Paralele tam blokaj! Resmen kırmızı kitapta
Kırmızı Kitap’ta ‘Milli güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapı’ların ‘tehdit’ olarak yer almasının ardından, Paralel yapıyla topyekun bir mücadele dönemi başlıyor. Hükümet kararıyla, alınacak tedbirler tüm kurumlara duyurulacak.
Milli iradeye tehdit
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 7 saat süren bir önceki MGK toplantısında paralel devlet yapılanmasının, Kırmızı Kitap'ta 'Hükümetleri tehdit eden yapı' olarak yer alması benimsenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 29 Haziran'da son MGK'dan sonra yapılan açıklamada, "paralel yapı" vurgusu yapılarak, Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekilmişti.
MGK'nın kararı iletildi
Başbakanlığa ulaşan MGK tavsiye kararı, Bakanlar Kurulu'nda hemen imzaya açılarak onaylandı ve "Bakanlar Kurulu kararı" haline dönüştürüldü. Uygulamadaki detaylar, Hükümetin bu konuda tüm kurumlarla yapacağı mücadele ile yürütülecek. 28 Şubat sürecinde yapılan MGK toplantılarında kırmızı kitapta irticai tehdit olarak cemaat faaliyetleri de konulmuştu. Ancak bu faaliyetler AK Parti döneminde sivil toplum örgütü gibi değerlendirildi. Dini alanla sınırlı kalan faaliyetlerin tehdit olarak algılanması önlendi. Ancak devleti içten ele geçirmek isteyen oluşumlar dini ve ideolojik duruşlarına bakılmaksızın iç tehdit kapsamına alındı.
MGK'nın tavsiye kararında, "seçilmiş hükümetler veya millet iradesine dayalı iktidarları, istikrarı bozacak şekilde devirmeye yönelik teşebbüsler"in hepsini kapsayacak şekilde bir hedef çizildi. Bu çerçevede devlet içinde "legal görünümlü illegal yapı"lara karşı mücadele edilmesi kararlılığıyla Paralel Devlet Yapılanması vurgusu yapıldı. Bu şekilde çizilen hedef ile bugün için mücadele edilen paralel örgütün yanı sıra, başka yapılanmaların da devlet için tehdit oluşturacak şekilde büyümesinin önüne geçecek tedbirlerin alınması sağlanacak.
GÜLEN'İN SARAYINA ABD'Lİ KORUMA
Fetullah Gülen'in ABD'nin Pensilvanya kenti Saylorsburg kasabasındaki malikanesini ziyaret edenlerin sayısı son dönemde bir hayli azalırken, güvenlik tedbirlerinin artırılması dikkati çekiyor. Malikanenin giriş kapısının kontrol noktasında, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlileri gözlemleniyor. Görevliler, Gülen'in sağlık durumuyla ilgili tüm soruları cevapsız bırakırken, kapıdaki Amerikalı güvenlik görevlisi kendisinin bir "ibadethane"yi koruduğunu ifade etti.
İsrail'i sevdirme seansları yaptırıyor
ABD'DE Müslüman gençlere "Yahudileri anlama" ve 'İsrail'i sevdirme' seminerleri veren Müslüman Liderlik İnisiyatifi (MLI) akademisyen ve yazarların tepkisini çekti. Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığı ile bilinen Yahudi kuruluşu Shalom Hartman Enstitüsünün finanse ettiği MLI programının tanıtımında, Kuzey Amerika'daki genç Müslüman liderlere, "Yahudilerin, Yahudilik ve İsrail'e nasıl baktıklarının" anlatılmasının hedeflendiği savunuluyor. 13 aylık periyotlarla düzenlenen programın katılımcıları, ABD'deki seminerlerin yanı sıra İsrail'e de ziyaret gerçekleştiriyor. Programın direktörleri ise Duke Üniversitesi'nden Abdullah Antepli ve Yahudi Shalom Hartman Enstitüsü (SHI) uzmanlarından Yossi Klein Halevi. Paralel Devlet Yapılanmasına yakınlılığıyla bilinen ve bu örgütün toplantılarını sunan Antepli'ye ABD'li Müslümanlar tepki gösteriyor. Leyla El-Haddad, Kamal Ebu Shamsieh, Zareena Grewal, Hatem Bazian ve Omid Safi, programın sonlandırılması için imza kampanyası başlattı.
Star
EN SON HABERLER
- 1 İBB’de bütçe krizi derinleşiyor! 215 Milyar TL borç, 59 Milyar TL açık!
- 2 Trump'ın tehlikeli deneyi neye mal olacak?
- 3 Emine Erdoğan Küresel Donörler Forumu'nda konuştu! “Dünyanın en büyük utancı Gazze’de yaşanıyor”
- 4 İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan seferleri durdurma kararı: İBB'den 5 milyar TL alacağını tahsil edemedi!
- 5 Bahçeli'den CHP'ye sert tepki: Kaos siyasetine hız verdi
- 6 Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı ile görüştü!
- 7 2022 yılında şehit olmıştu! Tokyürek'in naaşına ulaşıldı
- 8 SON DAKİKA | Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un tutukluluk itirazları reddedildi
- 9 Milli Savunma Bakanı Güler: Silahı bırakmamakta ısrar eden hedefimiz olmaya devam edecektir
- 10 Yavaş Ulaştırma Bakanlığı’nı suçlamıştı! İzin vermiyor dediği yeri Ulaştırma Bakanlığı yapıyormuş