Salı 02.06.2015 00:00
Son Güncelleme: Salı 02.06.2015 20:45

Davutoğlu: Demirtaş'ı makyajlıyorlar cici çocuk diye

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin sosyal miting kapsamında Gaziosmanpaşa'da vatandaşa seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul da dahil bazı mahallelerde, bölgelerde vatandaşların "Bak, senin şu şu ilde, şu köyde akraban var. Bizim doğrultumuzda davranmazsanız sizin akrabalarınızı cezalandırırız" şeklinde tehdit edildiğini belirterek, "Buradan uyarıyorum, bu tehditlere devam etmeleri halinde her türlü tedbiri alır, seçim güvenliğini sağlarız Allah'ın izniyle ama bu tehditlere boyun eğmeyiz" dedi.
AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Gaziosmanpaşa'da halkla buluşan Davutoğlu, Siirt'te darbedilen genç kızlarla telefonda konuştuğunu ve kendisine "Merak etmeyin Başbakanım, ne yaparlarsa yapsınlar, biz 7 Haziran'a kadar meydanlardayız" denildiğini söyledi.
"Şimdi, Siirt'te bu baskılar altında onlar meydandayken, Gaziosmanpaşa meydandan çekilinir mi? Ev, ev dolaşacak mıyız? Bunların iç yüzünü anlatacak mıyız? Türkiye'nin birliğini, kaderini bozmak isteyenlere bir ders verecek miyiz?" diyen Davutoğlu, yine Siirt'te Yasin Aktay'ın, Van'da Burhan Kayatürk'ün, Ağrı'da Abdülhalim Fırat'ın saldırıya uğradığını anlattı.
Ahmet Davutoğlu, bu saldırılar karşın muhalefet partilerinin seslerinin çıkmadığını, kınama yapmadıklarını aktararak, şöyle devam etti:
"Bir baktınız CHP, MHP paslaşıyor, HDP paslaşıyor. HDP'liler dedi ki, güya MHP'ye karşılar, dediler ki, 'Bunu MHP'liler yapmamıştır, AK Parti'liler yapmıştır.' MHP'liler de HDP'lilere güya bölücü derler, terörist derler, güzel bir pas aldılar, dönüp 'HDP'liler haklı, bunu AK Parti yapmıştır' dediler. Görüyor musunuz kim kimle paslaşıyor? Sonra CHP de aynı sözü sarfetti. Ama bulduk çıkardık, DHKP/C'li biri çıktı. Bu sefer hepsi birden DHKP/C'yi savundular. Bunların ikisi de Esed'in dostu. Ben her zaman söylüyorum, Esed Arap Baasçısı, CHP Türk baasçısı, HDP de Kürt baasçısı. Bunların tarihle, inançla, milli değerle hiç irtibatı yok. Haçlı ağzıyla konuşurlar, bunlar Batı'daki lobilerin ağızlarıyla konuşurlar ve o lobilerin hizmetindeler. Bütün bilinen lobiye mensup basın organları, yurtdışında hepsi bir ağızdan 'HDP'ye destek verelim, HDP'yi yükseltelim' diyorlar. Siz bu lobilerin oyununu bozar mısınız? Şimdi, üç legal parti, CHP, MHP ve HDP işbirliği içindeler. Üç tane de illegal, DHKP/C, Kandil PKK yani bir de Pensilvanya çetesi. Siz bu 6'lı şer cephesine bir ders verir misiniz? Öyle bir tablo var ki, Pensilvanya'ya vuruyorsun cevap CHP'den geliyor. CHP'ye dokunuyorsun cevap HDP'den. Ona bir şey söylüyorsun MHP'den. Hepsine bir şey söylüyorsun Kandil konuşuyor sonra da DHKP/C. Tuzağı görüyor musunuz?"
"HİÇBİR TEHDİDE PABUÇ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, birinci parti olamazsa görevi başka birine devredeceğini söylediğini ancak muhalefet partilerinden hiç ses çıkmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kılıçdaroğlu 'Ben yüzde 25'e razıyım", MHP dedi 'Ben yüzde 15', öbürü de zaten barajın altı, üstü. Bunların iktidar olma niyetleri yoksa niyetleri ne? AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak.
2011'de 'Gandi' diye maskelemek, 'Gandi' diye makyajlamak istediler, ardından 'Çarkçı Kemal' çıktı. Şimdi de Demirtaş'ı makyajlıyorlar 'cici çocuk' diye, onun arkasından da terör çıkıyor terör. Şiddet çıkıyor, vandalizm çıkıyor. Bu ulusalcı güya, Cumhuriyet bir röportaj yapıyor, onunla birlikte Demirtaş da 'Eğer 7 Haziran'da seçimlerde barajı geçemezsek kan kusturacaklar' diyor. Bizi kanla, gözyaşıyla korkutmaya çalışan bu adamlara destek verir misiniz? İşte buradan sesleniyorum, İstanbul'da dahi bazı mahallelerde, bazı bölgelerde gidip buradaki vatandaşlarımıza 'Bak, senin şu ilde, şu köyde akraban var, bizim doğrultumuzda davranmazsanız, sizin akrabalarınız cezalandırırız' diye tehditler yaptıklarını biliyoruz. Tek tek tespit ettik. Buradan uyarıyorum, bu tehditlere devam etmeleri halinde her türlü tedbiri alır, seçim güvenliğini sağlarız Allah'ın izniyle. Ama bu tehditlere boyun eğmeyiz. Ne Doğu'da ne Güneydoğu'da ne İstanbul'da ne İzmir'de ne Ankara'da ne Hakkari'de ne Diyarbakır'da bir tek vatandaşım dahi çekinmesin, korkmasın, 90'ların Türkiye'si yok, kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti var."
Artık vatandaşlara 90'lı yıllarda olduğu gibi, "Sen niye Kürtçe konuşuyorsun", hapishaneye giden annelere, "Evladınla Kürtçe konuşamazsın" diyen bir devlet olmadığını anlatan Davutoğlu, olağanüstü hali, devlet güvenlik mahkemelerini kaldırdıklarını, Kürtçe, Türkçe, Boşnakça gibi dillerde televizyon yayınlarına başladıklarını, Türk-Kürt ayrımı yapmadıklarını kaydetti.
Davutoğlu, aynı zamanda kudretli olduklarını vurgulayarak, "Hiçbir tehdide pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. İşte buradan seçim yaklaşırken bütün partilere, bütün taraflara sesleniyorum, milleti tahrik edecek söylemlerden kaçınsınlar. Milletimize herhangi bir baskı uygulamaya kalkmasınlar. Kim baskı uygularsa, karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ama en önemlisi de milleti bulur" dedi.
Türkiye'nin her bölgesinde muhteşem mitingler yaptıklarını anlatan Davutoğlu, "İzmir'de muhteşem miting yaptık. Güya CHP'nin kalesi diye CHP'liler bunu satmaya çalışıyorlar. İzmir bizim kalemiz, bizim. İzmir bizim istiklalimizin şehri. Diyarbekir'de muhteşem bir miting yaptık. Oraya da HDP 'bizim kalemiz' diyor. Diyarbekir biziz, biz Diyarbakırız. Her yer böyle. Trabzon, Samsun her yeri tek tek saymak istemiyorum. Karadeniz'de de coşkuluyuz. Akdeniz'de de doğuda da batıda da. Kuzeyde de güneyde de" değerlendirmesinde bulundu.
"ALLAH ŞAHİT HİÇBİR YETİM, ÖKSÜZ SAHİPSİZ KALMAYACAK"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2002'de MHP'nin koalisyon üyesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
"CHP zihniyetinin DSP ile devam ettiği dönemde Türkiye IMF'ye muhtaçtı. 2002'de IMF'ye muhtaç olan Türkiye'den, bugün IMF'ye borç veren Türkiye'yi kim çıkardı? Kendi ATAK helikopterini yapan Türkiye'yi kim çıkardı? Kendi uçağını yapan Türkiye'yi kim çıkardı? Kendi savaş gemimizi kim yaptı? Kendi uzay ajansımızı kim kuruyor? Söyleme zamanı geldi. Kılıçdaroğlu'nun kulağına biri fısıldamış bizim 15-20 yıl önce yazdığımız, 13 yıldır da uyguladığımız merkez ülke kavramını 2035'e vade veriyor 'o zaman bunu yapacağız' diye."
Davutoğlu, 2019'a kadar sadece İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını, en uzun kuleli köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni, Kanal İstanbul Projesi'ni yapacaklarını belirterek, "Denizin altından geçen, dünyada ilk defa boğazın iki yakasını birleştiren üç katlı tüneli yapıyoruz. İzmir-İstanbul otoyolu üzerinden dünyanın dördüncü asma köprüsü olan İzmit Körfez Köprüsü'nü yapıyoruz. Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. Türkiye artık kudretli bir Türkiye" diye konuştu.
Emekli maaşlarını en az dört, Bağ-Kur tarım emeklililerinin maaşlarını ise en az 12 artırdıklarını, taşeronların sorunlarını çözdüklerini, geri kalanlarınkini de bitireceklerini anlatan Davutoğlu, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulamayı başlattıklarını, öksüz ve yetim çocuklarının hepsine ayda 100 lira verdiklerini söyledi.
"Yetimlere sahip çıkan bir parti Allah aşkına milletin ve Allah'ın rızasını almaz mı? Allah şahit hiçbir yetim, öksüz sahipsiz kalmayacak" diyen Davutoğlu, annelere doğum hediyesi vermeye başladıklarını kaydetti.
"KILIÇDAROĞLU, BİZİM YAPTIKLARIMIZI YAPILACAKMIŞ GİBİ SUNUYOR"
Her engelliye 410 lira, aile bakıyorsa 787 lira verdiklerini dile getiren Davutoğlu, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
"Şimdi bunlar bunun yeni yeni keşfediyor. Kılıçdaroğlu, bizim yaptıklarımızı yapılacakmış gibi sunuyor. Bakın cahilliğe, Kars'a gitmiş. Kars'a et ve balık kurumu, et ve süt kurumu yapacağım diyor. Güzel ama biz 3 sene önce yaptık zaten. Et ve Süt Kurumu var şu anda. Bu Kılıçdaroğlu'na bir hesap, hafıza dersi verelim mi? Yani 'Et ve Süt Kurumu'nu AK Parti yaptı, sen neyin vaadini veriyorsun' diye soralım mı? Bu HDPli'ye 'Türkiyeli isen Türkiyeli gibi konuş, al bayrakla konuş' diyelim mi? Diyelim mi? Bu MHPli'ye 'Milliyetçilikten bahsediyorsan önce 2002'de bırakıp kaçtığın iktidar koltuğunda nasıl bir Türkiye bıraktın, hesabını ver' diyelim mi? Diyelim mi? 7 Haziran yaklaşıyor. hesap günü."
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş metro hattını inşa ettiklerini belirterek, Gaziosmanpaşa'nın da artık kenarda, metruk, yalnız bir ilçe değil, bütün metro, tramvay hatlarının geçiş noktası olduğunu anlattı.
Habipler'den Edirnekapı'ya Vezneciler'e giden raylı sistemi metro haline getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:
"Siz 7 Haziran'ın methiyesini şimdiden ilan ediyorsunuz. Peki beraber yürüyecek miyiz? 7 Haziran'a kadar bu kutlu kervanı hedefe ulaştıracak mıyız? Bütün bunlar Gaziosmanpaşa'yı İstanbul'un en önemli kavşak noktaları halinden daha iyi bir hale getirmek için. Yine Gaziosmanpaşa'nın bir müjde beklediğini biliyorum. Gaziosmanpaşa'da bazı hukuki gerekçelerle mahkeme kararı sebebiyle gecikmiş olan kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştireceğiz. Çok geniş bir yeşil alana, aynı zamanda dayanıklı, depreme dayanıklı en çağdaş konutlara sahip olacak yeni bir Gaziosmanpaşa'yı hep beraber kuracağız. Gaziosmanpaşa'nın yüzde 40'ı kentsel dönüşüme tabidir. Hep beraber sizlerin yardımı ve katkısıyla omuz omuza Gaziosmanpaşa'yı İstanbul'un yıldız ilçelerinden, öncü ilçelerinden biri haline getireceğiz. Var mısınız?"
Ülkenin gençlerden çok şey beklediğini vurgulayan Davutoğlu, gençlerden beklentilerini "Madem buradasınız bana söz verin, ilk beklediğimiz, bu seçimde ilk oyunu kullanacak buradaki her bir genç, en az 10 genç bulacak, arkadaş bulacak tamam mı? İlk oyunu kullanacak, en güzel gençlik kollarımız, bölge milletvekili adaylarımızdan biri Abdurrahim Boynukalın da gençlik kolları başkanımız. 'İlk oyum, ilk heyecanım' diye güzel bir kampanya başlattı. Gençler, gençleri ayağa kaldıracak mıyız?" şeklinde sıraladı.
Lisans öğrencilerine 330, yüksek lisansa 660, doktoraya ise 990 lira burs verdiklerini dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Bunları gençler kim verdi? Şimdi daha ileri bir adım daha attık. Avrupa Birliği Bakanımız da burada. Gençlerimiz yurtdışına çıkıyor, Avrupa ile Asya'yı, Afrika'yı hele hele Tuna'yı görsünler diye Gaziosmanpaşalılar, Türk Hava Yolları'yla konuştuk, yurtdışına çıkan gençler 12-25 aralığında ise yüzde 30 biletlerinde indirim yapıyoruz. AK Parti döneminde yetişen gençlik daha büyük hedeflere yürümeye var mısınız? Biz de sizlerle gurur duyuyoruz."
NOTLAR
Başbakan Ahmet Davutoğlu, tören alanına gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı.
Davutoğlu konuşurken zaman zaman, "Bu ülke sizlerden çok şey bekliyor", "Selo pabuçu yarım, çık dışarıya oynayalım", "Katil HDP giremezsin Meclis'e", "Katil HDP işbirlikçi CHP", "Gençlik burada hocasının yanında" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor", "AK gençlik hazırlan hedef 7 haziran" sloganları atıldı.
Tören alanının değişik yerlerine, Türk Bayrağı, AK Parti flamaları, Davutoğlu posterleri ile "Daima adalet, daima kalkınma", "İstanbul'un kararı istikrarın devamı" yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca, bir binaya asılan, Davutoğlu'nun resminin yanında "Türkiye'nin 'bilge adam'ı, ilçemize hoş geldiniz" yazan pankart dikkati çekti.
Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, isimleri anons edilen milletvekili adayları sahneye çıktı. Bu esnada Gaziosmanpaşaspor atkısı takan Davutoğlu, adaylarla ve protokol üyeleriyle vatandaşları selamladı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ardından vatandaşlara karanfil dağıttı.
Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Mehmet Muş ile Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve milletvekili adayları katıldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.