Çarşamba 14.10.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 14.10.2015 18:20

Yeni Asır'a çirkin saldırı!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Temsilcisi Memiş Sarı’nın Yeni Asır ve Sabah gazetelerine yönelik yaptığı provokasyon, vandalları harekete geçirdi. Sarı’nın Ankara’daki patlamalara tepki için önceki gün İzmir’de yapılan eylemde Yeni Asır ve Sabah’ı hedef göstermesinin ardından dün bir grup, Yeni Asır’a saldırdı. Halkevleri’ne bağlı Kollektif Öğrenci Örgütlenmesi üyesi oldukları tespit edilen saldırganlar, Yeni Asır’ın Çankaya’daki merkez binasını bastı.

İçeriye girerek sloganlar atan saldırganlar, "Burayı kan gölüne çeviririz" diye tehditler savurarak duvarlara kırmızı boya attı.
ÇALIŞANLARA SALDIRMAK İSTEDİLER!

Yeni Asır gazetelerini parçalayan saldırganlar, cam ve duvarları tekmeledi. Binanın üst katlarına çıkarak çalışanlara saldırmak isteyen grup, güçlükle durduruldu. Saldırganlar, "Kan gölünde sizler de boğulacaksınız","Arkadaşlarımız öldü, siz ne başlıklar atıyorsunuz", "Bu başlıkların hesabını vereceksiniz", "Siz katilsiniz" diye bağırarak tehdit yağdırdı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Saldırganlar daha sonra yine sloganlar atarak gazeteden ayrılırken polis ekipleri olay yerine geldi. Polis, Halkevleri'ne bağlı Kollektif Öğrenci Örgütlenmesi üyesi olduklarını tespit ettiği saldırganların 12'sinin kimliğini belirledi. n Birlik çağrısı rahatsız etti Terör olayları ve provosyonlara karşı Yeni Asır'ın "Birlik olma günü" ve Sabah'ın da "Teröre karşı seferberlik" manşetlerinden rahatsız olan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, önceki günkü gösteride nefret kusmuştu. Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak'ı hedef gösteren Sarı, bu 3 gazeteyi platformun üstünden yere fırlatmıştı.

YENİ ASIR'A SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI!
Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini hedef gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'ya ve dün Yeni Asır'a gerçekleştirilen saldırıya toplumun tüm kesimlerinden tepki yağdı. İş dünyası, siyaset ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Memiş Sarı'yı ve saldırıyı kınadıklarını belirterek, Yeni Asır'a destek verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nukhet Hotar: Basın özgürlüğünden bahseden, basın özgürlüğünü her fırsatta en fazla savunur görünen kişilerin, İzmir'in en köklü gazetlerinden bir tanesini, bir basın gurubunu işaret eden olumsuz davranışları aslında bu konudaki samimiyetsizliklerinin göstergesidir. Eylemleri ve söylemleri birbirini örtüşen kişi, grup ve kurumlar saygınlıklarını ve inandırıcıklarını korurlar. Aksi halde önceden belirlenmiş belirli bir şovun parçasını sahnelerler.
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: Olay tek kelime ile vahimdir. Yeni Asır gazetesinin demokrat İzmir'de hedef gösterilmesi adi ve aşağılık bir suçtur. Terör azmettiricisinin mensubu olduğu sendika, bir zamanlar vatan hainliği suçuyla yargılanmıştır. Dünden bugüne de hiç birşey değişmemiştir. Kafalarını yanlış kayaya çarptılar. Yeni Asır 121 yıldır bu vatanın değerleri için mücadele ediyor. Bu tür hassasiyet yoksunu terör destekçisi adamların hakkından gelmeyi de bilecektir. Büyük bir dikkatle basın özgürlüğü diyen gazeteci kökenli milletvekillerinin bu olaylar karşısında nasıl bir tutum takınacağını izleyeceğim.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan: Memiş Sarı'nın Yeni Asır'ı hedef göstermesi, basın özgürlüğünü hedef göstermesidir.
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema: Bölgenin adeta gözü kulağı olan ve ülkede barışın tesisi için gayret sarfeden Yeni Asır'ı açıkça terör örgütlerinin hedefi haline getirmek en az terör kadar tehlikelidir. Ankara'daki kanlı terör eyleminin ardından DİSK'in doğrudan polisi hedef göstermiş olması da bu konuda ne kadar mahir olduklarının göstergesi. Türkiye'de basın özgürlüğü diye her gün kamuoyunu yanlış yönlendirenler, toplumu galeyana getirenler sözkonusu kendi çıkarları olunca darağacı kurmaktan geri durmuyor.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Bir eylemde, bir STK temsilcisi olduğunu söyleyen bir kişinin, özgür basın organını ve çalışanlarını hedef göstermesi, bu kişinin nefret söyleminde bulunduğunun göstergesidir. Bunlar terör hadiselerine destek veren tam da terör örgütlerinin istediği olaylar. Biz millet olarak birlik beraberlik üzerinde dururken, bu zihniyetteki insanlar terörün istediği kaos ortamını çıkarıyor.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: DİSK Temsilcisi Memiş Sarı'nın basın kuruluşlarını hedef göstermesi, basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Hain terör örgütü tarafından yapılan menfur saldırıda yitip giden canlara üzüntülerini dile getirmek için meydana toplandıklarını ileri sürüyorlar. Ancak sahneye çıkıp meydandakileri provoke ediyorlar. Terörle ilgili bir protestoda basını suçlamaları kabul edilemez.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Kırkpınar: Eylemde Yeni Asır Gazetesi'ni alıp sallamak halkı isyana teşvik etmektir. Bu katliam üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Kalkan: Yapılan davranış kabul edilebilir değil. Özgürlüğün arkasındayız diyen bir kurumun bunu yapması ne kadar çelişki içinde olduklarını gösteriyor.
CHP eski Milletvekili ve eski PM üyesi Faruk Demir: Nereden geldikleri belli olmayanlar, asırlardır logosunda Atatürk ve Türk Bayrağı olan gazetemizi yere atarak bu Cumhuriyet'e ve kurucusuna, bayrağa ve özdeşleştirdiği İzmir'i yere atma cüretini göstermişlerdir. Yaptıkları miting mi anarşi mi, her neyse, tek Türk Bayrağı yok. Yeni Asır, İzmir'dir. Ege'nin de huzurunu bozdurmayacağız. İzmir ve Ege, Yeni Asır ile et-tırnaktır.
MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan: Son günlerde basın organlarına yapılan saldırılar tüm toplumu rahatsız ediyor. Yaptıkları yayınlar nedeniyle basın organlarının hedef gösterilmesi Anayasa'da güvence altına alınmış olan basın özgürlüğüne gölge düşürme gayretinden başka bir şey değil. Basın özgürlüğü demokrasinin can damarını oluşturmaktadır ve bu konuda herkes sorumlu davranmalıdır. Yeni Asır gazetesinde görev yapan tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç: Birlik beraberlik ve sagduyu çağrısı yaptığımız bu kritik dönemde kimse duygularına yenik düşüp kimseyi açık hedef göstermemelidir. Bu kapsamda basın yayın özgürlüğüne kilit vuracak basını tehdit edecek açık hedef gösterecek her düşüncenin karşısındayız. Sizi açık hedef haline getiren sendika başkanını sorumlu ve itidalli davranmaya davet ediyorum.
MHP İzmir Milletvekili Adayı Neslihan Çelik: Basın yayın organları demokrasinin can damarıdır. Sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kendisinden olmayan fikirlere uygulanan her türlü şiddet dilinin ve eyleminin karşısındayız.
Memur Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina: Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak'ı hedef gösteren sözde sivil toplum örgütü yöneticisi ve yandaşları amaçlarına ulaştılar. Gösterilen hedef doğrultusunda haraket eden bir grup, Yeni Asır'a saldırdı. Memur Sen ailesi olarak, Yeni Asır'ın yöneticileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm sivil toplum örgütlerini bu menfur saldırıya karşı tepki göstermeye davet ediyoruz.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Bir basın organı herhangi bir konuda yanlış ya da eksik yazabilir. Fakat bununla mücadelinin yöntemi kaba kuvvet olamaz. Fikirlerle mücadele ancak fikirle yapıldığı zaman anlamlıdır. Bu şekildeki bir davranış hiçbir zaman tasvip edilemez. Yeni Asır'a geçmiş olsun.
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Basın özgürlüğü, demokrasilerin taşıyıcı kolonlarından biridir. Yazılan-çizilenleri elbette herkesin beğenmesi düşünülemez. Ancak, gösterilen tepkinin demokrasi sınırları içinde kalması ve vandallığa dönüşmemesi esastır.
Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat: Temennimiz ülkemizin her köşesinde olduğu gibi İzmir'imizde de demokratik bir saygı içinde, barış ve huzur ortamının devamının sağlanmasıdır. Bu konuda toplumsal sorumluluk bilinci içinde hareket edilmelidir.
MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü: Medyaya ve medya mensuplarına yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıya karşıyız. Basının görevinin sadece halkın sesini duyurmak olduğunu unutmamak gerekir. Bu sebeple her ne konuda olursa olsun verilen tepkilerin demokrasi sınırları içinde olması, ayrışma değil birleşme dili taşıması gerekmektedir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Yeni Asır Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı: Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Basın özgürlüğü halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Memiş Sarı'nın Yeni Asır Gazetesi'ni hedef göstermesinin ertesi gününde üzücü saldırının yaşanması dikkat çekicidir. Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik saldırıyı ve hedef gösterilmesini kınıyor, saldırganların kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan: Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin tarihten günümüze olduğunu da çok iyi biliyoruz. Herkes bu sorumluluk bilinci içinde hareket etmeli.
Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Siyasal Araştırmalar Merkezi (DOG-SAM) Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı: Kitlesel eylemlerde gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterilmesinin kabul edilemez. Bunu fikir özgürlüğüne yönelik ciddi bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Yazılanlara katılmıyorsanız, sizin yapmanız gereken de sadece ve sadece kaleminizi kullanmaktır. Sizler de yazarak fikirlerinizi ifade edebilirsiniz.
Gazeteci ve Konak Belediye eski Başkanı Erdal İzgi: Olayı şiddetle kınıyorum. Kabul edilmesi mümkün olmayan bu davranışı, gazetelere değil şahsıma yapılmış olarak görürüyorum.
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez: Yeni Asır Gazetesi'ne bir grubun yaptığı kabul edilemez saldırıyı kınıyoruz. Dernek olarak, bu saldırıyı basına ve basın özgürlüğüne yapılmış olarak görüyoruz. Saldırganların biran önce tespit edilip, hukuk önünde hesap vereceğine inanarak, görev yapan meslektaşlarıma, çalışanlara ve tüm Yeni Asır ailesine geçmiş olsun diliyoruz.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği: Hiç bir yönüyle tasvip edilemeyecek bu saldırı basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Basının görevinin sadece halkın sesini duyurmak olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle Yeni Asır'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor bu bağlamda basın kuruluşlarına yapılan saldırıların sona ermesini diliyoruz.
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi: Ege Bölgesi'nin en köklü gazetelerinden Yeni Asır gazetesine yapılan yumurtalı ve boyalı saldırının basın özgürlüğüne karşı bir girişim olduğunu düşünüyor, gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral: Egeli olarak İzmir'in gazetesi Yeni Asır'a her zaman sahip çıktık. Yapılanları tasvip etmiyoruz.

BALBAY VE ÖZKAN 3 MAYMUNU OYNADI

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın teröre lanet mitinginde Yeni Asır'ı hedef göstermesi ve bunun üzerine Yeni Asır'a yapılan saldırının ardından gözler İzmir'in gazeteci kökenli milletvekillerine yöneldi. Ancak, gazeteci kökenli CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın tepkisiz kalması dikkat çekti. Adeta üç maymunu oynayan Balbay ve Özkan'ın Memiş Sarı ve saldırganlara hiçbir tepki göstermemesi şaşkınlık yarattı.

İGC'DEN SKANDAL AÇIKLAMA

Temel görevi gazetecilerin haklarını korumak ve geliştirmek olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak'ın hedef gösterilmesiyle ilgili skandal bir açıklama yaptı. Paralel örgütün yayın organlarıyla ilgili yürütülen yasal soruşturmalar başta olmak üzere Doğan Grubu basın organlarına yapılan saldırılar için hemen tepki açıklaması yapan İGC, Yeni Asır'ın hedef gösterilmesiyle ilgili ancak bir gün sonra açıklama yapabildi. Misket Dikmen'in başkanlık görevini yürüttüğü İGC'nin açıklamasında skandal ifadeler yer alırken, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın yaptığı açıklama "Duygusallıkla yapılmış bir eleştiri" olarak nitelendirildi. Açıklamada, "Sayın Memiş Sarı'nın gazetelerin yayın politikasını eleştirme hakkı elbette vardır ancak dünkü eleştirisinin yeri, zamanı ve yapılış şekli yanlıştır" denildi. İGC'nin, Yeni Asır'ın Memiş Sarı tarafından tepki gösterilen "Teröre karşı gün birlik olma günü" manşetinin "ötekileştirici" olduğu yönünde imada bulunması da dikkat çekti.

DESTEK VEREN İSİM VE KURULUŞLAR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım,
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nukhet Hotar,
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,
Aydın Valisi Erol Ayyıldız,
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Edibe Sözen,
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank,
TBMM İdare Amiri Salim Uslu,
AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal,
AK Parti İzmir Milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, İbrahim Turhan, Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ,
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar,
AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Necip Kalkan, Bilal Kırkpınar,
MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan,
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,
CHP Milletvekili Adayı Ülkümen Rodoplu,
MHP İzmir Milletvekili Adayları Senem Kılıç ve Neslihan Çelik,
CHP İzmir Milletvekili Adayı Atila Sertel,
CHP PM Üyesi Mehmet Ali Susam,
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,
CHP eski Milletvekili ve eski PM üyesi Faruk Demir,
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Veli Özdemir,
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım,
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay,
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş,
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli,
MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü,
Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat,
Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Cemal Elmasoğlu,
Ege PERDER Başkanı Vahdet Sarıkaya,
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun,
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,
Memur Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina,
Ensar Vakfı Aydın Şube Başkanı Faruk Uludağlı,
Aydın Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Atilla Kalkan,
İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan,
işadamı Azat Yeşil,
Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı,
TRT Genel Müdürü Şenol Göka,
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca,
Basın İlan Kurumu İzmir Bölge Müdürü Burak Orhan,
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı,
Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkan vekili Mehmet Ali Dim ve Başkan Yardımcısı Osman Altınışık,
Diva Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pakize Sükan,
Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Dinçer,
İHA Ege Bölge Temsilcisi Hakan Gözalan,

GAZETECİLER

Cengiz Er, Sibel Eraslan, Fatih Portakal, Sevda Türküsev, Erdal İzgi, Ahmet Kaplan, Abdullah Polat.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.