Çavuşoğlu'ndan Lavrov'a 'DAEŞ' resti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a "Türkiye'nin DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a "Türkiye'nin DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım." dedi.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD ve Rusya'nın eş başkanlığında düzenlenen "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısı yaklaşık 5,5 saat sürdü. Toplantıda alınan kararlar ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura tarafından düzenlenen ortak basın toplantısı ile açıklandı.
20 ülkeden ve 4 uluslararası örgütten toplam 24 temsilcinin katıldığı toplantının yapıldığı salonda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
"İddialarınızı ispat edemezseniz hayatınızın geri kalanında sizi Antalya'da misafir etmek üzere davet ederim"
Çavuşoğlu ve Lavrov arasındaki diyalog, üst düzey bürokratların kullandığı diğer salonda kurulan ekranlara yansıdı. Salonda bulunanların şahit olduğu diyalogda Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'a göz yumduğu iddialarına ilişkin olarak Lavrov'a tepki gösterdi.
Çavuşoğlu'nun, Lavrov'a, "Siz ciddi bir diplomatsınız aramızda en tecrübe isimlerdensiniz, böyle ciddiyetsiz iddialara itimat etmemeniz gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, ben de tekrar edeyim. Türkiye'nin, DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım ancak iddialarınızı ispat edemezseniz hayatınızın geri kalanında sizi Antalya'da misafir etmek üzere davet ederim" ifadeleri salonda yankılandı.
Lavrov'un ise başını sallayarak söylenenleri onayladığı görüldü.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA… Ankara kulislerinde çarpıcı iddia! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye katılıyor: Tarih belli oldu!
- 2 SON DAKİKA: MHK üyesi Sebahattin Şahin istifa etti!
- 3 SON DAKİKA... Ataşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! 13 şüpheli gözaltında: Lüks mağazalardan hediye kartı döviz cinsi rüşvet...
- 4 MHP lideri Bahçeli: Finans sistemi güven üzerine kuruludur
- 5 Başkan Erdoğan TEKNOFEST 2026 Güneydoğu'da: Türkiye'nin geleceği emin ellerdedir
- 6 Başkan Erdoğan: AK Partimizin hizmet siyaseti daha da güçlenecek
- 7 Başkan Erdoğan'dan fon soruşturması açıklaması: Yol haritamızı belirledik
- 8 2 bin yataklı sağlık üssü
- 9 Tutuklu MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti!
- 10 SON DAKİKA: MHK üyesi Sebahattin Şahin istifa etti!