PYD'nin kantonu Apo'nun projesi
Kanlı örgütün "Kanton" planı Ceylanpınar'da yakalanan bir PYD'li ile ilgili hazırlanan fezlekede deşifre oldu. Buna göre Öcalan, kanton talimatını 3 yıl önce kendisini ziyaret eden BDP'li heyete verdi

TALİMAT ÖCALAN'DAN
Fezlekede, 2013'te terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı'ya giden BDP heyetinin, burada Öcalan'la görüşme gerçekleştirdiği, Öcalan'ın BDP heyetine, Kobani, Afrin ve Cezire'de bu 3 bölgede kanton bölge modeli talimatı verdiği, 5 ay sonra da kantonların PYD tarafından ilan edildiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin 21 Ocak 2014'te Irak'a komşu olan Cezire'de, hemen ardından Suruç'un karşısındaki Kobani'de ve 29 Ocak 2014'te ise Kilis'in karşısına düşen Afrin'de özerk bölge kantonu ilan ettiği belirtildi. 15 Haziran 2015'te DAEŞ'in elinden Tel Abyad'ı alan terör örgütü PYD'nin, 22 Ekim 2015'te burada demokratik özerklik ilan ettiği ve Tel Abyad'ı sözde Kobani kantonuna bağladığı kaydedildi. Fezlekede, ifadelerden yola çıkarak örgütün bölgesel stratejik adımlarına da şu ifadelerle yer verildi.
ESAD'IN SİLAHLARI ÖRGÜTE
Suriye'nin Halep, Rakka, Humus, Hama ve Dera gibi yerleşim yerlerinden Esad rejimine ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın 2015 yılı Aralık ayından itibaren kademeli olarak kuzeydeki Kürt bölgesine takviye edildi.
KUZEY IRAK'I İŞGAL PLANI
YPG'nin elinde bulunan tankların Türkiye sınırında konuşlu olduğu ve burada DAEŞ başta olmak üzere muhalif güçlere karşı kullanıldığı bildirildi. YPG'nin Suriye genel sorumlusu Ferhad Abdi Şahin ile Kamışlı sorumlusu 'Fazıl Botan' kod adlı Ahmet Şeker'in, füze, füze rampaları, havan toplarını Irak'a geçirmeyi planladığı bildirildi.
TÜRKİYE'YE SIZIYORLAR
Mardin Nusaybin'in tam karşısındaki Kamışlı'da ise kontrolün Esad'la varılan mutabakat sonucu PYD'nin elinde bulunduğu kaydedildi. Fezlekede, çok sayıda YPG'li teröristin sınırdaki denetimin PYD'nin eline geçmesi üzerine Türkiye'ye sızmaya çalıştığı belirtildi. Türkiye sınırında bulunan Kürt yerleşim birimlerinde silahlanmanın hız kazandığı da kaydedildi.
PYD VE PKK NEYİ AMAÇLIYOR
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Suriye'nin 900 kilometrelik Türkiye sınırında "kanton kuşağı" oluşturmayı hedefliyor. Kuzeyde, en doğuda Kamışlı, Tel Abyad, Aynel Arap'ta (Kobani), ABD desteği ile bu amacına ulaşan örgüt, şimdi de DAEŞ kontrolündeki Membiç'i ele geçirip, en batıda bulunan Afrin'e uzanmayı amaçlıyor. Rusya, ABD ve Esad desteğini alan PKK, uzun vadede Suriye'deki bölgeyi (Rojova), İran, Türkiye ve Irak'taki diğer 3 yapılanmayla birleştirip "Büyük Kürdistan" kurmayı amaçlıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Dünyanın gözü Türkiye'de: Zelenski Başkan Erdoğan ile görüşmek için Ankara’da
- 2 Kıbrıs Mücahidi Gözyaşlarına Boğuldu: Yaşasın Türkiye'm Kimseye İhtiyacım Yok!
- 3 Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 kişinin iletişim kayıtları istendi!
- 4 Arabuluculukta 4,6 milyon dosya mahkemeye gitmeden çözüldü! Bakan Tunç: Hedef daha hızlı ve adil yargı sistemi
- 5 Emine Erdoğan'dan Uluslararası Aile Günü paylaşımı: Türkiye'nin gücü, ailelerin birliğinden doğar
- 6 İstanbul yine tarihi zirveye ev sahipliği yapıyor
- 7 Ukrayna-Rusya barışı için İstanbul'da tarihi zirve: Taraflar aynı masada ama öncelikler farklı
- 8 Selami Yıldız 24 saat sahada: Suçla mücadelede başarılı ilçeye ziyaret
- 9 İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 11 gözaltı!
- 10 AK Parti Milletvekilinden Cemil Tugay’a sert tepki! Özrü kabahatinden büyük