Salı 19.05.2015 00:00
Son Güncelleme: Salı 19.05.2015 21:04

Davutoğlu: 3. Kuvay-i Milliye hareketi AK Parti'dir

Başbakan Davutoğlu Düzce'de halka seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "Şimdi kendi tankını yapan kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Başbakanlık helikopterinin sağ kanadında bir Atak helikopteri, sol kanadında bir Atak helikopteri, dünyanın en iyi helikopterleri arasında yüzde 100 Türk yapımı, Türkiye Cumhuriyeti damgalı helikopterlerle uçuyoruz" dedi.
Davutoğlu, Düzce'deki Anıtpark Meydanı'ndaki AK Parti mitinginde yaptığı konuşmasında, kadınlara artık ilk doğumlarında 300, ikincisinde 400, üçüncü doğumda 600 lira veren şefkatli bir devletin olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yalana doymadığını" belirten Davutoğlu, "Günlerdir söylüyorum, '8 milyon emekli bin liranın altında' iddiasında bulunuyor. 'Yalan' diyorum, çıkıp ispat edemiyor" diye konuştu.
Davutoğlu, iktidara geldiklerinde SSK emeklisinin maaşının 257, şimdi ise bin 35 lira olduğunu, asgari ücretin de 184 lira iken bin liraya çıktığını anımsatarak, AK Parti'nin ülkeye bereketli geldiğini kaydetti.
Kıyas yapmak istediğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin 2002'de yurtdışında özellikle TSK'nın ihtiyacını karşılamak için kapı kapı dolaşıp, hibe istediğini anlattı. Davutoğlu, bazı ülkelerden tank, gemi istendiğini o ülkelerin de kullanılmış eski tanklarını Türkiye'ye verdiklerini ifade ederek, "Şimdi ise kendi tankını yapan kudretli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. İki hafta önce Bitlis'ten Muş'a giderken Başbakanlık helikopterinin sağ kanadında bir Atak helikopteri, sol kanadında bir Atak helikopteri, dünyanın en iyi helikopterleri arasında yüzde 100 Türk yapımı, Türkiye Cumhuriyeti damgalı helikopterlerle uçuyoruz" diye konuştu.
Davutoğlu, geçen sene Türk donanmasının tarihinde ilk defa Afrika kıtasını dolaştığını ve yaklaşık 27 ülkeyi ziyaret ettiğini, donanmada yüzde 100 Türk yapımı Heybeliada savaş gemisinin de bulunduğunu hatırlattı.
Düzce Üniversitesini kurduklarını ve buranın 19 bin 75 öğrencisi bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, üniversitenin Avrupa Girişimcilik Ödülü'nü aldığını ve Türkiye'de teknopark birincisi olduğunu vurguladı.
Başbakan Davutoğlu, Düzce'de iki organize sanayi kurduklarını, Akçakoca'da yakın zamanda bir hastane inşa edeceklerini, içme suyunu çözecek barajını da en kısa zamanda yapacakları bilgisini verdi.
Düzce'deki toplam konut sayısını 6 bin 377'e çıkaracaklarını kaydeden Davutoğlu, yeni terminal binasını en kısa zamanda tamamlayacaklarının sözünü verdi.
Davutoğlu, bütün bu yapılan ve yapılacak hizmetlerin Düzce'nin hakkı olduğunu vurgulayarak, milletin hakkının da yükselen bir Türkiye vatandaşı olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Her seçimde birini parlattılar... 2015'te de Demirtaş'ı parlatmaya çalışıyorlar. Bu medya ve arkalarındaki güçler böyle çabalar içerisindeyken biz, sadece ve sadece millete güvenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi.
Davutoğlu, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde, 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde ülkenin yıkıntılar içinde olduğunu ve IMF'ye borcunun bulunduğunu belirterek, Düzce, Bolu Sakarya ve Gölcük'ün o dönem depremin yaralarını daha saramadığını söyledi.
Depremin yaşadığı 1999 yılında dönemim başbakanı ve bakanlarının Ankara'da Düzce'ye, Sakarya'ya gelemediklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Şimdi bakın nasıl bir kudretli devlet var ki Van'da deprem oldu, bir yıl içinde yeni bir Van inşa ettik. Bir yılda 17 bin 850 konut yaptık. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın Nepal'de bir deprem oldu. Bütün dünya izlerken, Nepal'e inen ilk yardım uçağı, Türk Hava Yolları'nın yardım uçağıydı. Haiti'de deprem oldu, ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağı. Filipinler'de sel baskını, tsunami oldu, ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağı."
Meydandakilere, "Ey Düzce! Milli şuurun toprağa bir tohum gibi ekildiği şehir, böyle kudretli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, meydandakilerden "Evet" yanıtını aldı.
Daha sonra, "Türkiye'yi kim kudretli kıldı?", "Türkiye'yi IMF'nin kapısından kim çekip aldı?", "Türkiye'yi başı dik bir devlet olarak dünyaya kim tanıttı?" diye soran Davutoğlu'na meydandakiler her seferinde "AK Parti" yanıtını verdi.
Muhalefet partilerinin ve paralel yapının bir araya gelerek eski Türkiye'yi kurmak istediğini dile getiren Davutoğlu, "Eski Türkiye, yani koalisyonlar Türkiye'si, yani deprem olduğunda 200 kilometre ötedeki şehre gidemeyenlerin ülkesi, yani bir gecede yüzde 7 bin 200'lük faizlerin ülkesi, yani bir anayasa kitapçığı atıldığı için ülkenin iflas ettiği bir ekonomi" dedi.
Davutoğlu, daha önceden CHP ile HDP'nin birleşimini "CHDP" olarak adlandırdığını anımsatarak, bu partilere MHP ile paralel yapının da katıldığını ve hep birlikte "ETP"yi yani "eski Türkiye partisi"ni oluşturduğunu söyledi.
Kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Baktılar ki millet ayağa kalkıyor, bizi engellemeye çalıştılar. Önce 'genç subaylar rahatsız' diye bir takım darbe hazırlıkları yapıldı. Kurucu genel başkanımızı yasakladılar. 2007'de muhtıra verdiler. 2008'de partimizi kapatma davası açtılar. Gezi olaylarını çıkarttılar. 17-25 Aralık kumpasını kurdular. Bizi durdurabildiler mi? (meydandakilerin 'hayır' cevabı üzerine) İşte gür ses bu."
-"ALLAH VE MİLLET BİZİMLEDİR"
AK Parti iktidarının 12 yıl içerisinde 737 hastane, bin 337 birinci basamak sağlık tesisi, 189 adalet sarayı, 517 öğrenci yurdu ve 117 üniversite binası yaptığını belirten Davutoğlu, 991 bin öğrenciye kredi verdikleri ve daha önce 9 olan doğal gaz kullanan il sayısının Düzce de dahil 74'e yükseltildiğini vurguladı.
"Baktıklar ki bir dev uyanıyor, baktılar ki bu dev sadece Türkiye'yi değil, bütün mazlumları al bayrağın gölgesi altında toplamaya başladı, bu dörtlü çete önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Arkasında bugün onlara pirim veren kartel medyası. Uluslararası işbirlikçileri hep beraber geliyorlar. Biz de sesleniyoruz, hep beraber gelseniz de Allah ve millet bizimledir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Her seçimde birini parlattılar. 2002'de tam AK Parti yürürken önce Genç Parti'yi, sonra 2007'de yeni kumpaslar ile yeni koalisyonlar kurmaya kalktılar. 2011'de yollunu bile bulamayan Kılıçdaroğlu'ndan 'Gandi' çıkartmaya kalktılar. 2015'te de Demirtaş'ı parlatmaya çalışıyorlar. Bu medya ve arkalarındaki güçler böyle çabalar içerisindeyken biz, sadece ve sadece millete güvenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz."
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim siyasetimizde şiddet yoktur, nefret yoktur, öfke yoktur. Biz muhabbet yolcularıyız, biz aşk yolcularıyız, biz kutlu yürüyüşün yolcularıyız, hikmet yolcularıyız" dedi.
Davutoğlu, partisinin, Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Düzce'nin, millet harmanının küçük bir numunesi, Türkiye'nin özeti, kardeşliğin sembol şehri olduğunu belirtti.
"Biz dediklerinde, şu veya bu etnik veya mezhebi kesimi kastederler, şu veya bu şehri. Ama biz, Düzce'den biz dedik mi 78 milyonu kastederiz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bu, bizim 45. seçim mitingimiz. Türkiye'nin her köşesine, her yerine gittik, geldik. Önünüzde söz veriyorum, 81'i de tamamlayacağız inşallah. Ama bakıyorsunuz bir parti sadece Doğu'da, Güneydoğu'da konuşuyor. Diğer yerlere hitap ettiğinde bile hep sınırlı kesimlere. Bir başkası, İç Anadolu'da konuşuyor. Doğu'ya, Güneydoğu'ya gidemiyor. Üçüncüsü sahillerde dolaşıyor. Bir parti var ki Türkiye'nin her yerinde al bayrağı, ak bayrağı dalgalandırıyor. Onun için aramızdaki fark bu. Sayın Bahçeli, bundan bir müddet önce bana dönüp dedi ki, kendince eleştiriyor, 'Doğu'da mele Ahmet, Batı'da yörük Ahmet'. Eksik söylemiş dedim. Türkiye'nin her yerinde bana farklı unvanlarla hitap ederler. Dün Kırşehir'de bana 'Ahi Ahmet' dediler, Erzurum'da 'Dadaş Ahmet' dediler, Sivas'ta 'Yiğido Ahmet' dediler, Elazığ'a gittim 'Gakkoş Ahmet' dediler, Aydın'a gittim 'Efe Ahmet' dediler, Toroslar'a indim 'Yörük Ahmet' dediler. Şimdi Düzce'de bunların hepsi var. Burada da 'Şeyh Şamil'in torunu', 'Evladı Fatihan' derler. Biz, Hakkariyiz, biz Konyayız, biz Rizeyiz, Trabzonuz, Kayseriyiz, İzmiriz, biz Üskübüz, biz Saraybosnayız, biz Kafkaslar, biz Orta Asyayız, biz Kudüsüz. Onlar bunu hissedemezler, onların tarihi yok, onların kimliği sınırlı. Bizim tarihimiz Akçakoca'ya gider, bizim tarihimiz Konuralp'e gider. Bizim tarihimiz Şeyh Edebali'ye gider."
- "AK PARTİ KOLTUK DAVASI DEĞİL, MİLLET DAVASIDIR"
Başbakan Davutoğlu, daha önce yaptığı, seçimi kazanamamaları halinde görevi bırakma çağrısına muhalefet partilerinden yanıt gelmediğini kaydederek, "Onlar Düzce'ye geldiğinde böyle bir topluluğa hitap edemez ki, onlar 81 vilayete gidemez ki, onlar gözgöze milletle konuşabilir mi, gelip Düzce'ye, sizlere hitap edebilir mi, vatan evlatlarının her biriyle diz dize oturabilir mi, onun için korkarlar, biz meydan okuruz, onlar meydandan kaçarlar" diye konuştu.
Miting yaptığı her yerde coşkuyla ve halkla beraber olduğuna işaret eden Davutoğlu, Allah'ın izni ve milletin desteğiyle 7 Haziran'da yeni bir destan yazacaklarını söyledi.
Davutoğlu, eski TBMM Başkanlarından Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'in üç dönem kuralı dolayısıyla yeniden milletvekili olamayacaklarına rağmen her yerde yanlarında bulunduklarına dikkati çekerek, "AK Parti'nin koltuk davası değil, millet davası" olduğunu vurguladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, birilerinin, muhalefet partilerinin kulaklarına "Siz iktidar olamazsınız ama bari AK Parti'nin önünü kesin" cümlesini fısıldadıklarını anlattı.
Miting alanında bulunan ve üzerinde "Paralel dikey fark etmez, Düzce ihaneti affetmez" pankartını okuyan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir de ihanet şebekesi. Dördü bir araya geldiler. Birileri dediler ki üniversite sınavından mülhem, 'Dördünüz bir araya gelin. Dört yanlış bir doğruyu, yani AK Parti'yi götürsün'. Gafiller, bir doğru dört yanlışı götürür. Bizim dört diye bildiğimiz şey Rabia'dır, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlettir. Bakıyorsunuz, düşman kardeşler bile bizim karşımızda birleşiyor. HDP binasına saldırılıyor, HDP'liler suçu AK Parti'ye atmak için MHP'ye pas atıyor. MHP de pası alıyor, 'Biz yapmadık AK Parti yapmıştır'. Bu MHP, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yürütürken şimdi HDP ile aynı çizgide buluşuyor. Siz bunlara oy verir misiniz? Yine İç Güvenlik Reformu'nda, biz 6-7 Ekim olayları bir daha olmasın diye İç Güvenlik Reformu çıkardık. Bir baktık, MHP ile HDP, CHP aynı safta bunu engellemeye kalkıştı. Ben o zaman onlara dedim ki molotof cephesi. Molotofu engellemek için çıkan yasaya karşılar. Şimdi de bunlar paralel cephesi oldular ve hemen AK Parti'ye suçu atmaya kalktılar. Halbuki ilk günden bütün bunlara karşı olduğumuzu, saldırı olduğu anda söyledik.
Yine söylüyorum Düzce meydanından, bizim siyasetimizde şiddet yoktur, nefret yoktur, öfke yoktur. Biz muhabbet yolcularıyız, biz aşk yolcularıyız, biz kutlu yürüyüşün yolcularıyız, hikmet yolcularıyız. Tek AK Partili şiddete bulaşmamıştır, tek bir AK Partili herhangi bir eylemin içinde olmamıştır. Bakın şimdi, bu HDP Eş Başkanı'nın kendisi siyaset yapıyor, dağda kardeşi terörist. Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada demokrasi olmaz. Net tercih yapacaklar, gelecekler milletin huzuruna. Öbür tarafta CHP, biz Çözüm Süreci'ni, milli birlik ve demokrasi projesi olarak ortaya koyduk ama bunlar hem şiddeti kullanıp hem siyaset yapmak istiyorlar. Öbür tarafta CHP, DHKP-C ile birtakım başka terör örgütleri ile irtibatlı kişileri, neredeyse bir takım ilişkilerle Reyhanlı saldırısında, kendi bünyelerinde barındırıyor. Hatay birinci sıradaki aday, Esed'e övgüler düzen, şarkı yapan bir kişi. Şimdi bunlar millete hizmet edebilirler mi? Bunlar milli birliği koruyabilirler mi? Düzce, milli birlik şehri, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve İstiklal Harbimizin meşalesinin yandığı, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün. Türkiye'de üç kez Kuvayımilliye hareketi oldu. Bir, İzmir'e düşman çıktığında, Balıkkesir'de Alacamescit'te Müftü Abdullah Efendi, Mutasarrıf Hilmi Efendi, Belediye Reisi Mehmet Emin Efendi, Hasan Basri Çantay, Vehbi Bolak bir araya geldiler, ilk Kuvayımilliye'yi kurdular ve İstiklal Savaşı'nı kazandık. İkinci Kuvayımilliye, Adnan Menderes'in demokrasi hareketidir. Millet ve devleti barıştırma hareketi. Üçüncü Kuvayımilliye hareketi, AK Parti hareketidir."
MİTİNGDEN NOTLAR...
Düzce'ye helikopterle gelen Davutoğlu, 18 Temmuz Stadyumu'ndan mitingin yapıldığı Anıtpark Meydanı'na seçim otobüsüyle geçti. Davutoğlu'na, yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Konuşma yaptığı platforma eşi Sare Davutoğlu'yla çıkan Başbakan Davutoğlu, Düzcelileri selamladı.
Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski TBMM Başkanlarından Köksal Toptan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Partili Düzce milletvekilleri ve milletvekili adayları ile teşkilat yöneticileri de katıldı.
Vatandaşlar tarafından "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor", "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.
Davutoğlu, konuşmasının ardından, milletvekili adaylarıyla beraber vatandaşlara karanfil attı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.