Örgütün beynine girildi!
İzmir’de FETÖ’ye ait 29 okul ve 15 ayrı adrese yönelik polis operasyonu başlatıldı. Örgüte yardım yataklık ettikleri ve mali kaynak sağladıkları gerekçesiyle gerçekleştirilen operasyonda Fethullah Gülen Gurubu’nun ünlü okulu Yamanlar Koleji de bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatı ile gerçekleştirilen operasyonun gerekçesinin FETÖ örgütüne yardım yataklık, mali ve insani kaynağı sağlanması olarak belirtildi. Arama başlatılan adresler arasında Pensilvanya'da yaşayan ve hakkında 2 ayrı arama kararı bulunan Fethullah Gülen için özel önemi bulunan Yamanlar Koleji de bulunuyor. ABD'ye gidene kadar en özel toplantılarını yaptığı Yamanlar Koleji'nin merkez binasında da ve çeşitli şubelerinde de arama başlatan polis, şüpheli gördüğü evraklara el koyarken aramaların gün boyu sürebileceği belirtiliyor.
Mali polisin FETÖ örgütü kontrolünde olduğu iddia okullarda çeşitli imar yolsuzlukları da tespit ettiği, bir okulda yangın raporu alınamaması üzerine sahte yangın raporu düzenlenerek çocukların canlarının tehlike altına atıldığı belirlendi.
EN SON HABERLER
- 1 Son dakika | Başkan Erdoğan'dan Yeni Papa 14. Leo'ya tebrik mektubu
- 2 Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'e boykot tepkisi: Bunun adı ekonomik tetikçilik
- 3 2025 kurbanlık fiyatları açıklandı
- 4 Son dakika: Beykoz Belediyesi’ne yeni yolsuzluk soruşturması
- 5 İmamoğlu’nun konutundaki hard diskleri söken personel tutuklandı: “Talimatı koruma müdürü verdi”
- 6 Kurtulmuş'tan Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporuna tepki
- 7 Bakan Yerlikaya, “Zehir tacirleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz”
- 8 Son dakika:Terör örgütü PKK fesih kongresini topladığını duyurdu! İşte ilk açıklama
- 9 Bellona Mobilya’nın satış ihalesinde 570 kez fiyat artırıldı
- 10 Sözcü TV'de büyük kavga! Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e ağır sözler: O sözleri yedirirler