yanıt verdi:
"Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. Şimdi o kadar ayrı alanlar ki.. Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da biz sadece eylem yapan hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar"
"KEMAL SUNAL BİR TANEDİR, BAŞKA OLAMAZ"
Şener Şen, Hollywood'un kendine göre bir sistemi bulunduğuna işaret ederek, Türkiye ilerlerse Türk sineması da ilerler diye konuştu. Sanatta rakip olunmayacağının altını çizen Şener Şen, "Mesela Kemal Sunal bir tanedir başkası olamaz. Yılmaz Güney bir tanedir başka olamaz" dedi.
"GİŞE YAPAN FİLMLER, ORTALAMANIN ALTINDA ZEKAYA HİTAP EDİYOR"
Uğur Yücel ise Türk sineması neden uluslararası alanda daha fazla ilerleyemiyor sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"İnsanların seviyesi algılaması, yani her anlamda edebiyat okuması sanata bakışı, müzikalitesi ne yazık ki çok ortalamanın altında. Dolayısıyla gişe yapan filmler hep ortalamanın altında zekaya hitap eden işler. Dolayısıyla burada nitelikli, seyirci, biz bunları reddediyoruz bizim sinemamız gelsin diye bir talep yaratmıyor. Bunu yapan yazarları dürtmüyor bu tavır"
EN SON HABERLER
- 1 Ağaç A.Ş.’de ihale öncesi teslimat itirafı: Satın Alma Müdürü usulsüzlüğü anlattı! 31 milyonluk dev ihale...
- 2 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan'dan fon açıklaması: Haksız kazanç sağlayan bedelini ödeyecek
- 3 SON DAKİKA! Antalya siyasetinde flaş kulis: Büyükşehir Başkan Vekili Büşra Özdemir AK Parti'ye mi geçiyor?
- 4 Başkan Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü mesajı
- 5 YÖK Başkanı Özvar: 'Terörsüz Türkiye' hedefi, toplumsal, kültürel, hukuki ve iktisadi boyutlarıyla ele alınmalıdır
- 6 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terörün bitmesiyle savaş baronları kaybedecek"
- 7 Manisa’daki otobüs faciasında eşini kaybeden adam, dehşet anlarını anlattı: “Şoför, yedek şoföre ‘Yanlış yola gittin’ deyince…
- 8 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman: ”Yeni Partiyi yapay zeka yönetse daha başarılı olur”
- 9 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Gölbaşı için daha çok çalışacağız"
- 10 İçişleri Bakanlığı duyurdu! 22 ilde siber suç operasyonu: 327 şüpheli yakalandı