İsveç Başbakanı çark etti
Türkiye'nin yanlış yolda ilerlediğini söyleyen İsveç Başbakanı, geri adım atarak 'Türk halkı tarih yazdı' açıklamasını yaptı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, halkın kahramanca mücadelesiyle önlendiğini belirtti.
Başbakan Löfven, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türk halkının demokrasiye inancının 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını vurgulayan Lövfen, "Darbe girişimini sokağa çıkarak kahramanca önleyen Türk halkı tarih yazdı. Halkın ortak hareket etmesi darbecilerin başarıya ulaşmasını önledi'' diye konuştu.
'TÜRKİYE FAZLA İLERİ GİDİYOR' DEMİŞTİ
Löfven, 7 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Türkiye'nin 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında İsveç Başbakanı, "Türkiye'de uluslararası kamu hukuku ve insan hakları dikkate alınmalıdır. Görünen, insanlar hapse atılıp, işlerine son verilirken fazla ileri gidildiği. Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek" demişti.
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olarak da Lövfen, anlaşmanın öneminin altını çizerek "Her iki tarafın da yapılan anlaşmaya sadık kalması lazım. Bu anlaşmada alınan kararların sonuna kadar uygulanması gerekiyor. İki taraf açısından da verilen sözlerin tutulması lazım." dedi. Löfven, Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şeklide desteklemeye devam ettiklerini de vurguladı.
Löfven, Gaziantep'teki terör saldırısını da lanetleyerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için varız. Bütün dünya ülkelerine teröre karşı mücadelede çok büyük işler düşüyor. Son yıllarda artan terör olaylarını ancak işbirliğiyle çözebiliriz. Gaziantep'te teröre kurban gidenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum."
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 'provokatif paylaşımlar' açıklaması: 54 şüpheli yakalandı!
- 2 Ekrem İmamoğlu soruşturması sonrası Özgür Özel'in önü mü açıldı? | Melih Altınok yazdı
- 3 SON DAKİKA: Bahçeli 4 Mayıs'ı işaret etti: PKK fesih tartışmasına son noktayı koysun
- 4 Ekrem İmamoğlu'nun sahte diploma soruşturmasında yeni gelişme! İşte Başsavcılık raporundan kritik detaylar
- 5 Son dakika! Başkan Erdoğan: CHP yargının iddialarına cevap veremiyor
- 6 SON DAKİKA | MGK'da terörle mücadele mesajı: Kararlılıkla sürecek...
- 7 Özel'in çağrısı sonrası Saraçhane ve ODTÜ'de provokasyon! Güvenlik güçlerine saldırdılar: 6 polis yaralı
- 8 SON DAKİKA | Özgür Özel'in sokak çağrılarına sert tepki: Provokatörlerin oyununa gelmeyin
- 9 Şehitlerin emanetleriyle iftarda buluştu
- 10 Özel’den küstah tehdit, tehlikeli çağrı