TBMM'de yemin krizi
Meclis'te bakanların yemin edip etmemeleri oylandı. Yemin etmeme yönünde karar çıktı

1 Ekim'e kadar tatilde olan TBMM bugün 'olağanüstü' toplandı. Gündemde süresi dolan Suriye-Irak tezkeresi için yapılacak oylama var.
VEKİLLER KARŞI ÇIKTI
Ancak tezkere oylama öncesi 'yemin' törenine geçilmesi yönünde görüş bildiren Koray Aydın'a CHP, MHP ve HDP'li vekiller karşı çıktı.
Yapılan oylamada CHP, MHP ve HDP yemin etmemeleri yönünde oy kullandı.
BAĞIMSIZ VEKİLLERİN KARARLARI VERİLİYOR
AK Parti ise yemin etmeleri yönünde oy kullandı. Bakanların yemin etmemeleri yönünde karar çıktı. CHP, MHP ve HDP'ye göre 11 bağımsız Bakan, bağımsız değil. Sayım sonrası gerginlik yaşandı ve Meclis'teki oturuma ara verildi. 11 Bağımsız Bakanın yemin edip etmeyeceğini aradan sonra karar verilecek.
YEMİN SORUNU SON AŞAMADA ÇÖZÜLDÜ!
Yapılan son oylamanın ardından 11 Bağımsız Bakanın yemin edeceği sonucu çıktı. Bağımsız Bakanlar Genel Kurul'da yemin ediyor.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'den Ekvador'daki saldırıya kınama
- 2 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten barış diplomasisi açıklaması
- 3 SON DAKİKA... ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor!
- 4 İHH Gazze için yürüyor
- 5 Metrobüs kazasında yeni görüntüler ortaya çıktı
- 6 Kassam Tugayları videoyu paylaştı: “Sayıyı merak ediyorsanız Sara Netanyahu'ya sorun”
- 7 Başkan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
- 8 Kütahya'da sır olay: Kayıp esnaf 4 gündür her yerde aranıyor!
- 9 SON DAKİKA... Başkan Erdoğan Macron ile görüştü: Gündem Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes!
- 10 İBB’nin çöktüğü Mehmet İlhan Gülay her şeyi itiraf etti: İmar karşılığında 10 milyon dolar bağış yaptık!