Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlandı.
OHAL Kararnamesi ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı
"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamede, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan asker kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerine kabul edilmezler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılır." hükmüne yer verildi.
Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı
OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.
EN SON HABERLER
- 1 Cemil Tugay'dan Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler! "Türkiye'nin yetiştirdiği en güçlü siyasetçi"
- 2 Bakan Işıkhan duyurdu: 18 bin 441 öğrenciye ödeme yapılacak
- 3 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan'a gidiyor
- 4 Bakan Gürlek duyurdu: Başsavcı vekilleri ve asliye ceza başsavcılara adli görev
- 5 Bakanlar Kurum ve Çiftçi, COP31 alanını yerinde inceledi: "Ekonomimize 4 milyar dolarlık hareket oluşturacak"
- 6 SON DAKİKA I Ankara'da kritik zirve! Başkan Erdoğan: Kanada ile artık stratejik ortağız
- 7 Çukurova Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 44 kişi hakkında tutuklama talebi
- 8 Türkiye-Kanada ilişkilerinde yeni dönem! Başkan Erdoğan Kanada Başbakanı Carney'i kabul etti
- 9 Başkan Erdoğan’ın kravatında dikkat çeken Kaan detayı
- 10 Son dakika: Lütfi Arıboğan'a FETÖ iddianamesi