Cumartesi 12.09.2015 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 12.09.2015 19:42

AK Parti 5. Olağan kongresi tamamlandı

Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi yapıldı. Bin 295 delege 50 kişilik listeyi onayladı

İŞTE AK PARTİ MKYK ADAYLARI:

1- Abdülhamit Gül
2 -Ali Aydınlıoğlu
3- Alev Dedegil
4- Asuman Erdoğan
5- Ayhan Sefer Üstün
6- Ayşenur Bahçekapılı
7- Aziz Babuşçu
8- Bekir Bozdağ
9- Berat Albayrak
10- Binali Yıldırım
11-Bülent Gedikli
12- Burhan Kuzu
13- Cemil Çiçek
14- Çiğdem Karaaslan
15- Edibe Sözen
16- Efkan Ala
17 - Faruk Çelik
18- Fatih Şahin
19- Fatma Betül Sayan Kaya
20-Galip Ensarioğlu
21-Hamza Dağ
22-Hayati Yazıcı
23-Mehmet Mehdi Eker
24-Mehmet Ali Şahin
25-Mehmet Babaoğlu
26-Mehmet Doğan Kubat
27-Mehmet Erdem
28-Mehmet Müezzinoğlu
29-Mehmet Muş
30-Mehmet Özhaseki
31-Metin Doğan
32-Mevlüt Çavuşoğlu
33-Mustafa Ataş
34-Mustafa Şentop
35-Naci Ağbal
36-Nihat Zeybekçi
37-Nurettin Canikli
38-Nükhet Hotar
39-Numan Kurtulmuş
40-Ömer Çelik
41-Öznur Çalık
42-Ravza Kavakçı Kan
43-Recep Akdağ
44-Selçuk Özdağ
45-Selçuk Öztürk
46-Süleyman Soylu
47-Vedat Demiröz
48-Yalçın Akdoğan
49-Yaşar Karayel
50-Zeki Aygün

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasına, şehitleri rahmetle anarak başladı. Başbakan Davutoğlu, şehitler ve dün Mekke'de hayatını kaybeden hacılar için Fatiha okunmasını istedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Yüce şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle anıyor, ailelerine taziyelerini bir kez daha sunuyorum. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu salonda müzik icra edilmeyecek şehitlere saygıdan dolayı ama bu salonda en iyi müzik icra ediliyor bu salonda yüreklerin ritmi var. AK yürekliler Fırat kenarından, Dicle'den Çoruh'tan gelen ak yürekliler bugün yürekler vatan, vatan, vatan, millet, millet, millet, birlik, birlik, birlik, kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik diye çarpıyor. Dava arkadaşlarım hepinizi saygı ile selamlıyorum. Yurt dışından gelen değerli misafirlerimize hoş geldin diyorum.

O DEV AYAĞA KALKTI DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEZ

Hepimiz omuz omuza bir hareketin kardeşleriyiz, omuz omuza bir hareketin yürüyen yürekleriyiz. AK Parti, bir yürek hareketidir. AK Parti, bir vicdan hareketidir. AK Parti, susturuldu zannedilen, uyudu zannedilen bir devin ayağa kalkmasının adıdır. O dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. O dev ayağa kalktı artık tereddüt yok, artık herhangi bir şekilde durmak yok.

Engelleri koydular önümüze, her türlü engeli karşımıza çıkardılar ama 3 Kasım'da iktidar olmamız engelleyemediler.

3 – 12 Ekim ve 2003… En büyük kongrelerimiz… Irak savaşı, Kıbrıs sorunları, ekonomik krizler… Birinci olağan kongresinde biz buradayız dedik.
2003'de ilk kongreyle birlikte ciddi zaferler birlikte geldi. MGK çok çetin sorunlarla boğuştu, önünde AB süreci bekliyordu.
İktidarda kalamaz denilen AK Parti iktidarını milletle pekiştirdi. Bu sefer baktılar ki AK Parti şuuru engellenemez sözde Cumhuriyet mitingleri yaptılar.

2006'da bu sefer yeni kadrolar yeni sınavlarla karşılaştık, her sınav bize bir zafer vesilesi oldu. 2007'de e muhtarıyla maruz kalındı, sizlerin AK Parti yolunda ayrılacağınızı zannettiler. AK Parti kadroları seçime gitti, sadece başbakanlık makamını değil cumhurbaşkanlığını makamını da aldı.

Milletimiz bu desteğini hep sürdürdü, AK Partinin bağrından cumhurbaşkanı çıkmasını engellemek isteyenler yine hüsrana uğradılar. Halkın ilk oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı da bu kadrodan çıktı.
İşte sınamalar zaferlerl birlikte gelir. Sınava, çileye hazır olmayan bizim aramıza gelmesin.
Biz zor günlerin hareketiyiz. Zor günler arka arkaya geldi, baktılar ki engelleyemiyorlar bu kez parti kapatma davası açtılar.
Şimdi soruyorum milletin bağrından çıkanları kapatmak, susturmak, durdurmak mümkün mü.
"ZANNETTİLER Kİ AK PARTİ DÜŞÜŞTE"

Gür bir sesle hep beraber milli irade dedik, özgürlük dedik, adalet dedik. İşte 2009 kongresiyle iş başına gelen kadrolar küresel krizle mücadele etmek zorunda kaldı. Yine 2009 kongresiyle birlikte hayırlar fethola, şerler defola demeye devam ettik.
Bütün yasakları kaldırdık.
Allah'ın lütfettiği bir mekanda Yeni Türkiye'yi inşa etmektir. Yeni bir zafer kazandık, zannettiler ki AK Parti düşüşte.
O zaman başkanımız kadrolara aynı mesajı verdi. Durmak yok yola devam ve 2011 zaferine yürüdük. En büyük oy oranını alıp büyük başarılara imza attık.

2012 kongresi… Çetin yollardan geçilip gelindi.. Yeni bir dönemin ışığını ortaya çıkardı. Yola çıkan kadrolar 2023'e yürüme kararı aldı.
Kocaeli de yerinde bütün Türkiye de yerinde Allah'ın izniyle… Gençler bu heyecanı 1 Kasım'a taşımaya var mısınız? Bu kongre heyecanıyla 1 Kasım'da yeni bir zafer yazmaya var mısınız? Toprağa sağlam basmaya hazır mısınız? Yolumuz açık olsun inşallah.
Gelin hep beraber muhasebemizi devam ettirelim.

BÜTÜN ÇAKALLAR ORTAYA ÇIKTI

Askerlerimize, polisimize saldırmaya başladılar. Zannettiler ki bu ülke sahipsiz. Çakallar puslu havaları sever, bütün çakallar ortaya çıktı. Onların karşısına Anadolu yiğitleri, AK Parti ayağa kalktı. Bu ülkenin kaderini kimseye bırakmayız dedik.
Türkiye'de 2 zihniyet çarpışıyor. Milleti bölenler, kutuplaşmaların önüne açanlar, özgürlük alanlarını daraltanlar…
Bakınız 12 Eylül yapılan uygulamalarla ayrıştırıcı bir etki yapmışsa, terörün getirdiği ayrıştırıcı zihniyet aynıdır. Ne dikta yönetimine ne de teröre karşı taviz vermeyeceğiz.

Kendisi gibi düşünmeyenlere karşı AK Parti her zaman milli birliği temsil etti. Bir kez daha AK Parti kadrolarının olağan büyük kongresinde gür bir sesle söylüyoruz. Hem güvenlik hem özgürlük hem demokrasi diyoruz.

Ağır sorumluluğu net ve açık bir talimat verdik. Türkiye'nin he köşesinde sadece ve Sadece meşruiyet hakim olacak.

Kim huzur bozmak isterse onlara karşı en şiddetli ceza verilecek. Bunların odaklandıkları her merkezde Türkiye Cumhuriyeti'nin operasyonlarıyla temizleniyor. Milletime sesleniyorum hiç tereddüt etmeyin Türkiye bu güce ve kudrete sahiptir.

Terör saldırıları karşısında fethetmek istediğimiz kardeşliktir. Kim ayrıştırıcı bir tutum, zulüm uygularsa onu.
"DİYORLAR Kİ KÜRTLERİN DEVLETİ NERESİ"

Bu operasyonlarımız kesinlikle hiçbir şekilde 90'ların güvenlikçi anlayışı ile ilişkilendirilemez. O yıllar faili meçhuller vardı. O yıllarda kendi yaylasında, mezrasında yaylasına çıkamayanlar vardı. O yıllarda birçok baskı ile kendi anadilinde ağıt yakamayanlar vardı. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinde Türk, Kürt, Sünni, Alevi 78 milyon bütün özgürlüklerle tanıştı. Bu özgürlüklerle birlikte vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlarıma sesleniyorum, 'Omuz omuza veriniz. Selamı, barışı, kardeşliği egemen kılalım'. Diyorlar ki 'Kürtlerin devleti neresi?' Net bir sesle söylüyorum, Türklerin de Kürtlerin de Sünnilerin de Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir."

BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Kamu düzeni mutlak surette sağlanırken, sivil vatandaşlarımıza Doğu'da, Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize en küçük bir şekilde, demokratik hukuk devleti kuralları içinde en küçük bir zarar verilmeyecektir, kardeşlerimiz korunacaktır. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizler Hakkari'de hakkınız olduğu kadar Edirne'de de hakkınız var. Batı'daki kardeşlerime sesleniyorum, Kuzey'deki, Güney'deki kardeşlerime de, sizlerin Edirne'deki hakkınız kadar Hakkari'de de hakkınız var. Bu toprakların her bir santimetrekaresinde bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız.

AK PARTİ İNŞA, İHYA VE VE İMAR HÜKÜMETLERİDİR

12 yıllık AK Parti hükümetleri tam bir inşa, ihya ve imar hükümetleridir. Hiçbir şekilde, herhangi bir tarzda bu birikimi yok sayacak şekilde bir koalisyona giremezdik. Birileri bütün AK Parti iktidarlarını tam bir başarısızlık gibi gösterip, restorasyondan bahsederse biz ona kendi imar ve inşa planımızı, ihya planımızı anlatırız.

1 KASIM SEÇİMLERİ YENİ BİR MİLATTIR

1 Kasım seçimleri hakkında da konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehitlerimizin toprağa düştüğü bugünlerde, bu şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi bir siyasi hesap yapan olursa, onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Kim Türkiye'yi kana bulamak isteyen, kim Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor" dedi.

TÜZÜKTE DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz, Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz

***

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...


Başbakan Ahmet Davutoğlu partilileri selamladı

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salona giriş yapmasının ardından başladı.
Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu önünde toplanan partililere hitap ettikten sonra, kongre salonuna girdi.
Salona, eşi Sare Davutoğlu ile gelen Davutoğlu, kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamladı. Davutoğlu, platform üzerinden inerek engelli vatandaşlarla tokalaştı. Davutoğlu'nun salona girişi sırasında ekranda "İlk günkü aşkla" yazısı belirdi.
Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Davutoğlu'nun yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.
Bu arada, salonda, "Onlar konuşur AK Parti yapar", "Lafa değil icraata bakarım", "Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın", "Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin lideri", "Bu ışık sönmeyecek", "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan", "Biz birlikte Türkiye'yiz", "Hayaldi gerçek oldu", "Doğru karar istikrar", "Yeni Türkiye yolunda daima ileri" yazılı pankartlar asıldı.
Davutoğlu'nun salona girişi öncesinde salon ışıklarının bir bölümü söndürülürken, partililerin cep telefonlarının ışıklarını yaktıkları görüldü.
Türkiye'yi temsil eden yöresel kıyafetler giyen kadınlar, salondaki platform üzerinde koridor oluşturdu.
Diyarbakır il teşkilatına mensup partililerin, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı salondan büyük alkış aldı.
Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle anlatılırken, yabancı konuk ve gazeteciler için Kürtçe, Rusça, Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek.
Konuşmalar, salon dışında kurulan büyük ekrandan da takip edilebilecek.
Salona giremeyen partililer için dışarıda dev ekranlar kuruldu, ekranların önünde oturma düzenekleri oluşturuldu.
Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor.
Şehitlerin aziz hatıralarına saygı gereği, kongrede müzik çalınmayacağı anons edildi.
Güvenlik önlemleri

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden toplam 2 bin 500 polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.
Cumhuriyet Caddesi Gar Kavşağı ve Baruthane Kavşağı giriş çıkışları ile Hipodrom Caddesi (Ulaştırma Kavşağı ile Gar Kavşağı arası alt geçit hariç), gece saat 00.00'dan kongre sona erene kadar trafiğe kapatılırken, araçlar diğer güzergahlara yönlendiriliyor.
Öte yandan, kongre süresince bir polis helikopterinin de havadan denetim yapacağı öğrenildi.

Türkiye'nin son 13 yılına damga vuran AK Parti'den, kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan ile kurucular kurulu üyesi Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilirken, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz TBMM başkanı oldu. Gül ve Erdoğan'ın ardından Ahmet Davutoğlu başbakan olarak 62. hükümette yer aldı.
AK Parti, 14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara gelerek kesintisiz 5 hükümet kurdu. 13 yıl tek başına iktidara gelen AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, biri olağanüstü, dördü olağan olmak üzere 5 kongre yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti'yi 3 Kasım 2002 seçimlerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Bülent Gedikli, Hayati Yazıcı, Necati Çetinkaya, Belma Satır gibi kurucu kurulu ve ilk MKYK üyeleri götürdü.

TÜM SEÇİMLERDE BİRİNCİ PARTİ OLDU

2009 yerel seçimlerinde 15 milyon 513 bin 554 seçmenin oyunu alan AK Parti, İstanbul ve Ankara gibi 10 büyükşehir belediyesi ile beraber toplamda da bin 442 belediyeyi kazandı.
Erdoğan'ın Dışişleri Baş Danışmanı Ahmet Davutoğlu 60. hükümetin Dışişleri Bakanı olarak 1 Mayıs 2009'da TBMM dışından atandı.
AK Parti'nin 2. Olağan Büyük Kongresi sonrası oluşan MKYK'sı, 21 Ekim 2007'de Türkiye'de, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi başta olmak üzere, bir takım anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması sürecini de yürüttü.
Ahmet Necdet Sezer'in yerine Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007'de Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak yemin etti.
AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'ni 9 Ekim 2009'da yaptı. Kongrede, Ahmet Davutoğlu, Asuman Erdoğan, Ayşe Türkmenoğlu, Bülent Arınç, Emine Çift, Fatma Salma Kotan, Hüseyin Çelik, Kürşad Tüzmen, Mahir Ünal, Mazhar Bağlı, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Oymak, Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, Sadık Badak, Salih Kapusuz, Suat Kınıklıoğlu ve Zeynep Karahan Uslu MKYK'nin yeni üyeleri olarak belirlendi.
Anayasa referandumu ile genel seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi sonrası, TBMM'nin 24. dönem milletvekillerini belirleyecek olan 2011 genel seçimlerinde AK Parti yüzde 49,8 oranında oy alarak büyük bir başarıya daha imza attı. Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığındaki AK Parti kadroları dördüncü kez tek başına iktidara gelirken, Türkiye'nin 61. hükümetini de kurdu.
MKYK üyeleri, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Hayati Yazıcı, Ömer Çelik, Mehmet Müezzinoğlu 61. hükümetin kabine üyeleri arasında yer aldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.