Salı 08.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Salı 08.03.2016 13:16

O hakimin maskesi düştü

HSYK tarafından attığı siyasi tweetler sebebiyle açığa alınan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil’in paylaştığı 66 siyasi mesajı sonradan silip soruşturmadan kurtulmak istediği anlaşıldı. Mesajların tespiti için HSYK’nın soruşturma izni mahkemenin de arama kararı ile evinin aranmasını yasadışı olarak niteleyen Karanfil’in HSYK 3. Daire tarafından verilen soruşturma iznini kamuoyundan gizlediği anlaşıldı. Karanfil hakkında ayrıca Zonguldak’ta paralel yapı soruşturmasını deşifre ettiği için farklı bir inceleme izni verildiği belirlendi.

HSYK tarafından siyasiler ve yargı mensuplarına yönelik attığı siyasi içerikli tweetler sebebiyle geçtiğimiz günlerde açığa alınan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'in HSYK'ca tespit edilen 66 tweeti silip soruşturmadan kurtulmaya çalıştığı belirlendi.
HSYK İZNİ MAHKEME KARARI İLE ARAMA
Kemal Karanfil'in 66 tweetini tespit edip HSYK 3. Dairesi'nden soruşturma izni alan HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan, tweetlerin "hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar verdiği" gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. Maddesi doğrultusunda açığa alınmasını talep etti. HSYK 2. Daire de geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
Bu doğrultuna Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Karanfil'in Zonguldak'taki evinde arama izni alan Başmüfettiş Karakan, bilgisayarlarına el koydurdu. Bilgisayarlar incelemeye alındı.
Karanfil ise yine sosyal medyadan hakim-savcıların evlerinin aranamayacağını iddia ederek konuyu çarpıtmaya çalıştı. Oysaki HSYK 3. Dairesi'nin soruşturma izni olduktan sonra arama yapılmasında kanuni hiçbir engel yoktu. Aramanın HSYK'nın soruşturma izni ve ağır ceza mahkemesinin kararı ile yapıldığı anlaşıldı.
PARALEL YAPI SORUŞTURMASINI DEŞİFRE ETTİ
Diğer taraftan Kemal Karanfil'in Zonguldak Hakimliği sırasında ilde paralel devlet yapılanmasına ilişkin yürütülen bir soruşturmada savcılığı yürüttüğü dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması olayına da adının karıştığı belirlendi. Karanfil'in Adalet Komisyonu Başkanlığı'na vekalet ettiği bir gün örgüte yakın olduğu ileri sürülen Hâkim H.S.'yi Sulh Ceza Hâkimi olarak görevlendirmek suretiyle dosyada bulunan kritik bilgi ve belgelere paralel yapıya mensup kişilerin ulaşılmasına imkan sağladığı iddia edildi. Kemal Karanfil ve kısıtlama kararını kaldıran Hakim H.S. hakkında HSYK 3. Daire tarafından inceleme izni verildi.
İŞTE O TWEETLER
Kemal Karanfil'in "@cesuradalet" isimli hesabı üzerinden attığı ve HSYK soruşturma dosyasına girip açığa alınmasına neden olan 66 tweet şöyle:
1 -) Kayyım, kıyım aracı ve bahanesi olarak kullanılıyor. Adalet bakanı acaba ne iş yapar.? Hâkim ve HSYK adalet için mi var? Zulüm için mi?
2-) Ergenekoncular, darbeciler, hırsız ve haramiler masum, fakir gençlere burs veren fedakâr zenginler terörist he. Zalim herifler.. Münafıklar
3-) Ülkenin askeri sırlarını, en mahrem bilgilerini PKK ve İsrail e sattınız. Bakın İst ve İzmirdeki askeri casusluk dosyalarına.
4-) Sizin yüzünüzden insanlar yüce İslam dininden soğudu be. Münafık sürüleri. Para ve koltuk için dini kullanan Ebû Seluller. Sahtekarlar...!
4-) Ülkeyi hortumlayan, millete küfür edenler muteber, Türk bayrağını Dünyanın 4 bir yanında dalgalandıran eşkiya he. Sizi gidi hırsız sürüleri.
5-) Ülke bir avuç şizofren yüzünden milli birlik ve beraberliğini, kardeşliğini yitirdi. Allah ın evine bile siyaset sokuldu.
6-) Bu memleketin başına ne geliyorsa korkakların dilsiz şeytan kesilmesinden geliyor. Oysa korka korka neredeyse Suriye olmak üzereyiz.
7-) Şimdi bu yazılarımdan rahatsız olanlar itlerini üzerime salacaklardır. Salsınlar bakalım Allah büyük. Yaşasın Zalimler için cehennem.!
8-) Din ve vicdan özgürlüğü, ibadet ve kanaat hürriyeti olduğu halde, zekat verilen yere göre insanları ayırarak terörist damgasını vurdular.
9-) Kardeşler arasına bile nifak tohumu ekildi. Birkaçsene daha dünya saltanatı süreyim
diye.
10) Gemiciklerini yüzdürmek için ülke halkları arasına nefret tohumu ekildi. İnsanları mezhepleri, meşreplerine kadar ayırdılar. Nifak ettiler
11-) Anadolu'nun en hayırsever en fedakâr en barışsever, devletçi insanlarına kalkmış bir hırsız sürüsü terörist diyor. Utanmadan, sıkılmadan...!
12-) Suriye de sebep olunan bunca fecaat yetmiyor Muş gibi ülkemiz de yakılmak isteniyor. KOLAYSA en öne oğullarınızı sürün. Osmanlı gibi...!
13-) 3 - 5 hırsızı yargıdan kaçırmak için koca ülke yangın yerine çevrildi. Şehit cenazesinin gelmediği gün yok...
14-) Paralel safsataları ile vatansever emniyet kadroları tasfiye edildi. Konuşan gazeteciler susturuldu. Gelinen ise manzara ortada...!
15-) Tutturulmuş paralelde paralel. Bir kere Türk Ceza Kanununda Paralel diye bir tanım yok. Suç ve Cezanın kanuniliği ilkesi var. Tek md.2
16) Dikkat edin. Doğu Perinçek'ın bu günlerde en mutlu günlerini yaşaması anlamlı değil mi?
17-) Maalesef bu tuzağa, bu sinsiliği göremeyen bir kısım demokrat, milliyetçi ve muhafazakar 1ar da alet oldu Hukuk adeta saraya teslim edildi. Paralel denilerek, kamuoyunun, Yargıyı yürütme organının bir parçası haline getirilmesine göz yumulması sağlandı. Halk uyutuldu.
18-) Anadolu'nun en hayırsever en fedakâr en barışsever, devletçi insanlarına kalkmış bir hırsız sürüsü terörist diyor. Utanmadan, sıkılmadan...!
19-) Paralel lafını ilk kullanan Abdullah Öcalandır. G.doğu da gerçek paralel yapıyı perdelemek, BOP un Güneydoğu ayağı için bu kılıf tezgahlandı
20-) Tükürün bu zalimlerin hayasız yüzlerine... Ve bu zulümlere karşı dilsiz şeytan kesilenlere...!
21-) Yalan haber makinaları sizi.. Müfteriler.! Allah tan korkmaz, kuldan utanmazlar. Yargıyı bile pisliklerinize alet ettiniz. Yargıyı kilitlediniz!
22-) Neden her şeyin gizli olmasını istersiniz? Neden muhalif medyayı ve hakimleri susturuyorsunuz? Neden hakim-savcıları rahat bırakmıyorsunuz.?
23-) Samimi iseniz neden yargılmaları gizli yapıyorsunuz? Neden meclis araşt. Önergelerini ret edersiniz?
GERÇEKLERİN BİLİNMESİNDEN KORKUYORSUNUZ

24-) Çeteler ve mafya babaları ile kolkola girdiler. Pisliklerini perdelemek için Yüce İslam dinini bozuk para gibi harcadılar...!
25-) Bir zamanlar çetelerle mücadele ediyoruz diye etrafta caka satanlar, hırsızlıkları ortaya çıkınca ülkeyi çeteler devletine çevirdiler.
26-) Oysa Yargıtay tarafından onanan kararlarla bu İran ajanlarının rahmetli Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi birçok masumu şehit ettiği sabit iken.
27-) Sahi İran ajanlar dosyası neden sizi bu kadar rahatsız etti. Tam 49 hakim ve savcıyı açığa aldınız? Onlarca müdür ve polisi...
28-) Polis, savcı dosyalarınızı sümen altı etmiyor diye görevden alıp, ailesini aç bırakıp aylardır tutuklu tutmak hangi kitapta yazar...?
29-) Suç ve cezalar sadece küçüklere mi uygulanır? Bu mu adalet ve müslüman lığınız?
30-) O nedenle herkesi susturmak ister.
GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTIĞINDA KAÇACAK DELİK ARAYACAK OLANLAR, ÖZGÜR BASIN VE CESUR HAKİMLERDEN KORKAR
31-) Bir arabada bir adet el bombası yakalansa araç sahibi 5 yıl hapis cezası alır. Ya kamyon ve Tırlarla yapılınca bu silahlar meşru mu oluyor?
32-) Peki Suriye ye kamyonlar dolusu silah ve bombayı gönderip o kadar insanın ölüm ve perişaniyetine hangi kanun müsaade ediyor?
33-) MGK silah yüklü Tırlar bizim değil dediği halde, Mit alet edilerek yapılan silah kaçakçılığını yakalıyanları hain ilan ettiniz?
34-) Fakat ne yapsanız boş. Mutlaka gerçeklerin ortaya çıkması gibi bir özelliği var.
SAHİ ERDOĞAN, DİPLOMAN SAHTE DİYENLERE NEDEN DAVA AÇMIYOR?
35-) Kardeşler arasına bile nifak tohumu ekildi Birkaç sene daha dünya saltanatı süreyim
diye.
36-) Madem masumdu Rezanın önünde yatanlar...! Bu millet mağduru pek sever.! 4 bakanı neden milletvekili adayı yapmayıp istifaya zorladınız???
37-) Sahi 4 bakan ile ilgili yolsuzluk dosyalarına darbe teşebbüsü dediniz. Darbe koşulları kalktığına göre adamları yargılayıp Aklasamza.ü!
38-) Kadın, hamile, sakat yaşlı demeden kollarına kelepçe, Reza Zarrap a ise madalya taktılar. Utanmadan hem de kameralar önünde.
39-) Pislikleriniz örtülsün diye bu mahrem milli bilgileri PKK ve İsrail'e satan çeteyle ittifak etmekten çekinmediniz.
40-) +Yunan uçaklarının hangi enlem ve boylamdan gelirse Radara yakalanmıyacağı bilgileri çetenin elinde ne arıyor? Bunları srşt.lar casus he.
41-) İzmir casusluk dosyasında, milgem milli gemi projesi, atak helikopter, milli tank gibi henüz proje aşamasında olan milli sırlar çetenin elinde
42-) Perinçek ve derinler, darbe yapamamanın kuyruk acısı ile her vatansever anadolu evladına Fetöcü derler. 2 Kasım da bir ulusalcı hakim +++
43-) Tehditler başladı. BU çakalların en büyük tuzağı her konuşana Fetocu demek. Ergenekon dan kuyruk acıları var....!
44-) Dikkat edin.! Bu sözlerimden hırsızlar, derin devletin adamları ile İran ajanları epey rahatsız olacak. İzleyin görün. Hele de şizofrenler....!
45)Bana paralel diyenler.! Sizin ağababalarınızda. Gidin onlara sorun ne olduğumu söylesinler. Cemaatçi olsam sulh cezaya atarmıydınız.?
46-) Bir de utanmadan Kumpas derler.. Gelin görünki darbe planladıkları adamla bugün kolkola ülkenin geleceğini oyuyorlar...!
47-) 2 Kasım sabahı servisteki bir ulusalcı hakim, gülerek, "ne güzel adamı asacaktık" bırakmadınız diye darbe planlarını itiraf etti...!
48-) Tutturmuşlar casuslukta casusluk! Sizinle ilgili yapılan iş ve haberler neden casusluk oluyor? İşleriniz karanlık mı ki ?
49-) Soyum büyük dedem Hz Hüseyin e dayanır. O yüzden oldum olası Yezidleri, Münafık ve zorbaları sevmem. Allah tan başka kimseden de korkmam
50-) İşinize gelmeyen herkese paralel.! Kafayı yediniz bu paralel lafıyla. Ben, hırsız ve namussuzları sevmeyen bir müslüman evladıyım.
51-) Denizde boğulan minik Aylan'lar, Berkin Elvan ve İsmailler, öbür dünyada yakanıza yapışmaz mı sanıyorsunuz...?
52-) 2000 den fazla kamyon dolusu bomba ve mühimmat. Bunlar la kaç evladı yetim, kaç kadını dul bıraktınız...?
53-) Silah yüklü tırları haber yapan, yakalıyan casus ise, bu bombaları teröristlere sevk eden neci..? Hem de bir ülkeyi savaş tehlikesine atarak!
54-) Can Dündar, Erdem gül, Hidayet Karaca ve onlarca gazeteci tutuklu. Bir haber bu kadar tehlikeli ise haber konusu işi yapan kişi neci oluyor?
55-) Zira kitlelerinin birbirine nefretle bakmasının sonucu, bugünkü Irak ve Suriye'deki yaş.nan katliamlardır. Herkesin ötekini vatan haini görmedir.
56-) Bir kimse, Toplumu menfaatleri uğruna ayrıştırıp kitleleri birbirine vuruşturmaktan çekinmiyor ise, bilin ki bu kişi en büyük teröristtir.!
57-) Bir kimse adil değilse zalimdir.! Parayı çok seviyorsa ondan kaçacaksın. Herşeyi satabilir. Yalan söylüyor ise, münafıklık alameti var onda.
58-) Zavallı bazı müslümanlar! Her sakallıyı hoca ve her namaza duranı doğru zannedenler. Abdullah ibni Selul ve Yezid'in de namaz k.nı unutanlar!
59-) Al sana bu da kertenkele. Aylardır hep Susan hâkimlere alıştılar tabi.! Konuşalanlardan, sorgulayandan rahatsızlar...!
60-) Adı üzerinde illegal Yani yasadışı. Hsyk ya ihbar ediyor.! Oğlum Hsyk, illegal adamları dinleyecek kadar manyak mı?
61-) Bakın, derinleri seven kertenkeleden itiraflar dökülüyor...! Bıraksaydiniz assaydık.!
62-) Dünyanın başka bir yerindede bunca yolsuzluk ve hırsızlık yapanlar bir dakika bile duramaz utançlarından ölürlerdi.!
63-) Sulh Ceza hakimleri özel olarak seçiliyor. İtiraflar dökülüyor...!
64) Ak kardeşim. Mesele cemaat meselesi değil halen anlamadınız mı. 7 sülalem Akp li. Hukuk yok ediliyor hukuk...
65-) Ne o korktun mu.? Dünyanın öbür tarafına kaçsanız da yolsuzluk ve cinayetlerinizin hesabı gerçek hakimlerce sorulacak
66-) Hakim ve savcıları, doğruları konuşanı, bizzat Sarayın takip ettiğinin kanıtıdır. Suç üstü yakalandınız...!!!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.