Balyoz kumpasına rekor tazminat
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davası kapsamında haksız şekilde hapis yatan emekli Korgeneral Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi
3 MİLYON İSTEDİ
Emekli Korgeneral'in başvuru dilekçesinde, Balyoz davasında sahte dijital deliller ve belgeler kullanılmak üzere çok sayıda üst düzey subaya dava açıldığı ve bu kişilerin haksız olarak uzun yıllar tutuklu kaldıkları, gerek aile gerekse de toplum nazarında küçük düşürüldükleri kaydedildi.
1. 2 MİLYON TL TAZMİNAT
Başvuruyu değerlenirden Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkemenin bu kararı bugüne kadar Balyoz davasında tazminat talebinde bulunulup kazanılan en yüksek rakam olarak değerlendiriliyor. Yargıtay'ın da uygun bulması durumunda Maliye Hazinesi tarafından ödenecek tutar daha sonra haksız tutukluluğa sebep olan kamu görevlilerinden tahsil edilecek. Daha önce İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz Davası'nda 32 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Emekli Albay Refik Hakan Tufan'a 440 bin TL maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Kararın gerekçesinde, devletin kabahatli ise ağır bir bedel ödemesi gerektiği, haksız tutuklama neticesinde özgürlüklerin yok edilmesinin de devletin en büyük kabahatlerinden birini teşkil ettiği vurgulanmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Siber Güvenlik Başkanlığından ulusal çapta güvenlik uyarısı! İşte alınması gereken önlemler
- 2 Resmi Gazete'de yayımlandı: HSK, bazı ilçelerin yargı çevrelerini yeniden belirledi
- 3 AK Partili Eyyüp Kadir İnan'dan Özel'e sert tepki: Kaybolan siyasi itibarını A Haber'i tehdit ederek düzeltemezsin
- 4 Bakan Yumaklı, Kanadalı Bakan Hodgson’u ağırladı
- 5 Özgür Özel skandal çıkışını yineledi: "Gün sokaklara akma günüdür" Basın özgürlüğünü savunup A Haber'i hedef aldı!
- 6 Bakan Bayraktar: “Türkiye ile Japonya işbirliğini daha ileri taşıyacak”
- 7 SON DAKİKA | Kara para aklama soruşturmasında yeni gelişme: Emir Sarıgül tutuklandı
- 8 SON DAKİKA I Başkan Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev ile görüştü
- 9 Bakan Uraloğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dzhelialov ile bir araya geldi
- 10 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti