Şimşek'ten İsveçli Bakan'a Twitter'dan yanıt
Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocuklara cinsel ilişkiye girme izni verdiğini yazan Wallström'e tokat gibi cevap verdi: "Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin."
Hafta sonu bir skandala neden olan Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki yolcu salonuna pano, bu kez Twitter'da yeni bir rezalete yol açtı.
Avusturya medyasında kullanılan "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haber, havaalanındaki panoda yer aldı ve Ankara söz konusu skandala sert tepki gösterdi. Türkiye'nin müdahalesiyle panodaki çirkin haber kaldırıldı.
Olayın üzerinden 24 saat geçmeden bu kez İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Twitter hesabından yazdığı mesajda Türkiye'den 15 yaşın altındaki çocuklara cinsel ilişki iznini iptal etmesini istedi.
Wallström'ün skandal tweet'ine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, anladığı dilden yanıt verdi.
Doğrudan Wallström'ün mesajına sayfasında yanıt veren Şimşek, "Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin" yazdı.
Ankara, Viyana'daki skandaldan sonra Avusturya Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.
Aynı havaalanında daha önce de 'Türkiye tatili sadece Erdoğan'ı destekler' yazısı panoda yer almıştı.
EN SON HABERLER
- 1 ‘Şeytan ayrıntıda gizlidir’
- 2 SON DAKİKA | Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı
- 3 Özgür Özel'in haddini aşan sözlerine AK Parti'den sert tepki: Dipsiz bataklığı temsil ediyor
- 4 Başkan Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de
- 5 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Hiçbir ülke ile çatışma niyetimiz yok
- 6 Özgür Özel yine alay konusu oldu! "Ne anlatıyordum ben"
- 7 Doğum yardımı yönetmeliği Resmi Gazete'de
- 8 Başkan Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de
- 9 Özgür Özel yine alay konusu oldu! "Ne anlatıyordum ben"
- 10 Erdoğan’dan gençleri sokağa döken CHP’ye tepki: Timsah gözyaşı döküyorlar